ESL Benelux : Brugge en Stinkdiertjes mogen naar play-offs

Esports | De derde speeldag van het reguliere seizoen van het ESL Benelux Proximus Championship werd er eentje vol emoties voor de teams die gisteren hun tweede wedstrijd speelden. En we kunnen ze begrijpen, gezien de inzet van de avond. Met al één overwinning op zak streden de betrokken teams gisteravond rechtstreeks voor een plaats in de […]

Door Proximus

Deel dit nieuws

De derde speeldag van het reguliere seizoen van het ESL Benelux Proximus Championship werd er eentje vol emoties voor de teams die gisteren hun tweede wedstrijd speelden. En we kunnen ze begrijpen, gezien de inzet van de avond. Met al één overwinning op zak streden de betrokken teams gisteravond rechtstreeks voor een plaats in de final bracket, die op LAN wordt uitgevochten.

Vanwege een licht gewijzigd schema werden de twee wedstrijden om 20u gespeeld. In groep A betraden eClub Brugge en MachineSoldiers de server. We verwachtten een zeer spannend duel, zeker na het solide resultaat van MachineSoldiers tegen KRC Genk in hun eerste wedstrijd.

Helaas voor het publiek was de wedstrijd niet zo close als verwacht. Na een eerste ronde op Vertigo verzekerden Stev0se en zijn teamgenoten zich van de overwinning. eClub Brugge ontsnapte ternauwernood aan een overtime die fataal had kunnen aflopen. Geen individuele uitschieters hier, het collectief maakte het verschil.

eClub Brugge strafte MachineSoldiers nog meer af op Mirage. De wedstrijd eindigde op een score van 16-6. De Bruggelingen mogen zo voor de vierde keer op rij rechtstreeks naar de play-offs.

De tweede wedstrijd van de avond was iets nipter, ondanks een 2-0 eindstand. De druk was hoog voor deze mixen die pas sinds het begin van de competitie officieel samen spelen: Stinkdiertjes en Team Euroclear.

Op Dust II werd een hevige strijd geleverd. Het duel moest in overtime beslist worden om een winnaar aan te wijzen. Na een dubbele kill van Tewyy en een defuse kon Stinkdiertjes met 19-16 de overwinning in de wacht slepen.

Team Euroclear had moeite om het tempo van de tegenstanders bij te houden. Na een rampzalige verdediging konden Cadzor en zijn teamgenoten zich niet herpakken, waardoor de Stinkdiertjes de zege behaalden.

Volgende week staan KRC Genk Esports, d0gs, mCon LG Ultragear en LowLandLions tegenover elkaar. De vier teams krijgen een laatste kans in de competitie. Als ze verliezen, is de straf zwaar: regelrechte uitsluiting van deze Autumn Split van het ESL Benelux Proximus Championship.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top