Proximus ontvangt certificaat voor Information Security Management

Gepubliceerd op 16/11/2015 in Inspireren

Proximus heeft het ISO/IEC 27001:2013-certificaat voor Information Security Management gekregen voor zijn cloud-, datacenter- en housingoplossingen. Deze certificatie bevestigt dat alle gevoelige klantengegevens op het hoogste niveau beveiligd en beheerd worden.

Proximus ontvangt certificaat voor Information Security Management

De portefeuille met cloudoplossingen van Proximus behelst infrastructuur-, opslag-, back-up-, hosting- en beveiligingsoplossingen die allemaal in het Proximus-datacenter in Brussel (België) worden gehost. Na onafhankelijke controles kreeg de telecomoperator de ISO/IEC 27001:2013-certificatie. Die bewijst dat Proximus de enige internationaal erkende en uiterst prestigieuze norm inzake informatiebeveiliging heeft verworven.

Databeveiliging hoofdzaak

Informatiebeveiliging is voor Proximus een topprioriteit, vooral wat betreft het veiligstellen van grote volumes gevoelige informatie. Op het moment dat ondernemingen en verbruikers privégegevens beheren en verzenden, kunnen enorme risico’s ontstaan als de verwerking niet correct verloopt. Gegevensbeveiliging is een kritiek aspect voor de bescherming van ondernemingen, hun klanten en hun partners.

De ISO 27001:2013-certificatie werd door Bureau Veritas Certification Belgium toegekend. Voor de procedure ondernam Proximus volgende acties:

  • eigen risico’s rond informatiebeveiliging te evalueren, met inbegrip van de impact van de gedetecteerde bedreigingen en kwetsbaarheden.
  • een volledige reeks informatiebeveiligingscontroles te ontwerpen en te implementeren, en andere maatregelen in verband met risicobeheer te treffen, om de veiligheidsrisico’s binnen zijn eigen cloudinfrastructuur bedrijfsomgeving aan te pakken.
  • een overkoepelend programma te implementeren om te garanderen dat de informatiebeveiligingscontroles permanent aan de behoeften van zijn klanten voldoen.

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team