ESL Pro League XV: FaZe klopt ENCE en pakt tweede titel op rij

Nieuws | Er is momenteel geen houden aan FaZe Clan in CS:GO. Na IEM Katowice in februari heeft het superteam ook het vijftiende seizoen van de ESL Pro League gewonnen. FaZe maakte zijn favorietenrol waar in de finale en won in vier maps van een sterk ENCE.

Door Pickx

Deel dit nieuws

FaZe Clan won zondagavond voor het eerst in zijn geschiedenis de ESL Pro League. Nochtans had het niet veel gescheeld, of het superteam was in de groepsfase al uitgeschakeld. FaZe eindigde als derde en raakte op het nippertje door zijn groep, en verloor onder meer van ENCE met 2-1.

In de play-offs herpakte het roster zich: FaZe zette de toon met sterke overwinningen tegen toppers als NAVI en Players (ex-Gambit). In de halve finale lieten de troepen van karrigan hun mentale weerbaarheid zien, door twee keer terug te komen van een achterstand.

Het verhaal van ENCE leest dan weer als een sprookje. De Finse organisatie verraste iedereen met vier zeges in de groepsfase, en klopte in de play-offs teams als het ongeslagen Movistar Riders en het legendarische NIP. Maar de finale bleek te hoog gegrepen voor de underdogs.

FaZe profiteert van ervaring en individuele klasse

FaZe Clan werd door zowat iedereen als favoriet getipt voor de eindzege. Niet alleen door de sterke prestatie in IEM Katowice, maar ook door de individuele klasse van youngsters ropz en broky en de tonnen ervaring van veteranen karrigan, Twistzz en rain.

De spelers lieten zich zoals verwacht van hun beste kant zien. FaZe kwam al snel op voorsprong na een vlotte zege op Vertigo. Overpass bleek evenwichtiger: na een ronde van overtime kwam ENCE op gelijke hoogte. De Finse organisatie schoot op Mirage en Dust2 telkens goed uit de startblokken, maar een mentaal ijzersterk FaZe wist de achterstand telkens goed te maken, en pakte zo de titel.

Na IEM Katowice wint FaZe Clan dus ook het tweede grote toernooi van dit CS:GO-seizoen. Dat is niet alleen een stevig statement voor de Major in mei, maar het superteam komt ook dichter bij de vierde Intel Grand Slam. FaZe heeft nog acht kansen om twee grote toernooien van ESL te winnen en zo de prijs van een miljoen dollar in de wacht te slepen.

Nu is het uitkijken naar het evenement van dit voorjaar: de PGL Major in Antwerpen! De eerste wedstrijden gaan al op 9 mei van start. Uiteraard kan je alle nieuwtjes over deze en andere competities vinden op Proximus Esports!

Copyright afbeelding: ESL

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top