Internetpoorten openen op uw modem

Sommige software en randapparatuur vragen soms een poort te openen of te forwarden: games, domotica, enz.

De fabrikant van de software of randapparatuur die de openstelling van de poorten vraagt moet u de nummers van die poorten meedelen die hij wenst geopend te zien.

Let wel: een poort openzetten maakt uw netwerk kwetsbaar voor extern verkeer. Proximus is niet verantwoordelijk voor de mogelijke gevolgen van het openen of forwarden van een poort.

Onze technische dienst levert in dit verband ook geen ondersteuning.

B-box 3

B-box 3
  1. Connecteer u met de modem via het adres 192.168.1.1
  2. Log in op de modem met het wachtwoord (te vinden op de achterkant van de modem).
  3. Klik op de optie Toegangscontrole.
  4. Selecteer de tab Portmapping.
  5. Klik op de knop Voeg nieuwe poortmap toe.
  6. Selecteer het gevraagde protocol (bv. TCP) en voer het gewenste poortnummer in.
  7. Voer het IP-adres in van de randapparatuur waarvoor een poort forwarding moet worden uitgevoerd.
  8. Klik op OK om de instellingen op te slaan.

B-box 2

B-box 2
  1. Connecteer u met de modem via het adres 192.168.1.1
  2. Log in op de modem met het serienummer (te vinden op de achterkant van de modem).
  3. Klik op de optie Advanced Settings.
  4. Selecteer de optie LAN servers.
  5. Klik op New Entry.
  6. Selecteer de configuratieopties:
    • Server name: naam voor de forwarding van de poort
    • Access activated: Yes
    • Public Start Port: gewenste poort invullen
    • Public End Port: gewenste poort invullen
    • Protocol: TCP
    • LAN start port: gewenste poort invullen
    • Local IP Address: voer het IP-adres in van het apparaat dat de port forwarding vraagt
  7. Klik op Apply om de instellingen op te slaan.