ESL Proximus Benelux: de acht gekwalificeerde teams zijn bekend

Esports | De acht teams die zullen deelnemen aan de groepsfase van het zomersegment van het ESL Proximus Benelux Championship, zijn bekend. The Dice, Sector One, Belgian Koalas en Join The Force kwalificeerden zich via de gesloten kwalificaties en voegen zich bij eClub Brugge, ex-Project Eversio, LowLandLions en KVM Esports.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nu het reguliere seizoen op 28 februari begint, weten we iets meer over de verschillende teams die aan de competitie zullen deelnemen. Terwijl de helft van de ploegen hun plaats kregen dankzij hun resultaten in het vorige seizoen, heeft de andere helft zich door de verschillende kwalificatiefasen moeten vechten om zich te kwalificeren.

Zo waren eClub Brugge, de grote kampioen van het vorige segment, ex-Project Eversio, LowLandLions en KV Mechelen Esports al zeker van hun deelname aan deze nieuwe split. Voor de anderen moesten echte wachten tot 8 en 9 februari, wanneer de laatste kwalificatieronde werd gespeeld.

Een felbevochten closed qualifier

Het eerste team dat zich kwalificeerde was Sector One. De in Brussel gevestigde organisatie moest niet veel moeite doen om een plaats in de competitie te bemachtigen. Ondanks een misstap in de tweede ronde van de winner bracket tegen Belgian Koalas, won het team zijn kwalificatiewedstrijd tegen KRC Genk Esports. Een 2-1 overwinning, dankzij een eenzijdige Inferno, verzekerde de vossen van een plaats in de competitie.

Voor The Dice verliep de qualifier niet veel moeilijker. Na een 19-17 overwinning in overtime in de eerste ronde tegen de Belgium Bullets, versloegen de Dice-spelers mCon Esports met 16-12. In de kwalificatiewedstrijd tegen Join The Force, verzwakte The Dice ook niet. Met een score van 2-0 (16-7; 16-9), stelde het team zijn slot in het reguliere seizoen veilig.

Maar het laatste woord van Join The Force was duidelijk nog niet gezegd. Gedegradeerd tot de lower bracket, namen de spelers het op tegen Bananenvoeten. Na een krappe overtime, 22-20 in het voordeel van JTF, won het team de tweede ronde en stelde zo een ticket voor de competitie veilig.

Daarna was het nog een paar dagen wachten op de laatste kwalificatiewedstrijd, vanwege het uitstel van de match tussen Belgian Koalas en KRC Genk Esports. Die werd uiteindelijk gewonnen door de Belgian Koalas, waardoor het nieuwe roster van KRC Genk naar huis werd gestuurd.

We kunnen nu niets anders doen dan geduldig te wachten op 28 februari, wanneer de competitie hervat wordt. In de tussentijd beloven wij je meer info over de samenstelling van de teams, die je meer dan anderhalve maand zullen entertainen. Blijf de sociale netwerken van Proximus Esports dus zeker in de gaten houden!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top