Moora Vander Veken en Nic Balthazar op de sofa van ‘Saartje’

Een actrice en een regisseur zijn deze week de gast in de studio van ‘Saartje’, het exclusieve praatprogramma op Pickx+. Moora Vander Veken staat al twintig jaar op de planken en Nic Balthazar regisseerde vijftien jaar geleden zijn bekendste film ‘Ben X’.

Na Riadh Bahri en Leen Dendievel voor de week van de LGBTQ+ en de twee humor- en muziekminnende ouders Margriet Hermans en Alex Agnew, nemen ook deze week twee BV’s plaats op de sofa van Saartje Vandendriessche in ‘Saartje’. Moora Vander Veken en Nic Balthazar zullen hun hart kunnen luchten. Wij stellen hen alvast even aan je voor.

Moora Vander Veken

Wie in 2008 en 2009 naar Ketnet zapte, heeft vast en zeker de telenovelle ‘Amika’ gezien. De serie van Studio 100 gaat over Merel en haar band met het paard Amika. De hoofdrol ging naar de rijzende ster Moora Vander Veken, die als danseres al sinds 2001 danste in de ‘Samson & Gert Kerstshow’ en andere producties van Studio 100. In 2007 had ze een kleine rol gekregen in ‘Spring’, maar ‘Amika’ betekende haar doorbraak. Sinds 2014 vertolkt ze de rol van Olivia Hoefkens in ‘Thuis’. Het acteer-, dans- en zangtalent besloot begin dit jaar even de pauzeknop in te drukken en naar Kaapstad te verhuizen.

Nic Balthazar

De carrière van Nic Balthazar vat je niet zomaar samen in enkele zinnen. Als radio- en televisiemaker werd hij bekend voor zijn cultuurprogramma’s en zijn filmkennis. Op Canvas presenteerde hij bijvoorbeeld het programma ‘Filmfan’. In 2002 verscheen zijn boek, ‘Niets was alles wat hij zei’, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een jongeman die van het Gravensteen was gesprongen in Gent, de thuisstad van Balthazar. Hij bewerkte de jeugdroman later tot theaterstuk en tot de film ‘Ben X’. In 2011 liet de geëngageerde auteur en regisseur zich opnieuw inspireren door een waargebeurd verhaal voor de film ‘Tot Altijd’ en in 2016 verscheen zijn film ‘Everybody Happy’. Hij zet zich tegenwoordig onvermoeid in voor de klimaatzaak.
 
Wat verbindt deze twee artiesten met elkaar? Je komt het te weten in de derde aflevering van 'Saartje' op 3 juni om 22u op Pickx+ (zender 13) op je TV. Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! 

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.


Kom hier meer te weten over 'Saartje' en haar wekelijkse gasten!
Deze gasten worden verwelkomd in de studio van ‘Saartje’
Week van LGBTQ in de eerste aflevering van 'Saartje'
Deze week in ‘Saartje’: Alex Agnew en Margriet Hermans
Saartje Vandendriessche voelt zich goed als gastvrouw van ‘Saartje’: “Leuk, maar spannend”

Films

Bekijk alles
Top