Tijd voor film: nu in de bioscoop (2 oktober)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. 'Joker' met een schitterende Joaquin Phoenix in de hoofdrol, 'Bastaard', de allereerste langspeelfilm van Mathieu Mortelmans, de ontroerende Nederlandse familiefilm 'Hiernamaals', het Franse historische drama over een onmogelijke lesbische liefde 'Portrait de la Jeune Fille en Feu', het romantische drama 'After the Wedding' en ook de Angry Birds zijn terug op het witte doek. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Joker

In het Gotham City van 1981 heerst een harde, harteloze sfeer. Het is ieder voor zich. Apathie en wreedheid alom. Arthur Fleck, een mislukte stand-up comedian, wordt herhaaldelijk vernederd en geleidelijk aan tot waanzin gedreven. Tot zijn stoppen uiteindelijk compleet doorslaan en hij zich ontpopt tot een krankzinnige moordenaar die de stad in chaos stort.

Todd Phillips brengt een verrassende film met een origineel verhaal en een fantastische Joaquin Phoenix. Op een grandioze en vernieuwende wijze wordt dit donkere verhaal van vernedering en waanzin gebracht. Volgens de festivaldirecteurs van Venetië en Toronto gaat de film recht naar de volgende grote filmprijzen à la Oscars, Golden Globes e.a. Op het Filmfestival van Venetië in september kaapte de film alvast de hoofdprijs, de Gouden Leeuw, weg.

Thriller van Todd Phillips, met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy en Brett Cullen

IMDb-score: 9,4/10


Lees ook:
Joker: meesterlijk portet van een psychopaat
Joaquin Phoenix in tien films

Bastaard

'Bastaard' is de allereerste langspeelfilm van Mathieu Mortelmans, die we kennen als regisseur van enkele afleveringen van succesvolle Vlaamse TV-reeksen zoals 'De Kroongetuigen', 'Vermist', 'De Bunker' en 'Gent-West'. De film vertelt het verhaal van Daan, een zeventienjarige jongen die na de tragische dood van zijn oudere broer aan het hoofd komt te staan van een verscheurd gezin. De rouw lijkt onoverwinnelijk tot de familie de dakloze tiener Radja ontmoet. Daans moeder ziet een kans om de leegte in te vullen en biedt de onbekende jongen onderdak aan. Wanneer Daan merkt dat de nieuwkomer meer en meer macht krijgt over zijn kwetsbare moeder, bijt hij zich vast in Radja's mysterieuze verleden.

Psychologische thriller van Mathieu Mortelmans, met Bjarne Devolder, Spencer Bogaert, Tine Reymer, Koen De Bouw, Lucas Van den Eynde, Arne De Tremerie, Sandrine André, Lukas Bulteel, César De Sutter, Els Olaerts en Dirk Roofthooft

Lees ook:
Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

Hiernamaals

Sam is een zeer intelligente en hardwerkende tienermeisje dat een gelukkig leven leidt met haar papa en twee broers in het zuiden van Nederland. Sinds de dood van haar moeder zorgt zij voor de hele familie terwijl ze ook een briljante leerling op school is. Op een dag rusht ze naar school en verongelukt nadat ze plots door een vrachtwagen wordt aangereden. Ze belandt dan in het hiernamaals en ziet er haar moeder terug. Tot ze een terugweg ondekt... Zullen ze het allebei kunnen halen? Een ontroerend verhaal waarin de kinderangsten op een poëtische manier aan het licht worden gebracht.

Familiefilm van Willem Bosch, met Sanaa Giwa, Romana Vrede en Gijs Scholten van Aschat

IMDb-score: 7,6/10

After the Wedding

Terwijl Isabel naar New York gaat om er Theresa Young te ontmoeten, een steenrijke weldoenster die haar Kolkataanse weeshuis in Indië van het faillissement zou kunnen redden, wordt ze onverwachts uitgenodigd op het huwelijksfeest van Theresa's dochter. Tot haar grote verbazing blijkt de toekomstige bruidegom een oude kennis te zijn met wie ze een ingewikkeld verleden deelt van 20 jaar geleden. De lang verzwegen geheimen komen onvermijdelijk naar boven met veel complicaties tot gevolg .

Romantisch drama van Bart Freundlich, met Julianne Moore, Michelle Williams en Billy Crudup

IMDb-score: 5,9/10

Angry Birds 2

Ze zijn wild, woest destructief en ... ongemeen grappig. In dit nieuwe bioscoopavontuur van de Angry Birds is Red nog altijd heer en meester op het vogeleiland terwijl Leonard, de koning van de groene varkens, zijn knorrige zelf is gebleven. Geconfronteerd met de ontdekking van een 3de eiland waar de mysterieuze en demonische Zeta heerst, een paarse vogel die vastbesloten is het op te nemen tegen haar rivalen, zullen de eeuwige vijanden moeten samenwerken. In voor- en tegenspoed!

Animatiefilm van Thurop Van Orman en John Rice, met de stemmen van Jason Sudeikis, Peter Dinklage en Bill Hader (O.V.) Stijn Cole, Sven De Ridder, Alex Agnew, Dominique Van Malder, Ivan Pecnik, Tiny Bertels, Lauren De Ruyck, Hilde Van Mieghem, Koen De Bouw, Tatyana Beloy, Sieg De Doncker, Britt Van Der Borght e.a. (Vlaamse versie)

IMDb-score: 6,5/10

Portrait de la Jeune Fille en Feu

Tinder was er nog niet anno 1770, maar bemoeizuchtige ouders zijn dan weer van alle tijden. Een Franse gravin heeft een rijke Milanees op het oog voor haar jongste dochter Héloïse. Die is echter niet zo opgezet met haar nakende huwelijk en weigert te poseren voor haar huwelijksportret. Uiteindelijk moet de schilder een hoofdloos portret afleveren, want haar gezicht heeft hij zelfs nooit gezien. Maar moeders in kostuumdrama's zijn meestal nogal geslepen, dus schakelt de gravin Marianne in. De jonge portrettist zal doen alsof ze een gezelschapsdame is en Héloïse heimelijk observeren. Maar haar beschouwende blik verhult een smeulend verlangen. Regisseur Céline Sciamma schildert een hartstochtelijk portret dat net naast de Gouden Palm greep in Cannes, maar desalniettemin niemand onberoerd liet.

Historisch drama van Céline Sciamma, met Noémie Merlant, Adèle Haenel en Luàna Bajrami

IMDb-score: 8,3/10

Alice et le Maire

De burgemeester van Lyon, Paul Théraneau, zit in een moeilijke positie. 30 jaar geleden stapte hij de politiek in, maar heden voelt hij een existentiële leegte in zijn leven en worstelt hij met het bedenken van goede, frisse ideeën. Hij schakelt dan maar de briljante filosofe Alice Heimann in, met wie hij vele dialogen voert. Hun visies en botsende persoonlijkheden gaan hun leven en al waarin ze geloven op hun kop zetten.

Dramatische komedie van Nicolas Pariser, met Fabrice Luchini, Anaïs Demoustier en Nora Hamzawi

IMDb-score: 7,1/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Downton Abbey: Historisch drama van Michael Engler, met Elizabeth McGovern, Hugh Bonneville, Maggie Smith, Michelle Dockery, Matthew Goode, Tuppence Middleton, Laura Carmichael, Allen Leech, Joanne Froggatt, Brendan Coyle, Imelda Staunton, Jim Carter, Penelope Wilton e.a.
2. It Chapter Two: Horrorfilm van Andrés Muschietti, met Bill Skarsgård, James McAvoy, Jessica Chastain en Bill Hader
3. Rambo V: Last Blood: Actiethriller van Adrian Grunberg, met Sylvester Stallone, Paz Vega en Sheila Shah
4. Ad Astra: Science-Fictionthriller van James Gray, met Brad Pitt, Liv Tyler en Ruth Negga
5. The Lion King: 'Live action'-remake van de Disneyklassieker dooor John Favreau, met de stemmen van Donald Glover, Seth Rogen, Beyoncé en Keegan-Michael Key (O.V.)

Lees ook:
Royale films: (fictieve) leden van de adel in de hoofdrol
Kasteel uit 'Downton Abbey' voortaan te boeken op Airbnb

Van serie tot film: niet altijd even succesvol
Clowns in de hoofdrol: hip of horror?
De beste films die zich afspelen in de ruimte
Waarom Brad Pitt zo'n goede acteur is

Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top