Ondertitels op uw tv-scherm aanzetten

Verstaat u niet alles van een programma of bent u slechthorend? Sommige zenders en programma’s bieden ondertiteling aan. Er zijn twee manieren om die op uw scherm te tonen.

Via teletekst

Druk op de teletekst-toets op uw afstandsbediening en toets vervolgens 888 (of 889 of 150, afhankelijk van de tv-zenders) in. Indien de zender ondertiteling voorziet, verschijnt deze op uw scherm. Druk op de teletekst-toets om de teletekst te verlaten.

Ondertitels via teletekst zijn beschikbaar voor bepaalde programma’s op de volgende zenders:

• Via 888: Eén, vtm, Canvas, NPO 1, NPO 2, NPO 3, La Une, La Une HD, La Deux, La Deux HD, La Trois, La Trois HD, France 5, Arte, Mangas, Disney Channel, BBC One, BBC Two, ZDF.
  • Via de ondertiteling op 889, wanneer de film uitgezonden wordt in originele versie (denk in dat geval aan het wijzigen van de taal van het programma): La Une, La Une HD, La Deux, La Deux HD, La Trois, La Trois HD, France 5.
  • Via 150: ARD

Verschijnt de ondertiteling niet ?

Terwijl u uw programma bekijkt, drukt u op la touche ok. Selecteer met de pijltjestoetsen Opties en druk daarna op la touche ok. In de rubriek Ondertiteling kiest u uw taal en u bevestigt dit. Druk op la touche oken dan op le bouton Back. Druk opnieuw op La touche teletext en geef 888 in.

Via het menu van Proximus TV

V5 compact decoder
Decoder v5 compact

V5 decoder
Decoder v5

Sommige zenders bieden enkel ondertiteling aan via het tv-menu, maar u moet een decoder van het type V5 of V5 Compact hebben.

1. Terwijl u uw programma bekijkt, drukt u op la touche ok. Selecteer met de pijltjestoetsen Opties en druk daarna op la touche ok. Als Opties niet beschikbaar is, is er geen ondertiteling mogelijk voor dit programma.
  2. In de rubriek Ondertiteling kiest u uw taal en u bevestigt dit. Druk op la touche ok .
  3. Druk vervolgens op le bouton Back. Indien de zender ondertiteling voorziet, verschijnt deze op het scherm.

Ondertitels via het tv-menu zijn beschikbaar voor bepaalde programma’s op de volgende zenders: TF1, TF1 HD , France 2, France 2 HD, France 3, France 4, TV Breizh, Canal J, Voyage.