Wachtwoord van het wifi-netwerk

In de meeste gevallen hebben wij uw wifi-netwerk al beveiligd met een wachtwoord (of netwerksleutel). Ziet u de woorden Wireless Key of Passphrase op het label op de achterkant van uw modem? Dan werd uw netwerk standaard beveiligd. Als dit niet geval, kies dan een wachtwoord om uw wifi-netwerk te beveiligen.

B-box 3

B-box 3

Waar vindt u uw wifi-wachtwoord?

De b-box 3 wordt geleverd met een beveiligd draadloos netwerk. Het standaardwachtwoord (bv. A1B2C3D4) bevindt zich op een sticker aan de achter- of onderkant van uw modem, naast Wireless Key of Passphrase.

b-box 3 achterkant

Hoe uw wifi-wachtwoord wijzigen?

U kunt uw wifi-wachtwoord wijzigen zo vaak u wilt.

Opgelet: uw gsm, tablet of computer zal zich niet meer verbinden met uw netwerk nadat u het wachtwoord hebt gewijzigd. U moet dus opnieuw verbinding maken met uw wifi-netwerk om het te kunnen gebruiken.

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw modem in en klik vervolgens op de knop Inloggen.
    Als gebruikersnaam dient u User te selecteren in het dropdownmenu Username.
    Als wachtwoord dient u het wachtwoord te kopiëren dat u terugvindt op het label op de achterzijde van uw modem, naast het woord User Password.

Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu van de modem

3. Klik op het wifi-netwerk dat u gebruikt, bv. 2,4 GHz draadloos. U krijgt dan het onderstaande scherm:

Configuratiescherm om een wachtwoord voor uw wifi-netwerk te kiezen

4. Voer in dit scherm de volgende acties uit:
    • Beveiliging: selecteer "WPA2" of "WPA" om uw wifi-netwerk te beveiligen.
      NB: als u kiest voor de optie "Geen" (of "Open"), wat we afraden, dan wordt uw netwerk niet beschermd.
    • Wireless Key (of Passphrase): vul een wachtwoord in van 8 tot 63 karakters zonder spaties, accenten of anderere speciale karakters. Zorg ervoor dat u dit wachtwoord goed onthoudt (inclusief hoofdletters-kleine letters), want u hebt het nodig om u te verbinden met uw wifi-netwerk.
    • SSID (of Naam (SSID)): als u dat wenst, kunt u hier de naam van uw wifi-netwerk aanpassen.
    • Klik op de knop OK onderaan op het scherm.

Uw draadloze netwerk is nu beveiligd met het wachtwoord dat u hebt gekozen. De wijziging gebeurt onmiddellijk. U hoeft uw modem dus niet te herstarten. Verbind u met uw wifi-netwerk met uw nieuwe wachtwoord.

Uw wifi-wachtwoord vergeten of verloren?

Als u uw wifi-wachtwoord niet hebt veranderd, kunt u het terugvinden op het label aan de achterkant van uw modem (Wireless Key of Passphrase).
Als u uw wifi-wachtwoord hebt veranderd en het vergeten bent, moet u de standaardinstellingen van het wifi-netwerk resetten. Daarna kunt u opnieuw het oorspronkelijke wachtwoord gebruiken. Dit vindt u terug op het label aan de achterkant van uw modem.

B-box 2

B-box 2

Waar vindt u uw wifi-wachtwoord?

Het draadloze netwerk van uw b-box 2 of Sagem-modem wordt standaard beveiligd. U vindt het originele wachtwoord (bv. 12345AbCdE) op het label op de achterzijde van uw modem, naast het woord Passphrase.

Hoe kiest u een wachtwoord voor uw wifi-netwerk op een b-box 2 of Sagem?

U kunt uw wifi-wachtwoord wijzigen zo vaak u wilt.

Opgelet: uw gsm, tablet of computer zal zich niet meer verbinden met uw netwerk nadat u het wachtwoord hebt gewijzigd. U moet dus opnieuw verbinding maken met uw wifi-netwerk om het te kunnen gebruiken.

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. TVoer het serienummer van uw modem in. Dit vindt u terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.

Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu

3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Wireless. U krijgt dan het onderstaande scherm:

Configuratiescherm om een wachtwoord voor uw wifi-netwerk te kiezen

4. Voer in dit scherm de volgende acties uit:
    • Security: selecteer de optie "WPA/WPA2" om uw wifi-netwerk te beveiligen. (Als u kiest voor de optie "None", wat we afraden, dan wordt uw netwerk niet beschermd).
      NB: als u later merkt dat uw toestel problemen heeft om zich te verbinden met uw wifi-netwerk, selecteer dan de optie"WPA2" of de optie "WPA" in plaats van "WPA/WPA2".
    • Encryption: selecteer de optie "AES" als u hebt gekozen voor de gemengde modus WPA/WPA2 of voor de modus WPA2, of selecteer de optie "TKIP" als u hebt gekozen voor de modus WPA.
    • Passphrase: vul een wachtwoord in van 8 tot 63 karakters zonder spaties, accenten of anderere speciale karakters. Zorg ervoor dat u dit wachtwoord goed onthoudt (inclusief hoofdletters-kleine letters), want u hebt het nodig om u te verbinden met uw wifi-netwerk.
    • SSID: als u dat wenst, kunt u de naam van uw wifi-netwerk aanpassen. Kies een nieuwe naam in het veld SSID.
    • Klik op de knop Apply onderaan op het scherm.

Uw draadloze netwerk is nu beveiligd met het wachtwoord dat u hebt gekozen. De wijziging gebeurt onmiddellijk. U hoeft uw modem dus niet te herstarten. Verbind u met uw wifi-netwerk met uw nieuwe wachtwoord. I

Uw wifi-wachtwoord vergeten of verloren?

Als u uw wifi-wachtwoord niet hebt veranderd, kunt u het terugvinden op het label aan de achterkant van uw modem (Wireless Key of Passphrase).
Als u uw wifi-wachtwoord hebt veranderd en het vergeten bent, moet u de standaardinstellingen van het wifi-netwerk resetten. Daarna kunt u opnieuw het oorspronkelijke wachtwoord gebruiken. Dit vindt u terug op het label aan de achterkant van uw modem.

B-box

B-box

Hoe kiest u een wachtwoord voor uw wifi-netwerk op een b-box?

Het draadloze netwerk van uw b-box wordt niet standaard beveiligd. Bescherm uw wifi-netwerk met een wachtwoord. Daarna kunt u dit wachtwoord wijzigen zo vaak u dat wilt.

Opgelet: uw gsm, tablet of computer zal zich niet meer verbinden met uw netwerk nadat u het wachtwoord hebt gewijzigd. U moet dus opnieuw verbinding maken met uw wifi-netwerk om het te kunnen gebruiken.

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings > Wireless > Security.
  3. Selecteer de optie "WPA Only" in het dropdown-menu Allowed Client Type en klik op de knop Save.
    NB: Als u kiest voor de optie "No WEP, No WPA", wat we afraden, dan wordt uw netwerk niet beschermd.

Configuratiescherm om uw wifi-netwerk te beveiligen

4. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings > Wireless > WPA. U krijgt dan het onderstaande scherm:

Configuratiescherm om een wachtwoord voor uw wifi-netwerk te kiezen

5. Voer in dit scherm de volgende acties uit:
    • WPA Mode: selecteer de optie "WPA/WPA2 Mixed Mode" om uw wifi-netwerk te beveiligen.
      NB: als u later merkt dat uw toestel problemen heeft om zich te verbinden met uw wifi-netwerk, selecteer dan de optie"WPA2" of de optie "WPA" in plaats van "WPA/WPA2".
    • Cypher Suite: selecteer de optie "TKIP voor WPA, AES voor WPA2" als u hebt gekozen voor de gemengde modus WPA/WPA2 ; selecteer de optie "AES" als u hebt gekozen voor de modus WPA2 of selecteer de optie "TKIP" als u hebt gekozen voor de modus WPA.
    • Pre-shared key: vul een wachtwoord in van 8 tot 63 karakters zonder spaties, accenten of anderere speciale karakters. Zorg ervoor dat u dit wachtwoord goed onthoudt (inclusief hoofdletters-kleine letters), want u hebt het nodig om u te verbinden met uw wifi-netwerk.
    • Klik op de knop Save onderaan op het scherm.

Uw draadloze netwerk is nu beveiligd met het wachtwoord dat u hebt gekozen. De wijziging gebeurt onmiddellijk. U hoeft uw modem dus niet te herstarten.

Als u dat wilt, kunt u de naam van uw wifi-netwerk wijzigen alvorens u zich verbindt met uw wifi-netwerk met uw nieuwe wachtwoord. Indien u uw wachtwoord vergeet, dient u uw wifi-netwerk te herinitialiseren.

Sagem

Sagem

Hoe kiest u een wachtwoord voor uw wifi-netwerk op een b-box 2 of Sagem?

Het draadloze netwerk van uw b-box 2 of Sagem-modem wordt standaard beveiligd. U vindt het originele wachtwoord (bv. 12345AbCdE) op het label op de achterzijde van uw modem, naast het woord Passphrase. Wijzig het wachtwoord van uw wifi-netwerk zo vaak u dat wilt.

Opgelet: uw gsm, tablet of computer zal zich niet meer verbinden met uw netwerk nadat u het wachtwoord hebt gewijzigd. U moet dus opnieuw verbinding maken met uw wifi-netwerk om het te kunnen gebruiken.

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Voer het serienummer van uw modem in. Dit vindt u terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.

Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu

3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Wireless. U krijgt dan het onderstaande scherm:

Configuratiescherm om een wachtwoord voor uw wifi-netwerk te kiezen

4. Voer in dit scherm de volgende acties uit:
    • Security: selecteer de optie "WPA/WPA2" om uw wifi-netwerk te beveiligen. (Als u kiest voor de optie "None", wat we afraden, dan wordt uw netwerk niet beschermd).
      NB: als u later merkt dat uw toestel problemen heeft om zich te verbinden met uw wifi-netwerk, selecteer dan de optie"WPA2" of de optie "WPA" in plaats van "WPA/WPA2".
    • Encryption: selecteer de optie "AES" als u hebt gekozen voor de gemengde modus WPA/WPA2 of voor de modus WPA2, of selecteer de optie "TKIP" als u hebt gekozen voor de modus WPA.
    • Passphrase: vul een wachtwoord in van 8 tot 63 karakters zonder spaties, accenten of anderere speciale karakters. Zorg ervoor dat u dit wachtwoord goed onthoudt (inclusief hoofdletters-kleine letters), want u hebt het nodig om u te verbinden met uw wifi-netwerk.
    • SSID: als u dat wenst, kunt u de naam van uw wifi-netwerk aanpassen. Kies een nieuwe naam in het veld SSID.
    • Klik op de knop Apply onderaan op het scherm.

Uw draadloze netwerk is nu beveiligd met het wachtwoord dat u hebt gekozen. De wijziging gebeurt onmiddellijk. U hoeft uw modem dus niet te herstarten. Verbind u met uw wifi-netwerk met uw nieuwe wachtwoord. Indien u uw wachtwoord vergeet, dient u uw wifinetwerk te herinitialiseren.

Philips 3P or 2P

Philips 3P (exists in red and in white) or Philips 2P (exists in bronze, white and black)

Hoe kiest u een wachtwoord voor uw wifi-netwerk op een Philips-modem?

Het draadloze netwerk van uw Philips-modem wordt niet standaard beveiligd. Bescherm uw wifi-netwerk met een wachtwoord. Daarna kunt u dit wachtwoord wijzigen zo vaak u dat wilt.

Opgelet: uw gsm, tablet of computer zal zich niet meer verbinden met uw netwerk nadat u het wachtwoord hebt gewijzigd. U moet dus opnieuw verbinding maken met uw wifi-netwerk om het te kunnen gebruiken.

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings > Wireless > Security.
  3. Selecteer WPA Only in het dropdown-menu Allowed Client Type en klik op de knop Save Settings.
    NB: Als u kiest voor de optie "No WEP, No WPA", wat we afraden, dan wordt uw netwerk niet beschermd.

Configuratiescherm om uw wifi-netwerk te beveiligen

4. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings > Wireless > WPA. U krijgt dan het onderstaande scherm:

Configuratiescherm om een wachtwoord voor uw wifi-netwerk te kiezen

5. Voer in dit scherm de volgende acties uit:
    • WPA Mode: selecteer de optie "WPA/WPA2 Mixed Mode" om uw wifi-netwerk te beveiligen.
      NB: als u later merkt dat uw toestel problemen heeft om zich te verbinden met uw wifi-netwerk, selecteer dan de optie"WPA2" of de optie "WPA" in plaats van "WPA/WPA2".
    • Cypher Suite: selecteer de optie "TKIP voor WPA, AES voor WPA2" als u hebt gekozen voor de gemengde modus WPA/WPA2 ; selecteer de optie "AES" als u hebt gekozen voor de modus WPA2 of selecteer "TKIP" als u hebt gekozen voor de modus WPA.
    • Pre-shared key: vul een wachtwoord in van 8 tot 63 karakters zonder spaties, accenten of anderere speciale karakters. Zorg ervoor dat u dit wachtwoord goed onthoudt (inclusief hoofdletters-kleine letters), want u hebt het nodig om u te verbinden met uw wifi-netwerk.
    • Klik op de knop Save Settings onderaan op het scherm.

Uw draadloze netwerk is nu beveiligd met het wachtwoord dat u hebt gekozen. De wijziging gebeurt onmiddellijk. U hoeft uw modem dus niet te herstarten.

Als u dat wilt, kunt u de naam van uw wifi-netwerk wijzigen alvorens u zich verbindt met uw wifi-netwerk met uw nieuwe wachtwoord. Indien u uw wachtwoord vergeet, dient u uw wifi-netwerk te herinitialiseren.