Je decoder op je audiosysteem aansluiten

Je kunt audiosystemen op de decoder aansluiten via een HDMI-kabel of een optische kabel (S/PDIF).

Er bestaan ook mogelijkheden om je audiosysteem (bv. koptelefoon, oortjes) rechtstreeks aan te sluiten op de decoder, afhankelijk van het decodermodel.

Android TV decoder

Android TV decoder

Over het algemeen worden audiosystemen op de decoder aangesloten via een HDMI-kabel of een optische kabel (S/PDIF).

Als je audiosystemen enkel met een mini-jack of RCA-stekker/tulpstekker werken, maak je gebruik van een converter, die verkrijgbaar is in elektronicazaken.

Je kunt je audiosysteem ook via Bluetooth op de decoder aansluiten om programma's in streaming te bekijken (opnames, replay, video on demand, applicaties). Opgelet: Bluetooth werkt momenteel niet voor liveprogramma's van Proximus TV.

Geluidsprobleem

Heb je een geluidsprobleem met uw Android tv-decoder? Druk gelijktijdig op de knop  SUB en het volume   van je Proximus-afstandsbediening en controleer of het geluid van je decoder op maximum staat.

Het volume van uw Android TV decoder op maximum zetten Merkt u dat wanneer u uw Android TV decoder gebruikt, het volume te laag blijft of dat er helemaal geen volume is? Controleer dan of het volume van de decoder op maximum staat.

V6 decoder

V6 decoder

Over het algemeen worden audiosystemen op de decoder aangesloten via een HDMI-kabel of een optische kabel (S/PDIF).

Aan de achterkant van de decoder is ook een mini-jack-aansluiting beschikbaar. De meeste koptelefoons met draad worden standaard geleverd met een mini-jack-stekker.

V5 compact decoder

V5 compact decoder

Over het algemeen worden audiosystemen op de decoder aangesloten via een HDMI-kabel of een optische kabel (S/PDIF).

Aan de achterkant van de decoder is ook een mini-scart-aansluiting (mini DIN 9-pins) beschikbaar. Om de decoder te verbinden met een stereo-installatie is een adapter nodig, van de mini-scart naar de analoge RCA-/tulp-stekkers (mannelijk ) (rood-witte kabel). Deze is verkrijgbaar in de Proximus Centers. Om een koptelefoon met jack/mini-jack rechtstreeks aan te sluiten, is een extra adapter nodig om van de RCA-/tulp-stekker (vrouwelijk) naar de (mini-)jack (vrouwelijk) te gaan.

V5 decoder

V5 decoder

Over het algemeen worden audiosystemen op de decoder aangesloten via een HDMI-kabel of een optische kabel (S/PDIF).

Aan de achterkant van de decoder zijn ook analoge RCA-/tulpaansluitingen (vrouwelijk) beschikbaar. Voor oudere toestellen is ook een scart-aansluiting beschikbaar. Voor een koptelefoon met een jack-/mini-jack-aansluiting is een extra kabel van de RCA naar de
(mini-)jack nodig.