Kunstenares Saskia De Coster en politica Zuhal Demir deze week in ‘Saartje’

Saartje Vandendriessche ontvangt deze week in de studio van haar exclusieve talkshow op Pickx+ twee vrouwen die hun stemmen graag laten horen in het maatschappelijke debat: auteur en kunstenares Saskia De Coster en Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).

Opnieuw belooft de aflevering van ‘Saartje’ van deze week heel wat tongen los te maken, want de twee gasten die plaatsnemen op de sofa staan erom bekend dat ze geen blad voor de mond nemen. Auteur Saskia De Coster zet zich in voor de feministische zaak en minister van Omgeving Zuhal Demir staat momenteel in het oog van de storm in het dossier rond de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht.

Saskia De Coster

De Leuvense auteur van boeken als ‘Eeuwige Roem’, ‘Wij en ik’ en ‘Nachtouders’ werd al meermaals overladen met literaire prijzen. Het afgelopen academiejaar was Saskia De Coster “writer in residence” aan de KU Leuven, waar ze volgend jaar opgevolgd wordt door Annelies Verbeke. De Coster zet zich in voor de gelijkheid tussen man en vrouw en schaart zich als feministe volmondig achter de #MeToo-beweging. Ze richtte ‘De Sekte van Saskia’ op, een combinatie van een gedachte-experiment en een digitale thatervoorstelling. De “sekte” voor vrouwen was bedoeld als een eerder ludieke beweging tegen systemisch geweld tegen vrouwen, maar ondanks haar bedoeling om een prangend probleem in de kijker te zetten, kreeg ze heel wat kritiek. Intussen lanceerde ze een 2.0-versie, waarbij ook mannen welkom zijn, zo lang ze bereid zijn om naar de vrouwelijke leden te luisteren.

Zuhal Demir

Ook politica voor N-VA Zuhal Demir kreeg in haar carrière al meermaals af te rekenen met kritiek, of het door haar vurige discussies over migratie was in de docureeks ‘Terug naar eigen Land’ of door een photoshoot voor P-Magazine in het Parlement. Sinds 2019 is ze Vlaams minister, onder andere bevoegd voor Omgeving. Met de komst van de wolvenroedel in België en de welpjes van wolvin Noëlla had de Limburgse politica vorige maand nog wat te vieren. Intussen staat ze alweer in het oog van de storm omwille van de PFOS-vervuiling en de manier waarop ze een onderzoekscommissie aanstelde. Maar aangezien de opnames van deze aflevering van ‘Saartje’ al even achter de rug zijn, zal dat onderwerp niet aangesneden worden. Waar de twee vrouwen die graag vurig hun standpunten verdedigen het wel over zullen hebben, dat zie je in de zesde aflevering van ‘Saartje’ op Pickx+.
 
Ontdek de zesde aflevering van 'Saartje' op 24 juni om 22u en op 25 juni om 19u30 op Pickx+ (zender 13) op je TV. Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!
 
Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kom hier meer te weten over 'Saartje' en haar wekelijkse gasten!
Deze gasten worden verwelkomd in de studio van ‘Saartje’
Week van LGBTQ in de eerste aflevering van 'Saartje'
Deze week in ‘Saartje’: Alex Agnew en Margriet Hermans
Moora Vander Veken en Nic Balthazar op de sofa van ‘Saartje’ 
Saartje Vandendriessche voelt zich goed als gastvrouw van ‘Saartje’: “Leuk, maar spannend”
Saartje ontvangt ‘Dertigers’ Yemi Oduwale en Evelien Van Hamme

Films

Bekijk alles
Top