Herman Brusselmans en James Cooke zakken af naar de studio van Saartje!

In het praatprogramma ‘Saartje’ ontvangt Saartje Vandendriessche deze week zanger en acteur James Cooke en Vlaanderens meest bekende auteur Herman Brusselmans. Beide heren zijn showbizzfiguren die geen schrik hebben om zichzelf helemaal bloot te geven voor de camera. Het belooft dus opnieuw een boeiende aflevering te worden! 

 

James Cooke en Herman Brusselmans zakken af naar de studio van Saartje!

Het concept van 'Saartje' is uniek én veelbelovend. Er zijn telkens twee gasten aanwezig zijn in de talkshow. Met iedere gast wordt er een kwartier gesproken. Saartje weet niet over wat het onderwerp gaat en om de drie minuten zal er een klok afgaan, waarna er een nieuw trefwoord wordt aangegeven. Het is in die richting dat het gesprek zal gaan. De tweede gast krijgt ook trefwoorden, maar één trefwoord hebben de twee gasten gemeenschappelijk. In het derde en laatste gesprek zullen ze gezamenlijk over dat thema verder praten. 'Saartje' duurt 50 minuten. Deze week passeren James Cooke en Herman Brusselmans de revue.

 

James Cooke

Is er iemand die James Cooke nog niet kent? Deze 36-jarige Gentenaar brengt al enkele jaren schaterlachend door aan de zijde van Gert Verhulst in 'Gert Late Night' waar hij ook tussen de lakens kroop met heel wat BV’s. Opmerkzame televisiekijkers zullen Cooke ook kennen van het televisieprogramma 'Camping Karen & James' waarin hij een serieuze indruk maakt. De man speelde ondertussen ook in talloze theatershows zoals ‘Daens’, ‘Domino’ en ‘14-’18: De musical' en is vast lid van de jury van ‘De Slimste Mens ter Wereld’.

Dankzij programma’s zoals ‘Het Huis’ met Eric Goens leerden we ook de gevoelige kant van Cooke kennen. Zo ontdekten we dat Cooke een zeer hechte band heeft met zijn mama, dat hij een grote kinderwens koesterde en geen schrik heeft om over psychologische hulp te babbelen. 

 

Herman Brusselmans

Deze schrijver staat te boek als een van de meest productieve auteurs van Vlaanderen en tegelijkertijd ook één van de meest controversiële. In zijn werk lezen we vaak over een wereld van drank, drugs, sigaretten en verveling die ook zeer sterk autobiografisch karakter heeft. Ondanks de vele duitstere thema waar de man over schrijft staat Brusselmans bekend als een lieve kerel die van voetbal houdt en de Vlaamse volkscultuur. Brusselmans verschijnt vaak op televisie. Zo is hij sinds 2014 een jurylid in de ‘Slimste Mens van Vlaanderen’ en duikt hij regelmatig op in actualiteitsprogramma's in Vlaanderen en Nederland.

Brusselmans was in zijn tienerjaren een talentvolle voetballer die dag en nacht bezig was met zijn sport. Hij speelde bijna bij de eerste ploeg van Sporting Lokeren maar dat feestje ging helaas niet door. Hierdoor ging hij dan maar Germaanse Talen studeren aan de Universiteit van Gent en ontdekte hij de wereld van boeken. Deze plek werd zijn biotoop en al gauw kreeg Brusselmans zin om zelf een boek te schrijven. Dat eerste boek kreeg de titel ‘Prachtige ogen’ (1984) mee en betekende het startschot van zijn succesvolle carrière.Ontdek wat deze twee televisiefiguren met elkaar verbindt in 'Saartje' op 29 juli om 22u en op 30 juli om 19u30 op Pickx+ (zender 13) op je TV. Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! 

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kom hier meer te weten over 'Saartje' en haar wekelijkse gasten!
Saartje verwelkomt Veerle Dobbelaere en Xavier Taveirne
Deze gasten worden verwelkomd in de studio van ‘Saartje’
Saartje Vandendriessche voelt zich goed als gastvrouw van ‘Saartje’: “Leuk, maar spannend”
Week van LGBTQ in de eerste aflevering van 'Saartje'
Deze week in ‘Saartje’: Alex Agnew en Margriet Hermans
Moora Vander Veken en Nic Balthazar op de sofa van ‘Saartje’ 
Kunstenares Saskia De Coster en politica Zuhal Demir deze week in ‘Saartje’

Films

Bekijk alles
Top