Esportskalender: oktober 2022

Esports | Nationaal League of Legends Elite Series Pro-Am | 1 oktober 2022 Het is eerder rustig in de wereld van League of Legends en zeker in die van de ERL’s, de lagere reeksen. En daarom richten we onze blik volledig naar de Worlds Championship in Noord-Amerika. Daar is het de komende weken te doen. Om ons […]

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nationaal

League of Legends

Elite Series Pro-Am | 1 oktober 2022

Het is eerder rustig in de wereld van League of Legends en zeker in die van de ERL’s, de lagere reeksen. En daarom richten we onze blik volledig naar de Worlds Championship in Noord-Amerika. Daar is het de komende weken te doen. Om ons warm te maken organiseert META een Pro-Am-toernooi waar enkele van onze beste spelers aan deelnemen. In de grote finale nemen LowLandLions het op tegen de regerende kampioen KRC Genk Esports op het mooie podium van Gameforce 2022!

Counter-Strike: Global Offensive

Elite Series Benelux Summer Split 2022 – Grote Finale | Op 2 oktober 2022

De tweede helft van de Elite Series loopt ten einde op Counter-Strike. Na de eerste plaats in het reguliere seizoen en na een eerste overwinning tegen eClub Brugge in de play-offs, staat KRC Genk Esports in de grote finale opnieuw tegenover de Bruggelingen. Is het jonge team in staat om de reus te verslaan die de Benelux-scene al enkele jaren domineert? Dat komen we te weten op 2 oktober op Gameforce 2022!

ESL Proximus Benelux Championship – Play-offs | Op 22 oktober 2022

Ook het ESL-seizoen loopt ten einde. Na vijf speeldagen in het reguliere seizoen, spelen vier teams in de play-offs van de competitie. Voorlopig zijn eClub Brugge en Stinkdiertjes verzekerd van een plaats in de eindronde van het toernooi. LowLandLions, KRC Genk Esports, Team Euroclear en MachineSoldiers moeten nog één wedstrijd winnen om hun plaats veilig te stellen. Ze zullen wel klaar moeten zijn voor de play-offs, want de winnaar komt in de ESL Pro League XVII Conference terecht. Wie zal de eer van de Benelux verdedigen tegen de kampioenen van de verschillende nationale competities?

NumberOne Season 3: Stage 2 – Reguliere seizoen | Van 4 tot 7, van 10 tot 13 en van 17 tot 20 okotber 2022

Terwijl de organisatoren enkele maanden bezig zijn geweest met de LouvardGame, maakte NumberOne in september zijn comeback. Tot groot jolijt domineert eClub Brugge – het enige Belgische team in de competitie – momenteel de debatten in groep B en als het team hetzelfde tempo aanhoudt, is een kwalificatie een zekerheid. Toch blijft het opletten geblazen, want sommige Franse topteams tonen geen genade in de eindronde. Denk maar aan het sterke LDLC OL.

VALORANT

Trinity Fall Trials – Grote finale | Op 8 oktober 2022

Een ander spel, een ander resultaat! Op VALORANT wordt er deze keer in onze regio een finale gespeeld. Op 8 oktober staat het academisch team van Sector One tegenover Sudowoodo’s in de grote finale van het herfstsegment. Beide teams mogen onze regio al vertegenwoordigen in de Coupe De France, die eind deze maand begint, maar ze zullen hun tanden moeten laten zien in deze rematch van de halve finale, die eindigde in een verpletterende overwinning voor S1.

Rocket League

Elite Series Summer 2022 – Play-offs & grote finale | Op 4 en 9 oktober 2022

Fans van Rocket League hebben iets om naar uit te kijken begin oktober. Op 4 oktober ontmoeten de vijf beste teams van de Elite Series elkaar in een double elimination tree waaruit slechts twee teams het zullen overleven. Deze twee teams moeten zich vervolgens vijf dagen lang voorbereiden op de grote finale, die in een LAN en voor een live publiek wordt gespeeld. De grote finale vindt namelijk plaats in de prestigieuze JaarBeurs in Utrecht!

Evenementen

EGO Base Camp – Open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Kom tot december verschillende games uitproberen in de gloednieuwe ruimte die is ingericht door de European Esports Organization! Ontdek in het hart van het maritiem station een plek die volledig in het teken staat van videogames en waar iedereen welkom is! Het is niet zo duur en je hoeft je alleen maar bij de ingang in te schrijven om gebruik te kunnen maken van de verschillende consoles en simulatoren die er zijn.

Gameforce 2022 | Op 1 en 2 oktober 2022

Een belangrijk evenement in de Belgische gaming scene maakt een comeback in 2022! Na twee jaar afwezigheid vindt Gameforce begin deze maand plaats in Brussels Expo. Op het programma: entertainment, stands en ook mooie esportmomenten. Verschillende competities – waaronder de Counter-Strike Elites Series en de League of Legends Pro-Am – zullen hun ontknoping zien op het speciaal ingerichte podium. Een geweldige kans om je favoriete spelers te ontmoeten.

Internationaal

League of Legends

Worlds 2022

Eindelijk! Oktober staat volledig in het teken va de terugkeer van de League Of Legends Worlds, en 2022 is geen uitzondering. Dit jaar vindt de wedstrijd plaats in een reizend formaat, met Mexico City, New York en San Francisco als plaatsen voor de eindronde. Bijna een maand lang strijden de beste teams ter wereld tegen elkaar om te bepalen wie de nieuwe Summoner’s Cup in de wacht sleept en wereldkampioen wordt. Verschillende Belgen nemen deel, waaronder Nisqy, midlaner bij MAD Lions.

Counter-Strike : Global Offensive

ESL Pro League XVI | Van 31 augustus tot 2 oktober 2022

We kunnen deze maand weer genieten van een van de meest prestigieuze wedstrijden. Voor de zestiende keer brengt de ESL Pro League de beste teams ter wereld samen voor een langlopende competitie. Bijna een maand lang zullen 24 teams strijden om het grootste deel van het prijzengeld van 835.000 dollar en om een plaats op de IEM Katowice 2023 en de BLAST 2023 World Finals. Dus wie volgt het internationale roster van FaZe Clan op, de kampioen van seizoen 15? Kom het deze zondag te weten op Proximus Esports, waar je de wedstrijd live kan volgen!

IEM Road to Rio 2022: Europese RMR | Van 4 tot 9 oktober 2022

We zijn bijna aanbeland aan de start van de Major IEM in Rio de Janeiro. De laatste essentiële stap voor de teams die nog in de race zitten, is het doorlopen van de verschillende RMR’s, de kwalificatierondes. Slechts één Belg zal onze kleuren verdedigen op de wedstrijd: Keoz, van team Gamerlegion. Hij hielp het team aan de kwalificatie. Welke teams zullen zich weten te kwalificeren voor de grootste wedstrijd van het jaar?

BLAST Premier: Fall Showdown 2022 | Van 19 tot 23 oktober 2022

Het is tijd voor een inhaalrace in deze laatste split van de BLAST Premier. Naast de enkele teams die de finale niet haalden, waaronder Team Vitality en Heroic, zijn er de teams die zich via de partnercircuits kwalificeerden. De laatste twee beschikbare plaatsen voor het laatste najaarsevenement en een paar kampioenschapspunten waarmee een team zich kan plaatsen voor de seizoensfinale, staan op het spel! Een ontmoeting tussen enkele van ‘s werelds beste teams en enkele minder bekende teams die ons wel eens zouden kunnen verrassen. Niet te missen!

VALORANT

Na een succesvol tweede seizoen en de overwinning van de Brazilianen van LOUD op de Champions in Istanboel, ligt de VALORANT: Champions Tour enkele weken stil. Net genoeg tijd voor de spelers om een korte pauze te nemen na een slopend seizoen, en om de organisaties de tijd te geven om hun teams voor 2023 samen te stellen. Ter herinnering: Riot Games kondigde onlangs een volledige herziening aan van het wereldwijde competitieve circuit aan voor zijn FPS, inclusief een overstap naar een franchise format.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top