Saartje ontvangt Danni Heylen en Luc Wyns in haar studio

In het praatprogramma ‘Saartje’ komen deze week Danni Heylen en Luc Wyns naar de studio. Met de meest bekende cafébazin van televisiekijkend Vlaanderen en een geprezen Vlaamse scenarist, zal de kijker kunnen genieten van een aflevering met een ferme portie showbizz.
 

Het concept van 'Saartje' is uniek én veelbelovend. Er zijn telkens twee gasten aanwezig in de talkshow. Met elke gast wordt er een kwartier gesproken. Saartje weet niet over wat het onderwerp gaat en om de drie minuten zal er een klok afgaan, waarna er een nieuw trefwoord wordt aangegeven. Het is in die richting dat het gesprek zal gaan. De tweede gast krijgt ook trefwoorden, maar één trefwoord hebben de twee gasten gemeenschappelijk. In het derde en laatste gesprek zullen ze gezamenlijk over dat thema verder praten. 'Saartje' duurt 50 minuten. Deze week passeren Danni Heylen en Luc Wyns de revue.
 

Danni Heylen

“Pacalleke, begint niet hé”, is dé quote bij uitstek waarmee liefhebbers van 'FC De Kampioenen' kennis maakten met Danni Heylen. De actrice werd eerder dit jaar 70 jaar oud, maar speelt nog steeds mee in verschillende films van de gekende reeks over de cafevoetbalploeg. Wat velen niet weten, is dat ze ook in heel wat andere televisiereeksen aan het werk mocht. Zo was ze onder anderen te zien in 'Samson & Gert', 'Flikken', 'Danni Lowinski' en in de films 'Boys' en 'Max'. Ook was ze in een drietal afleveringen te zien in 'Familie' als Diane. Daarnaast is Heylen ook actief in de theaterwereld, waarin ze verschillende stukken regisseerde. Met tonnen ervaring en een gigantische rugzak aan anekdotes heeft deze dame zonder twijfel heel wat interessante verhalen te vertellen op de bank bij Saartje!

Luc Wyns

Luc Wyns is al minstens even gekend in de televisiewereld als Danni Heylen. Wyns is scenarist, acteur, auteur en regisseur, hij kent dus alle aspecten van de sector. In de jaren 90 werd hij voor het eerst bekend bij het grote publiek met zijn eigen sitcom ‘Familie Backeljau’. Hij schreef die reeks zelf en nam ook beide hoofdrollen voor zijn rekening. Nadien maakte hij ook nog ‘Oei!’, ‘De Wet van Wyns’ en ‘Sterke verhalen’. Als acteur maakte hij zijn opwachting in ‘Langs de Kade’, ‘Coppers’, ‘Gevoel voor tumor’ en ‘Glad ijs’.
 
Als regisseur maakte Wyns ook de veelbesproken reeks ‘Crimi Clowns’. Bovendien speelde hij daarin zelf de hoofdrol. In 2014 kreeg Wyns voor die reeks ook een prijs van ‘Beste Vlaamse Fictiereeks'. Naast zijn carrière in de mediasector werkte de Antwerpenaar ook al vijf boeken uit. Twee Vlaamse vaste waarden die al heel wat jaren in de Vlaamse mediasector achter de rug hebben, dat kan alleen maar een prachtig gesprek opleveren. 


 
Ontdek wat deze twee artiesten met elkaar verbindt in 'Saartje' op 5 augustus om 22u en 6 augustus om 19u30 op Pickx+ (zender 13) op je TV. Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! 

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kom hier meer te weten over 'Saartje' en haar wekelijkse gasten!

Saartje verwelkomt Veerle Dobbelaere en Xavier Taveirne
Deze gasten worden verwelkomd in de studio van ‘Saartje’
Saartje Vandendriessche voelt zich goed als gastvrouw van ‘Saartje’: “Leuk, maar spannend”
Week van LGBTQ in de eerste aflevering van 'Saartje'
Deze week in ‘Saartje’: Alex Agnew en Margriet Hermans
Moora Vander Veken en Nic Balthazar op de sofa van ‘Saartje’ 
Kunstenares Saskia De Coster en politica Zuhal Demir deze week in ‘Saartje’

Films

Bekijk alles
Top