Tips om goedkoper te surfen

Met de meeste gsm’s kunt u surfen op het internet en gebruikmaken van applicaties zoals Facebook, Twitter of Whatsapp. Daarom hebben we mobiel internet standaard geactiveerd op al onze tariefplannen, zodat iedereen kan surfen.

We willen u graag helpen om uw internetverbruik onder controle te houden. Neem even de tijd om deze tips te lezen. Zo kunt u zorgeloos genieten van mobiel internet op uw gsm of tablet.

Pas de instellingen van uw gsm of tablet aan

Op sommige mobiele toestellen kunt u uw e-mails en uw kalender synchroniseren. Zo’n automatische synchronisatie is heel handig, maar kan wel zorgen voor extra dataverbruik. Daarom raden wij u aan om uw instellingen aan te passen, zodat er bijvoorbeeld enkel nog manueel gesynchroniseerd kan worden.

Ook uw e-mailverkeer kan uw dataverbruik doen stijgen. Wist u dat u uw e-mailinstellingen kunt aanpassen, zodat enkel de titel van een nieuw e-mailbericht verschijnt? Daarna bepaalt u zelf of u de e-mail volledig wilt downloaden.

Om de instellingen van uw gsm of tablet aan te passen, raadpleegt u best de handleiding van uw toestel.

Surf bij voorkeur naar mobiele websites

Veel populaire websites hebben ook een mobiele variant, die veel minder data verbruikt. Denk bijvoorbeeld aan m.google.com of m.facebook.com.

Als er zo’n mobiele website beschikbaar is, dan zal uw toestel u meestal automatisch doorsturen. Als u bijvoorbeeld www.facebook.com intoetst in de internetbrowser van uw gsm, dan komt u automatisch terecht op m.facebook.com.

Opgelet met applicaties die veel data verbruiken

Als u een gsm of tablet koopt, dan krijgt u er vaak heel wat apps gratis bij, zoals Google Maps, Facebook of YouTube. Deze applicaties gebruiken meestal veel data. En ook als u zelf nieuwe apps wilt downloaden, hebt u een dataverbinding nodig. We raden u aan om nieuwe apps of updates van apps steeds te downloaden via wifi.

Als u apps wilt gebruiken, zorgt u er dus best voor dat u een geschikt tariefplan hebt.

Gebruik van wifi met uw gsm of tablet

Met de meeste toestellen kunt u ook een verbinding maken met het internet via wifi. Surfen via wifi is goedkoper dan surfen via mobiel internet, maar er zijn nog andere verschillen tussen wifi en mobiel internet.

Om uw persoonlijke gegevens te beschermen, surft u best alleen op wifinetwerken die beveiligd zijn met een wachtwoord.

Zet uw wifi af wanneer u klaar bent met surfen. Zo spaart u namelijk uw batterij. U kunt daarvoor kijken in de handleiding van uw toestel.

Volg uw verbruik op

Ga zelf na hoeveel u gesurft hebt: volg uw verbruik met MyProximus (via de app of via de website).
Bovendien sturen we u een sms over uw verbruik, bv. wanneer u een bepaalde hoeveelheid data overschrijdt.