×
×

Gratis internet, leuke extra

Gepubliceerd op 13/11/2014 in Klantenverhalen

Gratis internet, leuke extra

Wie tevreden klanten wil, moet eerst voor de tevredenheid van de eigen medewerkers zorgen. Ethias doet dat onder meer door Packs for Employees aan te bieden. De medewerkers genieten thuis en mobiel van gratis internet. Tuurlijk krijgen ze korting op andere producten uit het aanbod van Proximus.

Ethias was destijds een van de eerste bedrijven die zijn medewerkers een gratis internetabonnement aanbood. “Vijftien jaar geleden is de personeelsvereniging daar mee begonnen”, zegt Laurent Jaspers, accountant bij Ethias en verantwoordelijk voor de personeelsvereniging. “Sindsdien bieden we de internetaansluiting aan als een voordeel voor de medewerkers, net zoals ze via het bedrijf ook korting kunnen krijgen bij de aankoop van een pc.” Doorheen de jaren evolueerde de formule, waardoor de medewerkers ook voor telefonie en digitale tv op een betere prijs konden rekenen. Ethias laat de keuze voor de provider daarbij trouwens open. Het aanbod bestaat uit oplossingen van verschillende operatoren. “Via Proximus bieden we Packs for Employees aan”, zegt Laurent Jaspers. “Het voordeel voor de medewerker is dat alles samenkomt in één product.” Packs for Employees is een van de vier oplossingen voor werknemers die Proximus aanbiedt, naast Mobile for Employees, Devices for Employees en het Employee Privilege Program.

99% tekent in

Proximus ontwikkelde voor Ethias een oplossing op maat. Via Internet for Employees kregen de medewerkers met een contract voor onbepaalde duur eerder al een gratis internetaansluiting. Proximus maakte het voor die medewerkers mogelijk om over te stappen naar Packs for Employees. Zo genieten ze van het voordeel van die pakketoplossing, terwijl Ethias de kosten voor vast en mobiel internet blijft dragen. “Sinds we die mogelijkheid aanbieden, kiezen opvallend veel medewerkers resoluut voor Proximus”, zegt Laurent Jaspers. “Bij 94% van de nieuwe medewerkers gaat de voorkeur naar Packs for Employees van Proximus. Het internetabonnement is gratis. Voor digitale tv, vaste en mobiele telefonie betaalt de medewerker een bijdrage, maar hij of zij kan daarbij rekenen op een mooie korting.” Het initiatief van de personeelsvereniging van Ethias kan op veel bijval rekenen. “Zowat 99% van de medewerkers tekent er op in. De resterende 1% zijn vaak personen waarvan de man of vrouw ook bij Ethias werkt”, lacht Laurent Jaspers.

Grotere betrokkenheid

Als aanspreekpunt voor de personeelsvereniging staat Laurent Jaspers voortdurend in contact met de medewerkers van Ethias. “Uit die contacten blijkt telkens weer hoezeer de medewerkers dit initiatief appreciëren”, zegt hij. “Je moet weten dat we dit echt als een extra service aan onze medewerkers aanbieden. Dit staat los van de internetaansluiting die sommige managers en directieleden krijgen om vanop afstand te kunnen werken. Hier gaat het om een extra voordeel voor de medewerker, voor privégebruik.” Toch hangt er aan het project ook een voordeel voor de werkgever vast. Zo vormt het aanbod een extralegaal voordeel dat zowel voor werkgever als werknemer fiscaal interessant is. “Het leukste is natuurlijk dat het initiatief bijdraagt aan de tevredenheid van de medewerker”, zegt Laurent Jaspers. “Een tevreden medewerker voelt zich goed in zijn vel. Dat zorgt voor meer productiviteit, een grotere betrokkenheid bij het bedrijf en een groter engagement tegenover de klanten.”

Pluspunten

Voor de werkgever:

  • Eén aanspreekpunt voor de diverse oplossingen voor medewerkers
  • Alternatieve verloning die loonkost doet dalen
  • Fiscaal interessant extralegaal voordeel

Voor de medewerker:

  • Gratis internet thuis en mobiel
  • Korting op abonnementen van vaste en mobiele telefonie, digitale tv
  • Gratis TV Overal, ook op 3G en 4G
  • Gratis wifi via Wi-Fi Hotspots

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!