Esportskalender: maart 2022

Esports | Ontdek alle grote evenementen in de wereld van esports voor deze maand met onze kalender!

Door Proximus

Deel dit nieuws

De maand maart is er in 2022 eentje om van te smullen voor de esportfans. Deze maand is er voor elk wat wils. Van de playoffs van LEC op League of Legends tot het vijftiende seizoen van de ESL Pro League en de nieuwe Major van Rocket League. We overlopen samen alle grote internationale en nationale evenementen die je de komende 30 dagen niet mag missen!

Nationaal

League of Legends

Elite Series: Spring Split | Laatste speeldag van het reguliere seizoen, deze maandag en donderdag – Playoffs op 11, 12, 18 en 19 maart om 18u00

Het reguliere seizoen loopt donderdag ten einde en dan kennen we meteen de vier namen die zich plaatsen voor de playoffs. KRC Genk en ION SQUAD hebben al een ticket beet, maar er zijn er nog twee te verdelen onder de overige teams. Alles kan nog en we maken ons dus op voor een bijzonder spetterende laatste week.

En daarna is het tijd voor de playoffs, waarin we de beste teams van het reguliere seizoen nog eens aan het werk mogen zien. De inzet is hoger dan ooit, want de kampioen mag naar de play-in van de European Masters om er tegen de beste ploegen uit andere Europese competities te strijden.

Counter-Strike

NumberOne Season 3 | Elke week van maandag tot donderdag

De beroemde regionale competitie NumberOne is op 31 januari weer van start gegaan! Zeven weken lang zullen de acht deelnemers strijden om een totale prijzenpot van 10 000 euro. En met eClub Brugge, The Dice en het nieuwe team van KRC Genk Esports nemen maar liefst zeven Belgische spelers deel aan de competitie. Voorlopig staat eClub Brugge aan de leiding in de groep met drie mooie overwinningen. KRC daarentegen staat na vier nederlagen onderin het klassement van groep B.

Elite Series Spring Split | Elke donderdagavond om 18u00

De Spring Split van de Elite Series gaat verder voor de zes teams uit de Benelux. De LowLandLions sloten een erg goede eerste helft van het reguliere seizoen af met vijf punten en dus twee meer dan hun grootste rivaal, eClub Brugge. The Join The Force en Sector One, die zich via het promotietoernooi wisten te plaatsen, doen het een pak minder goed in het algemeen klassement. Maar er is nog geen reden tot paniek, want de teams hebben nog drie speeldagen om een plek in de eindronde te bemachtigen.

ESL Proximus Benelux Championship Spring 2022: Online Stage | Elke maandag om 18u00

Het gaat hard in het nieuwe seizoen van de ESL Proximus Benelux Championship! Na vier open kwalificatierondes kennen we nu de acht teams die het in de loop van de maand in de groepsfase tegen elkaar zullen opnemen.

We kennen de ploegen nu dus van de groepsfase. Kan eClub Brugge zijn titel verdedigen? De concurrentie is wel groter dan ooit, maar gelukkig hoef je niets te missen van deze razendspannende competitie. Afspraak elke maandagavond op Proximus Esports!

FIFA

Proximus ePro League | Elke woensdag om 13u00 op Eleven Sports

Het reguliere seizoen van onze nationale competitie FIFA, de Proximus ePro League, kan je elke woensdagnamiddag bewonderen. Op dit moment leidt KRC Genk Esports, met speler Gilles Bernard, de dans in het algemeen klassement. De tweede helft van de competitie is nu begonnen en de spelers die nog in aanmerking komen voor een plaats in de playoffs moeten nog vol aan de bak.

© Eleven Sports

Wie een plaats in die playoffs wil bemachtigen, moet bij de beste acht eindigen in het reguliere seizoen. Er staat veel op het spel, want de winnaar van het seizoen verdient een rechtstreeks ticket voor de FIFA eWorld Cup. Alle informatie en samenvattingen van de wedstrijden vind je uiteraard op Proximus Esports.

VALORANT

VALORANT Trinity Trials – Spring Trials | Vanaf 26 maart

Het heeft eventjes geduurd, maar de Benelux heeft eindelijk zijn eigen VALORANT-competitie! Organisator META heeft zojuist de VALORANT Trinity Trials aangekondigd. Het circuit bestaat uit evenementen in het voorjaar, de zomer en het najaar, elk met een prijzenpot van 2000 euro. De verschillende kwalificatietoernooien lopen ten einde. Weldra kennen we de namen van de gekwalificeerde teams voor de competitie, die op 26 maart begint!

Internationaal

League of Legends

LEC: Spring Split | SuperWeek op 4-5-6 maart – Playoffs

Het reguliere seizoen van de Spring Split van LEC loopt ten einde. Er zijn nu nog maar drie wedstrijden te spelen in de superweek en ook nog maar twee plaatsen te verdelen onder de vier teams die nog in de running zijn. Rogue, Fnatic, G2 Esports en Misfits Gaming zijn al zeker van hun plaats in de playoffs. Team BDS en Astralis mogen na een reeks nederlagen in het begin van het seizoen de droom al opbergen.

LCS: Spring Split – Regular Season | Elke vrijdag en zaterdag

Op het Noord-Amerikaanse continent is LCS koning. De Belgen in de competitie doen het het allesbehalve slecht met hun teams. Bwipo en Team Liquid staan momenteel samen met Cloud9 op de eerste plaats, terwijl Blue en Dignitas meedraaien in het midden van het klassement, op de zesde plaats. Het reguliere seizoen van de competitie, dat een paar weken achterloopt op zijn Europese tegenhanger, loopt nog tot in maart.

Counter-Strike

Na de legendarische IEM Katowice en de mooie overwinning van FaZe in de grote finale, last de CSGO-wereld eventjes een pauze in. Rust die de spelers goed kunnen gebruiken met het oog op het drukke programma dat hen de komende maanden te wachten staat. De Major PGL in Antwerpen staat voor de deur en de verschillende ploegen moeten zich zien te kwalificeren tijdens speciale evenementen in april.

Rocket League

RLCS 2021-2022 – Winter Split Major | Van 23 tot 27 maart

Het wintersegment van de RLCS is bijna afgelopen en dat betekent natuurlijk dat we ons mogen klaarmaken voor een Major! Een competitie die elke Rocket League-fan met een dikke vette kruis in de agenda heeft staan. Helaas voor ons hebben onze vertegenwoordigers AztraL en Karmine Corp zich niet voor de wedstrijd kunnen plaatsen na matige prestaties in de drie kwalificaties.

VALORANT

VALORANT Champions Tour: EMEA Challengers 1 | Op 4,5,6 en 11,12,13 maart

We kunnen eindelijk opnieuw genieten van VALORANT. Zes wedstrijddagen lang strijden de beste teams van Europa om een ticket voor het prestigieuze Masters-evenement in april. Net als vorig seizoen behoren de Belgen van Team Liquid tot de favorieten voor de competitie. ScreaM en Nivera hebben 2021 afgesloten met een verlies in de halve finale van de VALORANT Champions, hét evenement van de FPS van Riot Games. Dit jaar is enkel de eindoverwinning goed genoeg!

Super Smash Bros. Ultimate

Smash Ultimate Summit 4 | Van 3 tot 6 maart

Voor fans van Smash valt er in maart heel veel te beleven, want Smash Ultimate Summit 4 is terug! Deze keer verzamelen de beste spelers ter wereld in Los Angeles zich voor een internationaal toernooi waarin de winnaar naar huis gaat met een groot deel van de prijzenpot van maar liefst $150.000. Zelfs als je niet veel kaas hebt gegeten van het spel, loont het toch echt de moeite om de spectaculaire wedstrijden eens te bekijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top