De eerste geconnecteerde taxi’s op de markt

Gepubliceerd op 06/02/2017 in Nieuws

De eerste geconnecteerde taxi’s op de markt

De eerste geconnecteerde taxi’s zijn een feit: ze maken de rit van de passagier tot een moment van digitaal entertainment dankzij het 4G-netwerk van Proximus.

De voertuigen met een uiterst snelle verbinding beschikken over 4G-tablets die passagiers nieuwe, innovatieve vipfuncties aanbieden. De geogerichte ervaring is uniek.

Aan boord bevindt zich een mediaplatform, dat werd ontwikkeld volgens het SaaS-principe (Software as a Service) en dat zich afstemt op de interesses van de passagiers. Zij kunnen genieten van beveiligde, meertalige webinhoud: live Europees nieuws, thema-uitzendingen, digitale pers, infotainment, zoekmotoren. 

Streaming via 4G

De tablets achterin de taxi’s fungeren als hotspots. Zodra de passagier een profiel heeft aangemaakt, kan hij dankzij de streamingtechnologie (ontwikkeld in België) in realtime media-inhoud op maat raadplegen. De toegang is volledig beveiligd dankzij de 4G-technologie en het SaaS-platform.

Proximus en Lemonride 

Deze innovatie is de vrucht van een samenwerkingsakkoord tussen Proximus en de Franse startup Lemonride. Deze eerste hub met geconnecteerde diensten aan boord van taxi’s plukt de vruchten van de 4G-technologie en de ongeëvenaarde dekking van het Proximus-netwerk. De passagiers kunnen vrij surfen dankzij de wifiverbinding en een app die online communicatie beveiligt.

Welkom in de toekomst

De concurrentie op de markt van het personenvervoer staat aan de vooravond van een ingrijpende evolutie. Die technische revolutie biedt ondernemingen en chauffeurs een ideale manier om zich te onderscheiden door klanten betrouwbare services met een hoge meerwaarde aan te bieden. Het systeem verzekert in alle transparantie een maximale interactie tussen het gedetecteerde profiel van de passagier en de aan te bieden media-inhoud.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One