De positie van 3.050 trailers op 71 vestigingen in kaart brengen

Gepubliceerd op 04/01/2019 in Klantenverhalen

De positie van 3.050 trailers op 71 vestigingen in kaart brengen

Voor een logistieke onderneming is het een logische maar zeker geen evidente opdracht om zijn voertuigen in realtime te lokaliseren. Voor H.Essers en zijn duizenden voertuigen schuilt de oplossing in de combinatie van Bluetooth-technologie en het LoRa-netwerk.

Nood aan precieze plaatsbepaling

Digitalisering is geen nieuwigheid voor de logistieke reus H.Essers. Toch moet de technologie op elke situatie afgestemd zijn. “Ons voertuigenpark bestaat voor een groot deel uit trekkers en trailers. Op de weg biedt de gps-technologie de nodige plaatsbepaling. Maar wanneer ze op een van onze 71 vestigingen aankomen, worden de trailers doorgaans losgekoppeld en geparkeerd. We hebben dus nood aan een erg precieze plaatsbepaling, tot op de meter nauwkeurig”, verduidelijkt Erik Lamoral, CIO van H.Essers.

Hoe kunnen wij u helpen?

Contacteer ons

Wanneer Bluetooth en LoRa samenwerken

De oplossing voor het schaalprobleem van H.Essers is even eenvoudig als ingenieus. De trailer wordt uitgerust met een sensor die het Bluetooth-signaal opvangt dat wordt uitgezonden door een zender in de grond. “De parkeerplaats wordt onmiddellijk gelokaliseerd dankzij het LoRa-netwerk van Proximus. Zo winnen onze operatoren waardevolle tijd en dat komt de rentabiliteit en de transparantie van de informatie voor de klant ten goede”, bevestigt Erik.

Wanneer ze op een van onze 71 vestigingen aankomen, worden de trailers doorgaans losgekoppeld en geparkeerd. We hebben dus nood aan een erg precieze plaatsbepaling.

Erik Lamoral, CIO van H.Essers

author

De resultaten spreken voor zich

  • Boost van het beheer van de exploitatievestigingen
  • Perfecte zichtbaarheid voor de vloot op de site
  • Exponentiële tijdswinst bij opzoekingen
  • Nauwkeurige en relevante traceerbaarheid
  • Daling van de exploitatiekosten

H.Essers is een van de voornaamste spelers in de Belgische en wereldwijde transport- en logistieksector. De onderneming uit Genk legt jaarlijks per truck 179 miljoen kilometer af, exploiteert 975.000 m² aan logistieke oppervlakte en stelt 6.270 mensen tewerk.

U wilt meer weten over het Internet of Things en over de manier waarop wij u kunnen helpen om uw digitale knoop te ontwarren?

Al onze IoT-oplossingen

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts