VALORANT: Acend wint eerste wereldtitel in Champions Tour

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het Europese Acend versloeg CIS- vertegenwoordigers Gambit Esports in de grote finale van VALORANT Champions. Het team won de allereerste wereldtitel in de FPS en een geldprijs van 350.000 dollar, na een uiterst succesvol seizoen.

Zondagavond waren alle ogen gericht op de Verti Music Hall in Berlijn, waar de grote finale van de VALORANT Champions plaatsvond, de laatste etappe van het VALORANT-circuit van ontwikkelaar Riot Games. Het hoogtepunt van een eerste officieel seizoen dat de Europeanen van Acend perfect afsloten, door de trofee te pakken tegen de Russen van Gambit Esports.

Europa aan de top

Acend liet tijdens de single elimination play-offs geen enkel teken van zwakte zien. De Europeanen schakelden Team Secret uit in de kwartfinales. Daarna namen ze het op tegen Team Liquid en de laatste twee Belgen in het toernooi: de broers Adil “ScreaM” Benrlitom en Nabil “Nivera” Benrlitom. Onze Franstalige vertegenwoordigers slaagden er niet in de wedstrijd te winnen. Door een 2-0 (13-5, 13-6) nederlaag kon Acend doorstoten naar de grote finale van het evenement.

Het decor van de grote finale – © Riot Games

Daar kreeg het team gezelschap van Gambit. De Russen werden al sinds het begin van de competitie gevreesd als een van de grote favorieten. Na een eerste plaats in de groepsfase maakten ze een einde aan de hoop van Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika door achtereenvolgens X10 CRITS (13-7; 7-13; 13-7) en KRÜ Esports (13-8, 7-13; 18-16) uit te schakelen.

Beide teams betraden vol energie het podium, voor wat de enige BO5 van de competitie zou worden, maar ook een van de spannendste wedstrijden. Er waren vijf maps nodig om de winnaar te kronen. De Europeanen hadden uiteindelijk het laatste woord (11-13; 13-7; 3-13; 14-12; 13-8).

De trofee van dit wereldkampioenschap zal dankzij Acend in Europa blijven. Het team ging naar huis met een mooie geldprijs van 350.000 dollar. Dat bedrag wordt aangevuld met een deel van de winst van de “VALORANT Champions”-skins, die door Riot in-game verkocht werden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top