Partnership Talking Traffic innoveert met Cooperative Intelligent Transport System

Gepubliceerd op 10/01/2017 in Nieuws

Partnership Talking Traffic innoveert met Cooperative Intelligent Transport System

Het Nederlandse Partnership Talking Traffic is een samenwerkingsverband tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), de centrale overheden en de bedrijfswereld, waaronder de Belgische mobiliteitsexpert Be-Mobile. Samen investeren ze tegen 2020 90 miljoen euro in vernieuwende oplossingen die de files helpen te verminderen en de verkeersveiligheid op te trekken door de weggebruikers en voertuigen aan te sturen.

Door gebruik van moderne telecom- en cloudtechnieken in combinatie met crowdsourcing van informatie, kunnen nieuwe diensten op landelijke schaal en in steden naast navigatie ook rijtaakondersteuning gaan bieden. 

Enkele concrete voorbeelden zijn: individuele informatie over maximumsnelheden, potentieel gevaarlijke situaties waarbij de resterende afstand tot het beiken van die situatie aangegeven wordt, slimme verkeerslichten waarbij een automobilist ‘s avonds niet meer op een leeg kruispunt voor een rood licht hoeft te wachten, parkeerinformatie, prioriteit geven zoals de komst van een ziekenwagen die in de auto aangekondigd wordt … .

Be-Mobile, een dochter van Proximus, laat onder meer voertuigen met elkaar communiceren via de smartphones van de bestuurders of via het dashboard. Het resultaat is een optimalisering van de verkeersstromen, iets wat hopelijk straks ook voor België geldt. Een verdere doordachte inzet van ICT-middelen moet de verkeershinder tegengaan en mee de veiligheid op de weg helpen verbeteren. 

Meer info over Talking Traffic? www.beterbenutten.nl/talking-traffic
Andere oplossingen van Be-Mobile? www.be-mobile.com 

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team