Riot onthult 2023 VALORANT Champions Tour

Esports | Riot Games heeft deze week de VALORANT Champions Tour van volgend jaar onthuld. Er werd stevig gesleuteld aan het format: in 2023 wordt het internationale circuit onderverdeeld in drie regionale competities, elk met 10 lokale teams. Het Kickoff-toernooi, het grootste evenement ooit in de geschiedenis van de FPS, zal het seizoen op gang trekken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Terwijl VALORANT Champions, het competitieve hoogtepunt van 2022 op de FPS, nog aan de gang is, heeft Riot de details over het volgende seizoen van de esport al bekengemaakt. Zoals verwacht werden er heel wat aanpassingen aan het format doorgevoerd.

Te beginnen met het Kickoff-toernooi. Na het einde van de transferperiode zal het nieuwe seizoen van VALORANT gevierd worden met een speciaal evenement in Sao Paolo. De 30 beste teams zullen in Brazilië drie weken lang tegen elkaar strijden, in wat het grootste VALORANT-toernooi ooit moet worden. De winnaar mag naar huis met een ticket voor het Masters-toernooi later op het jaar.

Daarna zullen de 30 teams aan hun regionale competities beginnen. Het VALORANT-circuit wordt volgend jaar opgedeeld in drie regio’s: Europa, Amerika, en Azië/Stille Oceaan. In elk gebied worden er wekelijks LAN-wedstrijden gehouden. Die gaan door in de studio’s van Riot, in Berlijn, Los Angeles en Seoul.

De winnaars van elke competitie plaatsen zich rechtstreeks voor de Masters van dat jaar. Tijdens dat toernooi wordt beslist welke rosters er aan VALORANT Champions 2023 mogen deelnemen. Voor volgend jaar staat er slechts één toernooi op de agenda, vanaf 2024 worden er twee Masters per jaar gehouden.

De rest van het seizoen verloopt zoals dit jaar. De overige teams krijgen één kans om zich alsnog te plaatsen voor VALORANT Champions, met de Last Chance Qualifiers. Eind augustus gaat dan het hoogtepunt van de esport van start, de wereldkampioen wordt in september gekroond.

Riot heeft ook gedacht aan de teams die nu nog niet aan de top staan. Met VCT Challengers heeft de ontwikkelaar een format uitgewerkt voor de meest ambitieuze rosters. Meer dan 20 regionale leagues, met zowel open als closed qualifiers, eindigen met het Ascension-toernooi. De winnaar stijgt naar de regionale competitie van het volgende seizoen.

Er staat dus heel wat op het programma voor volgend jaar. Maar eerst is het tijd voor VALORANT Champions 2022, dat deze zondag tot een einde komt!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top