Nieuwe Proximus TV-menu

Uw Proximus TV-menu is onlangs veranderd of verandert binnenkort. Deze verbetering is gratis en gebeurt automatisch. U zal persoonlijk worden verwittigd.

Hoe weet u of u al het nieuwe Proximus TV-menu hebt?

• We hebben de update doorgevoerd als het menu start met Mijn bibliotheek, televisie en shop.
  • We hebben nog geen update doorgevoerd als het menu start met Televisie, op aanvraag, voor mij aanbevolen, enz.
Het beeld blijft hangen en er gebeurt niets?

De eerste opstart na een update duurt altijd iets langer dan normaal. Blijft een welkomstbericht langer dan 5 minute hangen of krijgt u een zwart scherm? Herstart dan uw apparaten. Krijgt u een foutmelding? Dan moet u uw apparaten resetten.

Wat verandert er op uw televisietoestel?

Na de update navigeert u sneller en eenvoudiger door het menu. Bovendien hebt u onmiddellijk toegang tot uw opnames en zenders, enz.

Hoe kunt u navigeren?

Druk op de menu-toets om het nieuwe Proximus TV-menu te tonen op uw scherm. U kunt op 2 manieren navigeren (met de pijltjes links en rechts van de OK-toets):

• Via de afbeeldingen op het scherm. Centraal ziet u de laatst bekeken zender. Links staan uw opnames, gehuurde films en passen. Rechts ziet u een selectie films en series uit onze catalogus.
  • Via de tekst op het scherm. In de rubriek Televisie vindt u de tv-gids en de programma's die nu live op tv zijn. In de rubriek Mijn bibliotheek vindt u uw opnames, gehuurde films en de Passen waarover u beschikt. In de shop kunt u zoeken naar films en series op aanvraag die u wilt huren, of een optie kopen: een zenderboeket, een Pass voor films of series of een voetbalabonnement.

Opgelet, u kunt via de info-toets Info-knop (Proximus TV afstandsbediening) tijdelijk niet navigeren naar andere zenders en programma's.

Hoe kunt u een zender bekijken, een programma opnemen, een film huren, enz.?
  • Toegang tot de zenders en de tv-gids
    • Kies Televisie in het hoofdmenu.
    • Kies nu op Tv om te zien welke programma’s momenteel op de verschillende zenders worden uitgezonden of kies tv-gids voor het volledige overzicht van reeds uitgezonden, actuele of komende programma's.

Tip: uw voetbalzenders en -kalender vindt u ook onder de rubriek televisie.

• Een opname programmeren
    • Via de tv-gids: selecteer een programma, druk op OK, kies opnemen (één of alle afleveringen).
    • Rechtstreeks via de zender wanneer het programma wordt uitgezonden, door op de REC-knop van uw afstandsbediening te drukken.

Een opname bekijken

• Kies Mijn bibliotheek in het hoofdmenu.
    • Kies Films, series en tv voor een overzicht van uw lopende opnames en reeds opgenomen programma’s of kies planning voor de opnames die u hebt geprogrammeerd of om conflicten van opnames te beheren.

• Een tv-programma, film of serie huren
    • Kies Shop in het hoofdmenu.
    • Selecteer Films of series of Tv op aanvraag. Afhankelijk van uw Pack, krijgt u elke maand een gratis film cadeau uit de Blockbuster-catalogus.
    • Maak uw keuze, druk op Ok om te valideren en volg de instructies op het scherm.

Tip: om gemakkelijker een film of serie terug te vinden, selecteert u shop/films en daarna een categorie. Of maak gebruik van de filters links op het scherm.

• Een zenderboeket, een Pass of een voetbalabonnement kopen
    • Kies Shop in het hoofdmenu.
    • Selecteer Activeer een optie. U vindt de lijst met al onze boeketten, onbeperkte Pass’en en voetbalabonnementen.
    • Maak uw keuze, druk op Ok om te valideren en volg de procedure op het scherm.

• Een radiozender beluisteren
    • Kies Televisie in het hoofdmenu.
    • Ga naar radiozenders.
    • Selecteer een zender en druk op Ok.

Wat verandert er op uw gsm of tablet?

U kunt vanaf nu ook de nieuwe Proximus TV-applicatie downloaden op uw smartphone of tablet. Deze app is enkel toegankelijk als u al beschikt over het nieuwe TV menu op uw televisie.

Met de nieuwe app wordt het eenvoudiger om programma's te bekijken of op te nemen vanop afstand. Daarnaast kunt u nu ook uw smartphone of tablet gebruiken als afstandsbediening.