ESL Benelux: Eerste zeges voor eClub Brugge en Team Euroclear

Esports | Het zal niemand verbazen dat eClub Brugge de eerste wedstrijd van het nieuwe ESL Benelux Proximus Championship heeft gewonnen tegen d0gs (2-1). Team Euroclear haalde het beste uit de tweede wedstrijd van de avond door met 2-0 te winnen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Gisterenavond werden de eerste wedstrijden van het reguliere seizoen van het ESL Benelux Proximus Championship gespeeld, een regionaal Counter-Strike kampioenschap dat wordt georganiseerd door ESL en de grootste cash-prijs van het Benelux-circuit biedt. De openingswedstrijden gingen tussen twee bekende organisaties in het circuit en twee onbekende mixes, en maakten al hun beloften waar.

De regerende kampioen eClub Brugge en d0gs openden de debatten om 18 uur. De mix, samengesteld uit voormalige leden van DefuseKids en kzealos (ex-Project Eversio), begon met een knal tegen de ploeg die als favoriet voor de titel werd beschouwd, door ze op Inferno te verslaan (16-11).

Helaas voor hen werd Brugge niet voor niets kampioen. De troepen van Stev0se konden de scheve situatie al snel rechtzetten. Eerst op Ancient, waar d0gs zich al bij al goed verweerde door 12 punten te scoren. Dust2 verliep helemaal anders: eClub Brugge verwoestte de tegenstanders met 16-2.

Daarna was het de beurt aan LowLandLions en Team Euroclear, een nieuwkomer in het circuit, om de arena te betreden voor een wedstrijd die uitmondde in een echte krachtmeting. Terwijl we een competitief duel hadden verwacht, zakten de LowLandLions volledig in elkaar tegen de Belgische cadzor en zijn teamgenoten.

Op Dust II wisten de Lions amper vier rondes te scoren, waarvan twee aan de CT-side. sh1zlee en funz van Team Euroclear leverden dan weer een uitstekende prestatie af, met KDA’s van respectievelijk 21-12-3 en 27-7-1.

Op Nuke werden de Lions opnieuw afgestraft. Ze verloren machteloos met 16-5 van Euroclear.

Team Euroclear en eClub Brugge mogen dus naar de Winner’s Match, terwijl LowLandLions en d0gs zich voor een last chance match moeten voorbereiden. Volgende week staan Machine Soldiers, KRC Genk Esports, Stinkdiertjes en mCon LG UltraGear tegenover elkaar. Tot volgende maandag om 18u, op het ESL Benelux Twitch kanaal!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top