Navigatieapp Flitsmeister loodst u slim door het verkeer

Gepubliceerd op 25/04/2023 in Oplossingen & diensten

Be-Mobile, bij het grote publiek bekend van 4411, lanceerde Flitsmeister. De app met realtimeverkeersinformatie waarschuwt ook voor ongevallen en prioritaire voertuigen. Na het succes in Nederland nu ook verkrijgbaar in België.

Navigatieapp Flitsmeister loodst u slim door het verkeer

Thuis in slimme mobiliteit

Be-Mobile is een duizendpoot in slimme mobiliteit. Parkeergeleidingssystemen voor overheden, tools om sluipverkeer in kaart te brengen, slimme routeplanners zoals Slim naar Antwerpen, methodes om parkeergeld te betalen zoals 4411Nieuw venster, verkeersinformatie voor de navigatie-apps van autobouwers en andere organisaties, systemen die de tol van vrachtwagens berekenen en betalen: Be-Mobile is niet voor niets een Proximus partner en thuis in mobiliteitstechnologieën. Ook de navigatieapp Flitsmeister is een schot in de roos.

Bekijk de video en kom meer te weten over slimme mobiliteit dankzij Be-Mobile.

Rijgezel van uw dromen

Jorn de Vries, Managing Meister van Flitsmeister: “Flitsmeister is je beste rijgezel. De app combineert data van overheden met feedback van de gebruikers. Hij brengt de informatie van wegbeheerders en de lokale verkeerssituaties snel tot bij je in de wagen, waar je ook bent. Hij waarschuwt je voor flitsers, wegenwerken, ongevallen, files en ambulances die eraan komen en geeft je de informatie door van verkeerslichten en verkeersborden boven en naast de weg. Zo weet je bijvoorbeeld wanneer en waar je van rijstrook moet veranderen en wanneer het verkeerslicht op rood springt.”

Flitsmeister geeft door wanneer er een ambulance aankomt en wanneer het volgende verkeerslicht op rood of groen springt.

Jorn de Vries, Managing Meister van Flitsmeister

Géén nieuwe Waze of Google Maps

Flitsmeister heeft in Nederland meer gebruikers dan Waze en Google Maps. “Het is altijd onze bedoeling geweest om relevanter te zijn en een grotere toegevoegde waarde te brengen. Flitsmeister is gemaakt voor iedereen die onderweg is met de wagen. Onze app is meer een begeleider dan een navigator en helpt je om tactisch te rijden. Zo geven we bewust geen sluiproutes via lokale wegen door, maar vertellen we bijvoorbeeld wel waar je kunt parkeren en geven we je de kans om dat met de app te betalen door de samenwerking met 4411Nieuw venster.”

“De applicatie kan ook geconnecteerd worden met de Flitsmeister ONENieuw venster, een klein toestelletje dat via een ledlampje en geluid de nodige indicaties geeft en automatisch de applicatie opstart als je in de wagen stapt”

Voorrang voor prioritaire voertuigen

De waarschuwing voor verkeerslichten en naderende ambulances werkt voorlopig alleen in Nederland. “In België zijn we nog aan het testen. Flitsmeister praat in Nederland met ongeveer 500 verkeerslichten en met de systemen die doorgeven wanneer de meer dan 500 ambulances hun sirene opzetten. Zo informeren we alle gebruikers in de buurt en laten we de verkeerslichten op groen springen om die ziekenwagens voorrang te geven. Onze gebruikers krijgen door hoelang die lichten op groen en rood blijven staan.”

“Die technologie willen we ook uitbreiden naar politie- en brandweerwagens. In Vlaanderen zijn we samen met Colruyt de technologie ook in vrachtwagens aan het testen.”

“Vermits we zo sterk geloven in de technologie van Flitsmeister hebben we ook een specifieke applicatie voor vrachtwagens ontwikkeld: Truckmeister. Deze wordt gekoppeld aan een Fleet Management platform voor communicatie met de chauffeur om inzage te krijgen waar de vrachtwagen aan het rijden is. Op deze manier kunnen we aan de sites doorgeven wat de verwachte aankomsttijd is van een vrachtwagen en of deze direct kan laden of lossen of beter eerst naar een nabijgelege parking moet worden afgeleid. Het doel is de logistieke ketting te optimaliseren.”

De app kan je koppelen aan Flitsmeister ONE, een toestelletje dat indicaties geeft en automatisch de app opstart als je in de wagen stapt.

Jorn de Vries, Managing Meister van Flitsmeister

Stapje dichter bij zelfrijdende wagens

“Apps zoals Flitsmeister maken het verkeer veiliger, efficiënter en milieuvriendelijker. Alle mogelijke verkeersinformatie komt rechtstreeks in de wagen terecht om de chauffeur bijvoorbeeld slim naar een omleiding of een vrije parking te sturen. In een connected car sturen we die info rechtstreeks naar het dashboard door.”

“De volgende stap is de app verbinden met de motor van zelfrijdende wagens om ze automatisch te laten remmen, van rijstrook te doen veranderen of een omleiding te doen volgen. Het is een kwestie van tijd voor de manuele taken die een chauffeur moet uitvoeren allemaal worden geautomatiseerd. Er wordt al volop gewerkt aan de structuur om die stap te zetten.”

“Be-Mobile heeft de juiste technologie en kennis om overheden en wegoperatoren bij te staan om hun weginfrastructuur geconnecteerder, slimmer en efficiënter te maken”

Be-MobileNieuw venster is een betrouwbare IT-partner van Proximus en startte als leverancier van verkeersinformatie voor navigatiesystemen. Met vestigingen in 7 landen en 200 werknemers zijn ze kenner in innovatieve mobiliteitstechnologieën die parkeren, tolheffing, fleet- en verkeersmanagement in goede banen leiden.

FlitsmeisterNieuw venster is sinds de oprichting in 2010, met meer dan 1,8 miljoen actieve gebruikers, uitgegroeid tot de grootste verkeersapplicatie van de Benelux. Het streven naar continue verbetering en innovatie leidt tot een hechte community van gebruikers die elkaar via de apps voor iOS en Android voorzien van actuele en nauwkeurige verkeersinformatie. Sinds 2016 is Flitsmeister een dochteronderneming van Be-Mobile.

Jorn de Vries is sinds 2012 betrokken bij Flitsmeister als Managing ‘Meister’. Samen met Rick Waalders en Sjoerd Perfors heeft hij het bedrijf uitgebouwd tot een toonaangevende verkeersapp in de Benelux.

Bekijk alle mobiliteitsoplossingen Nieuw venster

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One