Saartje ontvangt Veerle Dobbelaere en Xavier Taveirne

In het praatprogramma ‘Saartje’ ontvangt Saartje Vandendriessche deze week Veerle Dobbelaere en Xavier Taveirne. Met een voormalige actrice enerzijds en een journalist anderzijds belooft ook de aflevering van deze week opnieuw interessante gesprekken op te leveren. Dobbelaere schoolde zich de voorbije decennia om tot life-/mental coach en Taveirne is dezer dagen vooral te zien in het vernieuwde Journaal Laat op Eén. 
 

Het concept van 'Saartje' is uniek én veelbelovend. Er zijn telkens twee gasten aanwezig zijn in de talkshow. Met iedere gast wordt er een kwartier gesproken. Saartje weet niet over wat het onderwerp gaat en om de drie minuten zal er een klok afgaan, waarna er een nieuw trefwoord wordt aangegeven. Het is in die richting dat het gesprek zal gaan. De tweede gast krijgt ook trefwoorden, maar één trefwoord hebben de twee gasten gemeenschappelijk. In het derde en laatste gesprek zullen ze gezamenlijk over dat thema verder praten. 'Saartje' duurt 50 minuten. Deze week passeren Veerle Dobbelaere en Xavier Taveirne de revue.
 

Veerle Dobbelaere

Bij het grote publiek maakte Veerle Dobbelaere eind vorige eeuw furore met rollen in ‘Lisa’, ‘Madelief’ (1998) en ‘Charlotje’ (1998). Wat televisiereeksen betreft, zagen we ze met gastrollen in ‘Heterdaad’ (1997), ‘Thuis’ (1998), ‘Windkracht 10’ (1998), ‘Aspe’, ‘Witse’ en ‘Vermist’. Veerle is wel meest gekend om haar rol in de advocatenreeks ‘Recht op Recht’. Later acteerde ze ook nog in de film ‘Alias’ en ‘Rupel’ en was ze te zien als diensthoofd op de spoeddienst in ‘Spoed’. Ook was ze te zien in ‘SM-rechter’, ‘Smoorverliefd’ en ‘Groenten uit Balen’. Haar meest recente rollen waren in ‘Inside Out’, ‘Gent-West’ en ‘De Collega’s 2.0’. 
 
Naast al haar acteerprestaties staat Dobbelaere ook bekend om haar kennis en activiteiten als life- en mental coach. Voor die kennis werd ze ook reeds ‘beloond’ met een prijs van de Belgisch sceptische organisatie ‘SKEPP’. Die licht ironische prijs werd aan haar uitgereikt omdat ze zich specialiseerde in ‘pseudowetenschap’. Aan de hand van eigen ervaringen in mindfulness en en meditatie probeert ze anderen te helpen vertrouwd te raken met meditatie. 
 

Xavier Taveirne

Waar Veerle Dobbelaere veel bezig is met ideeën over meditatie en mindfulness, werkt journalist Xavier Taveirne meer met het relaas van de feiten. Als presentator werkt hij voor radiozender Radio 1, waar hij meestal in de ochtendactuaprogramma’s te horen is. Sinds de vernieuwing van het Journaal Laat op Eén is Taveirne een van de vaste presentatoren. Hij geeft vanaf september zijn rol als presentator in ‘De Ochtend’ op Radio 1 door aan Leen De Witte. "In de ideale wereld was ik 'De Ochtend' en 'Laat' blijven combineren, maar de spreidstand is na drie jaar onhoudbaar geworden, zeker nu 'Laat' een eigen identiteit heeft gekregen", zegt Taveirne in een persbericht. "Dus ja, ik ben wat droevig vandaag, radio is en blijft mijn grote liefde, dus dit is natuurlijk maar een tijdelijk afscheid."

Ontdek wat deze twee televisiefiguren met elkaar verbindt in 'Saartje' op 1 juli om 22u en op 2 juli om 19u30 op Pickx+ (zender 13) op je TV. Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! 

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kom hier meer te weten over 'Saartje' en haar wekelijkse gasten!
Deze gasten worden verwelkomd in de studio van ‘Saartje’
Saartje Vandendriessche voelt zich goed als gastvrouw van ‘Saartje’: “Leuk, maar spannend”
Week van LGBTQ in de eerste aflevering van 'Saartje'
Deze week in ‘Saartje’: Alex Agnew en Margriet Hermans
Moora Vander Veken en Nic Balthazar op de sofa van ‘Saartje’ 
Kunstenares Saskia De Coster en politica Zuhal Demir deze week in ‘Saartje’

Films

Bekijk alles
Top