Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Wat moet u weten over de nieuwe roamingtarieven?

Gepubliceerd op 07/04/2017 in Oplossingen & diensten

Wat moet u weten over de nieuwe roamingtarieven?

Roam Like at Home, kortweg RLaH, is de nieuwe Europese regelgeving voor roamingtarieven. Vanaf 15 juni 2017 kunnen we binnen Europa bellen, sms’en en mobiel internetten tegen de nationale tarieven. Welke impact heeft RLaH voor uw organisatie en wat kunt u doen om zo voordelig mogelijk te roamen?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat roaming niet verdwijnt op 15 juni. Technisch gezien blijft roaming gewoon bestaan, ook binnen Europa: wie naar het buitenland gaat, maakt gebruik van het netwerk van de operator in het land waar hij zich op dat moment bevindt. Het grote verschil is dat u en uw medewerkers in Europese landen mobiel kunnen bellen en online kunnen surfen tegen uw nationale tarief. Alle afgesproken tarieven en eventuele kortingen op maat die in uw contract zijn vastgelegd, gelden dus in heel Europa.

Bundelvolume aanpassen

Dat betekent wel dat u tijdens uw verblijf in het buitenland voortaan belminuten of datavolume verbruikt uit uw ‘Belgisch’ tariefpakket. Het zal daardoor vanaf 15 juni voordeliger zijn om de nationale bundels in uw organisatie te upgraden, zeker wanneer uw medewerkers vaak naar andere Europese landen reizen.

Wat buiten Europa?

Daarnaast zijn er nog de aparte roamingtarieven voor de niet-Europese landen. Reist u deze zomer met de auto via Zwitserland naar Italië? Vergeet dan niet dat Zwitserland niet bij de EU hoort en dat de roamingtarieven er hoger zijn. Om deze landen buiten Europa te coveren, zijn er nog steeds aantrekkelijke roamingopties.

Veilige verbruikslimiet

Proximus zorgt ervoor dat u maximaal 50 euro buiten uw tariefbundel kunt gaan nationaal en maximaal 50 euro in het buitenland. Die bescherming is voor elk gsm-nummer standaard ingesteld. Het staat elke gebruiker vrij om die instelling uit te schakelen.

Om te onthouden 
  • Bij roaming in Europa betaalt u de tarieven uit uw nationale pakket
  • RLaH geldt alleen voor EU-landen
  • Pas eventueel uw tariefpakket aan
  • De standaard ingestelde limiet blijft u als gebruiker beschermen

Meer info?

Neem contact op met uw accountmanager of surf naar www.proximus.be/roaming voor de huidige roamingtarieven.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!