Elite Series : KRC Genk Esports plaatst zich als eerste voor play-offs

Nieuws | KRC Genk Esports zette zijn goede vorm voort op de achtste dag van het reguliere seizoen van de League of Legends Elite Series. De organisatie verzekerde zich van de eerste plaats in de play-offs, door een overwinning tegen concurrent Echo Zulu.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De verschillende scenario’s voor de play-offs van de Elite Series Spring Split op League Of Legends krijgen stilaan vorm, na de voorlaatste week van reguliere wedstrijden deze maandag en donderdag. Elk team heeft nog slechts twee wedstrijden, om te proberen een plaats in de rest van de competitie veilig te stellen. Ter herinnering: de ploegen die zich voor de play-offs kwalificeren, verdienen meer kampioenschapspunten, die van essentieel belang zijn in de race om de Country Finals aan het eind van het seizoen.

Voor KRC Genk Esports is het nu een zekerheid: het team zal in de volgende fase van de competitie spelen. Donderdag stond de Genkse ploeg tegenover Echo Zulu, om een gelijke eerste plaats te vermijden. De wedstrijd eindigde in het voordeel van de Limburgers, die nu in de ideale positie zitten om de eerste plaats in het eindklassement veilig te stellen. Als Echo Zulu de leiding wil heroveren, moeten zij hun volgende twee wedstrijden winnen, terwijl Genk zijn wedstrijden moet verliezen. Dat eerste is waarschijnlijk, maar het tweede veel minder, gezien de tegenstanders die ze volgende week tegenover zich krijgen.

Het avontuur van Team 7AM eindigt hier. Om een gelijkspel in het midden van het klassement en eventueel een kwalificatieplaats in de wacht te slepen, moesten de spelers deze week beide wedstrijden winnen. Die taak bleek te moeilijk voor midlaner zhii en zijn teamgenoten, die verloren van Sector One en de LowLandLions.

Voor Sector One is alles nog mogelijk. Er zou zelfs een gelijkspel voor de vierde plaats kunnen ontstaan, als Sector One in de laatste week van de competitie twee keer wint, en mCon LG Ultragear tegelijkertijd twee keer verliest. Dat gelijkspel zou in het voordeel van de Foxes uitvallen, dankzij de overwinningen in de tweede helft van het seizoen.

© META

Zoals je ziet, zal de laatste week van het reguliere seizoen beslissend zijn voor sommige teams. Zijn zullen alles in de strijd moeten gooien om hun avontuur voort te zetten in de play-offs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top