ESL Benelux: KRC Genk en LowLandLions overleven eliminatieronde

Esports | KRC Genk Esports en LowLandLions hebben maandagavond hun eliminatiewedstrijden met succes afgerond. De twee Belgische organisaties plaatsten zich zo voor de Decider Match van de ESL Benelux Autumn Split 2022. Zij nemen het volgende maandag op tegen MachineSoldiers en Virtuosity voor een plaats in de play-offs.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Er is dan toch nog wat logica terug te vinden in het CS:GO-scene van de Benelux. Dankzij enkele pijnlijke nederlagen op de eerste speeldag van de ESL Benelux Autumn Split werden KRC Genk Esports en LowLandLions teruggestuurd naar de lower bracket. De bekende Belgische organisaties balanceerden op de rand van de uitschakeling, maar hebben zich eindelijk herpakt met twee knappe zeges.

De avond begon met een clash tussen België en Nederland, oftewel LowLandLions en mCon LG Ultragear. De Lions hadden niet al te veel moeite met de Nederlanders, die de groepsfase hadden beëindigd met twee nederlagen. Zowel Vertigo als Nuke eindigden op 16-11 in het voordeel van LLL.

Daarna was het de beurt aan KRC Genk Esports en d0gs. De semi-professionele mix kon nog geen enkele wedstrijd winnen in dit toernooi, en daar kwam gisteren geen verandering in. Nochtans hebben de spelers zich goed verweerd. Op Inferno had Genk alle 30 rondes nodig om het eerste punt in de wacht te slepen.

Ook op Nuke bleef het tot het einde spannend: de Limburgers trokken met 16-13 aan het langste eind. Op beide maps eiste de Genkenaar ryu een hoofdrol op. De Litouwer voert het scorebord aan met een totaal van maar liefst 57 kills, net iets minder dan één per gespeelde ronde.

Om aan de finales op LAN te mogen deelnemen, moeten de winnende teams nog één ronde overleven. Die vindt volgende woensdag plaats. KRC Genk Esports zal het om 18u opnemen tegen MachineSoldiers, LowLandLions zal om 21u tegen Virtuosity spelen. Tot dan, op het Twitch-kanaal van ESL Benelux!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top