VALORANT: OpTic Gaming wint eerste Masters van 2022

Esports |

Na twee weken van hevige strijd hebben de Noord-Amerikanen van OpTic Gaming hun eerste titel van 2022 binnengehaald. Het roster versloeg zondag LOUD Gaming in drie rondes, in de grote finale van de Reykjavik Masters.

Door Pickx

Deel dit nieuws

OpTic Gaming had amper drie maps nodig om tegenstanders LOUD Gaming te verslaan in de grote finale van de Reykjavik Masters, het eerste grote toernooi op de VALORANT Champions Tour van 2022. De derby tussen Noord-Amerika en Zuid-Amerika trok online bijna een miljoen toeschouwers aan.

Het moet gezegd worden dat OpTic Gaming een van de beste runs van de competitie had. Nadat het team tweede eindigde in zijn groep, net achter Team Liquid, begon OpTic aan zijn opmars in de lower bracket tegen The Guard. De Amerikanen namen revanche tegen het team dat hen versloeg in de finale van NA Challengers (2-1), en namen het vervolgens op tegen DRX uit Korea. Een wedstrijd die ook in drie sets eindigde: 2-1.


Een finale avant la lettre volgde, tussen OpTic en LOUD Gaming. LOUD Gaming trok aan het langste eind en stuurde de laatste Noord-Amerikaanse vertegenwoordigers naar de verliezersronde voor hun wedstrijd van de laatste kans. OpTic gaf de Japanse vertegenwoordigers van ZETA DIVISION geen kans door hen met een duidelijke 3-0 uit te schakelen.

Een meer dan gemotiveerd OpTic Gaming verscheen op het podium van de studio, klaar voor revanche tegen LOUD. Het Amerikaanse roster had geleerd van zijn vorige ontmoeting met de Zuid-Amerikanen. OpTic won in drie maps, en liet geen ruimte voor een comeback van hun tegenstanders.

OpTic verzekerde zich van zijn eerste grote titel van het seizoen, na een tweede plaats in de Challengersronde. Het roster is geen onbekende op de internationale scène. Terwijl ze tijdens het vorige seizoen nog onder de kleuren van Team Envy speelden, eindigden de spelers op de tweede plaats van de Berlin Masters. Die werd uiteindelijk door Gambit Esports gewonnen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top