Week van LGBTQ in de eerste aflevering van 'Saartje'

Vanaf morgen kan je op Pickx+, de gloednieuwe zender van Proximus Pickx, genieten van ‘Saartje’. In deze talkshow gaat ervaren presentatrice Saartje Vandendriessche de dialoog aan met telkens twee gasten, over een bepaald onderwerp. Ter gelegenheid van de week van LGBTQIA+ op Pickx, staat de eerste aflevering in teken van de strijd tegen holebi- en transfobie.

Saartje Vandendriessche, een paar zetels, een gezellig decor en twee interessante gasten: dat is de setting voor ‘Saartje’. De talkshow speelt in op actuele onderwerpen en thema’s, maar is niet zoals andere van zijn soort. Hier weet namelijk niemand welke vragen er gesteld zullen worden, zelfs de presentatrice niet. Het format is simpel: er worden sleutelwoorden op het trio afgevuurd, aan de hand waarvan zij een gesprek voeren dat in goede banen wordt geleid door Saartje.
 
Deze aflevering is al meteen een belangrijke, want hij staat in het teken van LGBTQ met het onderwerp ‘holebi- en transfobie’. Saartje koos dat eerste onderwerp naar aanleiding van de brief die Petra De Sutter schreef over de alarmerende toename van geweld tegenover LGBTQIA+-personen. De gasten die hun meningen en kennis over dit onderwerp delen zijn Riadh Bahri, een openlijk homoseksuele politiek journalist van Marokkaanse afkomst, en Leen Dendievel, actrice die het transgender personage Kaat speelde in de serie ‘Thuis’ en auteur.

Ontdek hieronder al een eerste teaser voor de eerste aflevering van 'Saartje'


Sleutelwoorden

Met sleutelwoorden als ‘eerlijk’ en ‘familie’ hebben ze het over wat het is om eerlijk te zijn met jezelf over wie je bent, maar ook hoe belangrijk eerlijkheid is in een relatie. Of over het verlies van Riadhs zus en Leens papa, beiden op jonge leeftijd. Waarbij Riadh openlijk vertelt dat een manier om de gedacht aan zijn jong overleden zus in leven te houden voor hem is om haar favoriete combinatie bij de frituur bestellen.
 
In ‘Saartje’ is taboe iets ongekends en zijn er geen limieten, wat de gesprekken verrijkend maakt voor zowel de mensen in de studio, als de kijkers thuis. Tijdens de volgende afleveringen komen er telkens nieuwe duo’s in de zetel te zitten, waaronder Margriet Hermans en Alex Agnew, Moora Vander Veken en Nick Balthazar, en Yemi Oduwale en Evelien Van Hamme.
 

Stem af op ’Saartje’ op TV op vrijdag 21 mei om 22u25 (Pickx+) of bekijk deze uitzending gratis via de Proximus Pickx-app vanaf 16u op de 21 mei. Download hier de Pickx-app voor Apple en Android.

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kom hier meer te weten over 'Saartje' en haar wekelijkse gasten!
Deze gasten worden verwelkomd in de studio van ‘Saartje’
Deze week in ‘Saartje’: Alex Agnew en Margriet Hermans
Saartje Vandendriessche voelt zich goed als gastvrouw van ‘Saartje’: “Leuk, maar spannend”
Moora Vander Veken en Nic Balthazar op de sofa van ‘Saartje’

Films

Bekijk alles
Top