×
×

Verlaagde roamingtarieven voor verlaagde gsm-factuur

Gepubliceerd op 16/11/2016 in Oplossingen & diensten

Verlaagde roamingtarieven voor verlaagde gsm-factuur

In april heeft Proximus de roamingtarieven in Europa al stevig laten dalen. Nu komen daar bovendien een veertigtal landen bij waar die verlaagde tarieven gelden. Voor mensen die met een gsm van hun werkgever bellen, is er een interessante nieuwigheid: een prepaid roamingoptie voor wanneer ze in het buitenland zijn.

Bill shock’, neen, geen rock-’n-rollzanger uit de jaren vijftig, maar het fenomeen waarbij mensen zich verslikken in hun koffie als ze na een verblijf in het buitenland hun gsm-factuur bekijken. Het is geen aangename ervaring, geeft ook Frédéric Van Robays, EBU Marketing Specialist Mobile Business bij Proximus toe. “We willen van die bill shock af”, zegt hij. “Mensen moeten zonder angst voor dure facturen op vakantie hun gsm durven gebruiken. Daarom hebben we in april al de Europese roamingtarieven met 70% laten zakken. Nu breiden we dezelfde tarieven uit naar 40 extra landen, waaronder de VS, Canada, Turkije, Marokko, Indonesië …: de 72 topbestemmingen noemen we ze, het zijn de landen waar meer dan 80% van onze klanten naartoe trekken. De volledige lijst staat uiteraard op onze website.” 

Nog beter: een bundel 

“Ondanks de fikse daling van de tarieven en de uitbreiding van de landen waar deze geldig zijn, blijft het voor de meeste klanten nog voordeliger om een optionele bundel te activeren voor ze naar het buitenland vertrekken”, onderstreept Frédéric Van Robays. “Neem bijvoorbeeld Travel Passport. Voor nauwelijks twaalf euro kan je in die 72 landen 200 minuten bellen, 200 sms’jes versturen en 200 MB surfen. Dat is eigenlijk geen geld voor de gemoedsrust die je krijgt. En voor wie nog meer wil, zijn er uiteraard ook ‘zwaardere’ pakketten.”

Werknemers met een bedrijfs-gsm

Een tweede grote nieuwigheid die Proximus introduceert, is Travel Passport Credit. “Deze optie is speciaal bedoeld voor werknemers die van hun werkgever een gsm ter beschikking krijgen”, legt Frédéric Van Robays uit. “Heel vaak worden die toestellen in het buitenland geblokkeerd, omdat de werkgever die kosten niet wil dragen. Maar dat betekent dat de werknemer zijn toestel niet kan gebruiken als hij op vakantie is.” Om dat onevenwicht op te lossen, kunnen werkgevers voor hun werknemers een ‘prepaid account’ aanmaken voor privégebruik in het buitenland. Frédéric Van Robays: “Dat kan simpelweg op MyProximus. Via dat account kan de werknemer zelf een bepaald bedrag opladen met z’n kredietkaart of met PayPal. Dat bedrag kan dan dienen als roamingbudget. De werkgever zelf kan enkel toestemming geven voor de activatie van de roaming prepaid account.”

Pluspunten
  • Sterk verlaagde roamingtarieven
  • Geldig in 72 landen wereldwijd
  • Roamingkosten in prepaid-formule of bundels
  • Gebruik van bedrijfs-gsm in het buitenland op eigen kosten
Meer info?

Neem contact op met uw accountmanager of surf naar www.proximus.be/dataroaming

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!