VALORANT: Brazilianen van LOUD winnen Champions-trofee

Nieuws | LOUD trok uiteindelijk aan het langste eind tijdens VALORANT Champions, het grootste competitieve evenement op de gelijknamige FPS. De Brazilianen versloegen OpTic Gaming met 3-1 in de grote finale en namen de wereldtitel en de geldprijs van 300.000 dollar mee naar huis.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na drie spannende weken werd de stad Istanbul maandagochtend rustig wakker. De Turkse metropool was namelijk sinds 31 augustus gastheer van VALORANT Champions, niets minder dan het WK van het competitieve circuit van de tactische FPS van Riot Games. Dat toernooi eindigde gisteravond met de overwinning van LOUD tegen OpTic Gaming in de grote finale.

De teams kenden elkaar goed na het spelen van de groepsfase, waar ze in dezelfde groep opgedeeld werden. OpTic bleek toen de betere, na een overwinning tegen de Braziliaanse ploeg (2-1). De Amerikanen hadden de Masters in Reykjavik een paar maanden eerder al gewonnen met een 3-0 overwinning tegen hetzelfde team.

Photo van Colin Young-Wolff/Riot Games

De play-offs waren slechts een formaliteit voor LOUD. saadhak en zijn teamgenoten rekenden eerst af met de Argentijnse organisatie Leviatan, voordat ze de Koreanen van DRX naar de loser bracket stuurden. In de winner bracket werden de toeschouwers getrakteerd op een voorproefje van de grote finale, met de clash tussen OpTic en LOUD. Die laatste won zonder één map te laten vallen.

Op zondag kwam OpTic iets beter voor de dag, tegen een team dat duidelijk veel meer vertrouwen had. Ondanks de eerdere nederlaag toonden de Amerikanen veel meer weerstand en pakten ze zelfs de overwinning op Bind, de tweede map van de finale. Helaas was er meer nodig om LOUD van de zege te houden. De Brazilianen wonnen met 3-1 (15-13; 6-13; 16-14; 13-5) en eisten hun eerste wereldtitel op. Die levert hen 300.000 dollar op.

Voor de Belgische spelers van Team Liquid eindigde het avontuur iets eerder. Nadat ze door OpTic waren teruggestuurd naar de loser bracket, verloren ze een Europese derby tegen Fnatic met 2-0. Daarmee moesten Nabil “Nivera” Benrlitom en Adil “ScreaM” Benrlitom afscheid nemen van de competitie. De spelers krijgen nu een lange pauze voor het seizoen 2023 van de VALORANT Champions Tour van start gaat. Het nieuwe format werd onlangs aangekondigd door Riot Games.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top