Worlds 2022: Deze teams moet je in de gaten houden

Esports | De League of Legends Worlds van 2022 beginnen eind september. Die competitie zal de beste teams ter wereld enkele weken lang samenbrengen. Daarom presenteren wij in dit dossier de deelnemers die je zeker in de gaten moet houden. Of je nu een veteraan of een nieuwkomer bent, deze teams zullen je tijdens de competitie ongetwijfeld op het puntje van je stoel laten zitten...

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is bijna tijd voor het evenement waar alle League of Legends-liefhebbers het hele jaar naar uitkijken. De overgang tussen augustus en september gaat meestal samen met het einde van de reguliere seizoenen van de grote regionale competities, zoals de LEC (het Europese League of Legends-kampioenschap), of de LPL en LCK (de Chinese en Koreaanse tegenhangers). Het is nu dus tijd voor de gekwalificeerde teams om zich te richten op het ultieme doel van het seizoen: de Worlds.

Dit jaar zullen de vertegenwoordigers van elk circuit verzamelen op het Amerikaanse continent. Het wordt een competitie in verschillende etappes. Terwijl de play-in fase in Mexico wordt gespeeld, vliegen de teams naar New York voor de groepsfase. Daarna gaan ze naar Atlanta en San Francisco, waar de grote finale van de competitie wordt gehouden.

Deze groepen werden op 12 september onthuld door Riot Games na een loting tijdens de LCS Championship-finale, het Noord-Amerikaanse circuit. Die zullen we in dit artikel gebruiken om de teams door te nemen die je tijdens de competitie in de gaten moet houden.

De top seeds

Een van de teams waar iedereen over praat m.b.t. de 2022 Worlds is JD Gaming. Na een Spring Split aan de top van de Chinese competitie eindigde de ploeg tijdens het reguliere zomerseizoen op de tweede plaats. Daardoor heeft het team zich goed kunnen plaatsen in de bracket van de play-offs en de Chinese titel kunnen pakken na drie Bo5-overwinningen tegen LNG en TOP Esports.

Met een extreem sterke topside bestaande uit 369 (toplaner), Kanavi jungle) en Yagao (midlaner) wordt er veel van JD Gaming verwacht, zeker in een groep als de hunne.

We steken de Gele Zee over naar de andere competitie die al jaren het ecosysteem van League of Legends beheerst: de Koreaanse competitie, ook bekend als LCK. Daar liet Gen.G zijn tanden liet zien tijdens de vorige split. De Koreanen komen aan op het WK als de favoriet van de regio, in een groep die volledig binnen hun bereik ligt.

Naast 100 Thieves en CTBC Flying Oyster in groep D, zou Gen.G geen moeite mogen hebben om uit hun groep te komen. Het team zal kunnen rekenen op de diensten van Chovy – door velen nog steeds beschouwd als de meest getalenteerde midlaner van zijn generatie – maar ook op ervaren spelers als jungler Peanut. Onderaan hoeft Gen.G zich zeker niet te schamen met hun botlane van Ruler en Lehends.

Het team heeft een onwaarschijnlijke prestatie geleverd in het competitieve League of Legends-landschap. Terwijl Gen.G in het voorjaar tweede werd, na het ongeslagen T1, was de Summer Split veelbelovender. Nadat de mannen van Chovy het reguliere seizoen in pole position afsloten – waarbij ze het winstrecord van T1 in één segment verbroken – versloegen ze de T1-legendes met een klinkende 3-0 in de grote finale.

De teams waar we op wachten

Na de kolossen die als bijna-favorieten de competitie ingaan, is het tijd om te vertellen over de teams die wel eens voor een verrassing zouden kunnen zorgen, ook al zouden we er niet al ons geld op inzetten.

Laten we beginnen met het Chinese Edward Gaming. Het minste wat we kunnen zeggen is dat de regerend wereldkampioenen niet goed gepresteerd hebben tijdens dit seizoen. Het roster is logischerwijs niet veranderd, maar het team behaalde desondanks een teleurstellende top 7-8 in het voorjaar. Tijdens de Summer play-offs eindigden ze dan weer op de derde plaats van het podium. De reden waarom we EDG niet in de eerste categorie plaatsen is niet noodzakelijk omdat de spelers niet zo goed zijn als vorig jaar, maar omdat het team het misschien moeilijker zal hebben om zich te meten met de anderen. Het niveau van de concurrentie is sinds vorig jaar ongetwijfeld gestegen.

Het zou oneerlijk zijn om het legendarische T1 niet in deze categorie te plaatsen. Laten we eerlijk zijn: de piek van de spelers ligt al enkele seizoen achter hen, maar het roster heeft nog steeds een aantal solide troeven om uit te spelen. Het team kan immers rekenen op sterke individuele prestaties. De jonge support Keria heeft dit seizoen bewezen dat hij tot alles in staat is. Op de toplane heeft Zeus alle onderscheidingen verdiend, waaronder een plaats in het eerste team van All-Pro, zowel in de Spring als in de Summer Split.

In Europa zullen alle ogen gericht zijn op G2 Esports. Ook al behaalden de samoerai de back-to-back niet – ze verloren van Rogue in de grote finale van de Summer Split – is het duidelijk dat ze een van de, zo niet de enige, ploeg is die onze oosterse concurrentie kan uitdagen. Hoewel onze vertegenwoordigers over grote individuele talenten beschikken, zijn het de collectieve prestaties van G2 Esports, zowel in het Main Event als in de play-in fase, die het hele seizoen indruk hebben gemaakt.

© Michal Konkol/Riot Games

Naast het beheersen van de meta (de beste manier om het spel te spelen; nvdr), aarzelden ze nooit om die meta links te laten liggen. Zelfs als dat betekende dat ze een opstelling neerzetten waarvan velen het bestaan waren vergeten. Wij herinneren ons vooral de SeraphineSenna botlane tijdens de halve finale van de Summer Split tegen Rogue. G2 Esports is ook het enige team dat een eigen spel heeft ontwikkeld, dat gevarieerd genoeg is om de Chinese en Koreaanse rosters te verrassen. Vergeet niet dat zij veel meer Bo3-wedstrijden spelen dan de westerse teams. Een goed aanpassingsvermogen zal dus essentieel zijn om te winnen.

Het lot van Europa

Gezien de loting, zowel van de play-ins als van het Main Event, is het de vraag of Europa überhaupt een kans maakt.

We beginnen met G2 Esports. Laten we heel eerlijk zijn: welk team Groep B ook haalt, het is in veel opzichten nu al de groep des doods. De LPL-kampioenen van JD Gaming en de wereldkampioenen van 2020 en finalisten van 2021 DWG KIA moeten in deze groepsfase zeker niet onderdoen voor de samoerai van G2 Esports. Een eerste plaats lijkt bijna onmogelijk gezien het niveau van de Chinezen, en een tweede plaats lijkt onwaarschijnlijk als Damwon goed presteert.

Voor Rogue zijn de vooruitzichten iets optimistischer, althans wat de tegenstanders betreft. De verdedigende LEC-kampioenen ontsnappen inderdaad aan sterke tegenstanders, maar zullen toch voorzichtig moeten zijn. TOP Esports heeft al bewezen dat het tot uitstekende prestaties in staat is. Rogues zal wel iets meer speling hebben tegen Gigabytes Marines, seed 1 van de Vietnamese competitie. Het valt nog te bezien of dat team in staat zal zijn om hun tegenstanders uit te dagen. Het visum van sommige spelers werd geweigerd in de VS, waardoor hun aankomst in het land onzeker is. (NB: Op dit moment hebben alle spelers hun visa ontvangen.)

MAD Lions en Fnatic zullen uit de play-in fase moeten raken voordat ze kunnen dromen van de titel. Dat zou makkelijker moeten zijn voor Fnatic, gezien de sterkte van de groep. Het valt nog af te wachten tegen welk team de spelers van Upset zullen uitkomen als ze als tweede of derde eindigen. Dat zou een verplichte knock-outfase betekenen, waardoor ze in de tweede ronde automatisch tegen een team uit groep B zouden uitkomen.

De competitie begint op 29 september, uiteraard met de eerste fase van de play-ins. De Europese MAD Lions openen de competitie tegen Isurus. Die wedstrijd zou zeker binnen het bereik van Nisqy en zijn teamgenoten moeten liggen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top