eClub Brugge kroont zich tot kampioen van ESL Proximus Benelux Championship: Winter 2021

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit weekend vochten de vier beste teams van de Benelux, live vanuit de Proximus Lounge in Brussel, om de titel en de geldprijs van 10.000 euro. Uiteindelijk trok eClub Brugge aan het langste eind en verdiende het team zo een plaats in de ESL Pro League Conference.

Twee eenzijdige halve finales

De speeldag begon met een “finale avant la lettre” tussen de favorieten eClub Brugge en LowLandLions. Ervaring versus jeugd, en slechts één van de twee teams kon de finale bereiken.

Het vertrouwen van het publiek in de zaal neigden naar Brugge, ondanks de eerdere overwinning van LowLandLions in de Elite Series. LLL koos voor Ancient. Dat werd de meest spannende map, die zoals verwacht in het voordeel van de Lions begon. Maar de comeback van Club Brugge bleek onvermijdelijk.

Op de tweede map waren de eClub-spelers met voorsprong de beteren. eClub Brugge wist zich zo als eerste ploeg voor de finale te kwalificeren. De tweede naam zou niet veel later bekendgemaakt worden.

Inderdaad, wie van Project Eversio en GameFist zou de laatste plaats in de grote finale kunnen veiligstellen? De spanning tussen de Maltese organisatie en de Benelux-veteranen was te snijden. Project Eversio was dan wel de favoriet, maar Gamefist is zonder twijfel een angstaanjagend team. Beide teams hebben een identieke speelstijl, dus wie zijn speelplan het beste kon uitvoeren, zou winnen.

En het antwoord in de Proximus Lounge liet niet lang op zich wachten! Eversio gaf GameFist op Nuke geen seconde ademruimte, en dat vanaf de pistol round! Eversio zette sinds het begin van het toernooi maar liefst 75% van alle pistol rounds om, tot deze halve finale. Op Mirage werd GameFist verder afgestraft. Het Nederlandse team kreeg de genadeslag met een score van 16-5.

De Eversio-spelers wonnen met een ruime voorsprong en verzekerden zich van een plaats in de finale tegen Brugge. Een finale die vol verrassingen zou zitten.

Een finale om van te smullen

Voor de finale voorspelden analisten en fans een krappe 2-0 voor Brugge. “Krap” bleek een understatement te zijn.

De eerste ontmoeting vond plaats op Vertigo, een primeur in de play-offs. De keuze van Eversio, dat er helemaal voor ging! Het team had de CT-rol helemaal onder controle. De eerste helft eindigde dan ook met een comfortabele voorsprong voor Eversio: 10-5. Het werd zelfs 13-5, dankzij alweer een gewonnen pistol round.

Op dat moment leek een comeback van Brugge ondenkbaar, want de eerste map was zo goed als voorbij. Tenminste, dat dachten de jonge spelers van Eversio. De remontada werd een feit. De rest van Ancient stond Project Eversio op één ronde van de overwinning.

Als deze match verfilmd zou worden, zou “De Hold-Up” de perfecte titel zijn. eClub haalde verrassend de eerste map van de finale binnen, en Eversio kon zich niet meer herpakken. De start van Mirage was bemoedigend, maar opnieuw gaf het team te veel ruimte aan Brugge om terug in de wedstrijd te komen. Na de eerste helft stond de stand zo goed als gelijk: 8-7. Maar dan greep eClub opnieuw zijn kans!

eClub Brugge zal het dus opnemen tegen de andere winnaars van de nationale ESL- kampioenschappen, in het vijftiende seizoen van de ESL Pro League Conference. Dé gelegenheid om de grootste teams van het Europese circuit uit te dagen en, waarom niet, zelf een plaats tussen hen proberen te veroveren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top