Cepa: digitale rekrutering in de Antwerpse haven

Gepubliceerd op 26/10/2018 in Nieuws

Cepa regelt de tewerkstelling in de haven van Antwerpen. Daarvoor communiceren ze elke dag met 4800 havenarbeiders … via een app. Maar gegevens van zoveel mensen veilig verwerken, hoe doe je dat?

Cepa: digitale rekrutering in de Antwerpse haven

In onze startersgids vindt u alles dat u moet weten om een succesvolle en veilige Enterprise mobility-strategie op te bouwen.

Mobiel werken : zijn uw bedrijfsgegevens beveiligd?

Rekruteren via de app

Wist u dat niet alle arbeiders in de Antwerpse haven een vast contract hebben? Veel havenarbeiders krijgen elke dag een nieuwe job via Cepa. ‘Vroeger moesten de havenarbeiders zich elke dag fysiek aanmelden’, zegt Filip Matton, organisatieadviseur en ICT-directeur bij Cepa.

Met de hulp van Proximus-partner ACA heeft Cepa dat aanwervingsproces nu gedigitaliseerd. Via de nieuwe Digikot-app hebben alle arbeiders toegang tot MyCepa, een elektronisch loket. De havenarbeiders melden zich eender waar en wanneer aan voor een job. En even later ontvangen ze via Digikot een antwoord van het aanwervende bedrijf.

Een vloot aan tablets

Maar de digitalisering van Cepa stopte niet bij software alleen. Het havenbedrijf bracht maar liefst 4.800 tablets in omloop! ‘Iedere havenarbeider die via het aanwervingslokaal werkt, heeft zijn eigen iPad Mini gekregen.’ Een belangrijke investering, want zo verzekerde Cepa de toegang van alle havenarbeiders tot Digikot.

‘Het gaat om een heel uiteenlopende gebruikersgroep, van jong tot oud, van laag- tot hooggeschoold.’ En net daarom werden het gebruik van tablet en app zo simpel mogelijk gemaakt. ‘We hebben alles op voorhand geconfigureerd. De gebruiker hoeft zich enkel aan te melden met zijn gebruikersnaam en wachtwoord en kan meteen aan de slag.’

Mobiel, eenvoudig én veilig

De digitale omwenteling van CEPA brengt heel wat voordelen met zich mee. Zowel voor het bedrijf zelf als voor de havenarbeiders:

  • Minder verplaatsingen
  • Een efficiënter werkproces
  • Een vlottere verdeling van beschikbare jobs
  • Automatisering voor de hr-afdeling
Dankzij Mobile Device Management worden alle toestellen veilig en transparant beheerd.

Filip Matton, Cepa

Mobiele gegevens beveiligen

Maar zoveel medewerkers, zoveel mobiele toestellen … Dat is toch onmogelijk te beveiligen? Neen, toch niet: Proximus hielp Cepa met Mobile Device Management. MobileIron bleek de beste oplossing. Eenvoudig, ook: de combinatie van MobileIron en iPad Mini is duidelijk en consequent. ‘Eén type toestel, veilig en transparant beheerd’, aldus Filip Matton.

En Proximus deed ook bij die beveiliging meer dan alleen adviseren. Het onderhandelde de MobileIron-licenties voor Cepa. ‘Verder begeleidde Proximus ook de set-up van de beveiliging en de configuratie van de toestellen. Onze eigen kennis, aangevuld met de expertise van Proximus: dat zorgde voor een snelle implementatie.’

Ook met een gerust hart mobiel werken?

Om zonder problemen mobieler te werken, heeft uw organisatie goede strategieën en technologieën nodig. Hoe u daaraan begint? Ten eerste met onze online Test. U begrijpt de uitdagingen van mobiel werken én u ontdekt hoe u uw bedrijfsgegevens beveiligt. Daarna leest u onze startergids wat de volgende stappen zijn voor een succesvolle Enterprise-mobility strategie.

Een andere oplossing: schakel een specialist als Proximus in. Samen met een Proximus Enterprise Partner uit uw buurt begeleiden wij uw organisatie bij de omschakeling naar een mobielere manier van werken. Zo bent u er écht zeker van dat u veilig mobiel werkt.

In onze startersgids vindt u alles dat u moet weten om een succesvolle en veilige Enterprise mobility-strategie op te bouwen.

Mobiel werken : zijn uw bedrijfsgegevens beveiligd?

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team