Hoe verbinden met een wifi-netwerk?

Hoe surfen op een wifi-netwerk thuis of op kantoor? Activeer wifi, kies één van de beschikbare netwerken en voer het desbetreffende wachtwoord in. De volgende keer zal uw toestel automatisch inloggen op het wifi-netwerk.

Hoe sluit u uw gsm of tablet aan op het wifi-netwerk?

Android
  1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Draadloos en netwerk > Wi-Fi-instellingen.
  2. Schakel wifi in: de beschikbare draadloze netwerken worden zichtbaar.
  3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem, naast de woorden Wireless key of Passphrase. Klik op Verbinden.

Volstaat deze uitleg niet, raadpleeg dan de help-pagina's van de fabrikant van uw toestel.

iOS (iPhone, iPad of iPod)
  1. In the main menu, click Settings > Wi-Fi.
  2. Activate Wi-Fi to search for and display the available wireless networks.

Lijst van beschikbare draadloze netwerken

3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem, naast de woorden Wireless key of Passphrase. Klik op Verbind.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op apple.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows 10 Mobile
  1. Klik in het startscherm op Instellingen >  Netwerk en draadloos > Wi-Fi.
  2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  3. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem. Klik op Gereed.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows Phone
  1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen >  Wi-Fi .
  2. Schakel wifi in: de beschikbare draadloze netwerken worden zichtbaar.
  3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem, naast de woorden Wireless key of Passphrase. Klik op Gereed.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op windowsphone.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Hoe sluit u uw pc of Mac aan op het wifi-netwerk?

Weet u niet of u Windows 8, Windows 7 of iets anders hebt? Check welk besturingssysteem u hebt.

Windows 10
  1. Klik op de icoon Netwerk die eruit ziet als: vijf verticale strepen of  computerscherm in de taakbalk, rechts onderaan.
  2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  3. Vink het vakje Automatische verbinding aan indien u wenst dat uw tablet of pc automatisch kan worden verbonden met dit wifi-netwerk. Klik op de knop Verbinding maken.
  4. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem, naast de woorden Wireless key of Passphrase. Klik op Volgende.

Indien de uitleg hierboven onvoldoende is, surf naar microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows 8 en Windows 8.1
  1. Druk gelijktijdig de toetsen Windows en i in om uw Instellingen te tonen. U kunt ook de charmbalk oproepen door naar rechts vegen en vervolgens op Instellingen (Settings) te klikken.
  2. Klik op het icoon Netwerk dat er als volgt uitziet: 5 verticale streepjes of een computerscherm.
  3. Schakel wifi in: de beschikbare draadloze netwerken worden zichtbaar.
  4. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  5. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem, naast de woorden Wireless key of Passphrase. Klik op Volgende.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows 7
  1. Klik met uw rechtermuisknop (of dubbelklik) op de icoon voor de netwerkverbinding, dat zich rechtsonder op uw scherm bevindt, naast de tijdsaanduiding. De beschikbare draadloze netwerken worden zichtbaar.
    Vindt u geen de icoon  voor de netwerkverbinding ?

1.1. Klik op de knop Start linksonder op uw scherm en vervolgens op Configuratiescherm (Control Panel).
    Startmenu (in Windows 7)

1.2. Dan zijn er 2 mogelijkheden :

• Als uw configuratiescherm per categorie gegroepeerd is , klik dan op Netwerk en internet (Network and Internet) en vervolgens op Verbinding met een netwerk maken (Connect to a network).
      Configuratiescherm gegroepeerd per categorie
    • Als uw configuratiescherm op de klassieke manier opgesteld is, klik dan op Netwerkcentrum (Network and Sharing Center) en vervolgens op Verbinding met een netwerk maken (Connect to a network).
      Configuratiescherm in klassieke weergave

2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID. Vink het vakje Automatische verbinding aan indien u wenst dat uw tablet of pc automatisch kan worden verbonden met dit wifi-netwerk. Klik op de knop Verbinding maken .
     Lijst van beschikbare draadloze netwerken
  3. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in . Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem, naast de woorden Wireless key of Passphrase. Klik op OK.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows Vista
  1. Klik op de knop Start linksonder op uw scherm en vervolgens op Verbinding maken (Connect to).
    Startmenu (in Windows Vista)
  2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  3. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem, naast de woorden Wireless key of Passphrase. Klik op Verbinding.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Windows XP
  1. Klik met uw rechtermuisknop (of dubbelklik) op de icoon voor de netwerkverbinding, die zich rechtsonder op uw scherm bevindt, naast de tijdsaanduiding. Klik in het menu op Beschikbare draadloze netwerken weergeven (View Available Wireless Networks).
    Klik met uw rechtermuisknop op de netwerkicoon en selecteer "Beschikbare draadloze netwerken weergeven"

Vindt u geen de icoon  voor de netwerkverbinding ?

1.1. Klik op de knop Start linksonder op uw scherm en vervolgens op Configuratiescherm (Control Panel).
    In sommige gevallen moet u eerst op Instellingen (Settings) klikken alvorens u op Configuratiescherm kunt klikken.
    Startmenu (in Windows XP)

1.2. Er zijn 2 mogelijkheden:

• Als uw configuratiescherm per categorie gegroepeerd is , klik dan op Netwerk- en Internet-verbindingen (Network and Internet Connections) en vervolgens op Netwerkverbindingen (Network connections).
      Configuratiescherm gegroepeerd per categorie
    • Als uw configuratiescherm op de klassieke manier opgesteld is, klik dan op Netwerkverbindingen (Network connections).
      Configuratiescherm in klassieke weergave

1.3. Klik met uw rechtermuisknop op Draadloze netwerkverbinding (Wireless Network connections) en selecteer Beschikbare draadloze netwerken weergeven (View Available Wireless Networks).
    Klik met uw rechtermuisknop op Draadloze netwerkverbinding en selecteer "Beschikbare draadloze netwerken weergeven

2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
    Lijst van beschikbare draadloze netwerken
  3. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in . Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem, naast de woorden Wireless key of Passphrase. Klik op Verbinding.
Mac OS
  1. Klik op de icoon Airport links bovenaan het scherm en selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  2. Voer het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Dit bevindt zich ook op de achterzijde van uw modem, naast de woorden Wireless key of Passphrase. Klik op OK.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op apple.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Wilt u buitenshuis verbinding maken met wifi? Zie hoe surfen op een Wi-Fi Hotspot.