Royale films: (fictieve) leden van de adel in de hoofdrol

Films | Ah, het koninklijke leven, daar droomt iedereen toch van? Pracht en praal, luxe en een gigantisch kasteel om in te wonen. Maar gaat het er wel echt zo aan toe achter de gesloten gouden deuren? Het leven van een koning of koningin is niet altijd een pretje. Dat kan je zien in deze 10 films over de adel.

Door MF

Deel dit nieuws

Mary Queen Of Scots

Deze film geeft de machtsstrijd weer tussen koningin Mary van Schotland en haar nicht koningin Elizabeth van Engeland. Mary was lange tijd getrouwd met de Franse dauphin, maar keert in 1561 terug naar Schotland om haar plaats als koningin op te nemen. Elizabeth voelt zich bedreigd en vreest dat haar nicht ook Engeland wil inpalmen. Ondertussen voelen ook de regeringsleiders – allemaal mannen – zich bedreigd door de enorme macht die de twee vrouwen in handen krijgen. 

Deze film is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Corgi

Corgi is een prachtige animatiefilm van Ben Stassen en Vincent Kesteloot, over de schattige pup Rex die zijn intrede doet in Buckingham Palace.

Wanneer de schattige puppy Rex zijn intrede maakt in Buckingham Palace, duurt het niet lang voor hij de drie andere koninklijke corgi's overschaduwt en het hart van de koningin verovert. Tot grote afgunst van zijn beste vriend Charlie, die er al jaren van droomt de favoriete corgi te worden. Op een dag zorgt Rex' roekeloze gedrag ervoor dat een officieel diner met de Amerikaanse president uitdraait op een totale ramp. Charlie ruikt eindelijk zijn kans! Hij lokt Rex het paleis uit, de gevaarlijke straten van Londen op. Uiteindelijk belandt Rex in een dierenasiel, ver weg van alle luxe. Hij wilt koste wat kost naar huis, maar het pad terug naar het paleis is er eentje vol hindernissen en onverwachtse ontmoetingen…
 
 In de Vlaamse versie hoor je de stemmen van An Lemmens, Clara Cleymans, Jelle Cleymans en Ivan Pecnik.

Deze film is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

The King’s Speech

Een troonopvolger die stottert tijdens elke openlijke toespraak boezemt niet meteen vertrouwen in bij het volk. Dat is het verhaal van prins Albert, de toekomstige koning George VI en vader van Elizabeth II. In de film gaat hij langs bij een logopedist die wel heel aparte manieren heeft om het spraakgebrek te verhelpen. De geweldige Colin Firth neemt de hoofdrol op zich, samen met Geoffrey Rush. 

Deze film is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Harry & Meghan: Becoming Royal

Van gewone Amerikaanse meid tot bekende actrice en tegenwoordig hertogin van Sussex en vrouw van prins Harry. Dat is het niet-alledaagse parcours van Meghan Markle. Een invloedrijke koninklijke familie als die van het Verenigd Koninkrijk binnenstappen, vereist uiteraard wat regels en protocol. De film toont hoe Meghan en de losbollige Harry omgaan met de tradities en tegelijkertijd hun eigen waarden niet willen verloochenen. 

Diana

Deze film brengt de laatste twee jaren in beeld van het leven van Lady Di, Diana, prinses van Wales. De film start met haar scheiding van prins Charles. We zien de prachtige en stijlvolle outfits waar de meest geliefde prinses van het Verenigd Koninkrijk om bekend stond en haar liefdadigheid. Maar ook de donkere kant komt in beeld, die uiteindelijk heeft geleid tot haar veel te vroege en ongelukkige dood. 

Anna Karenina

Keira Knigthley is Anna Karenina, de knappe Russische die getrouwd is met graaf Karenin (Jude Law). Tijdens een trip naar Moskou ontmoet ze officier Vronsky en het klikt meteen tussen de twee. Door hun openlijk geflirt wordt er geroddeld en dreigt haar man te scheiden van haar. Maar de jonge Anna is overtuigd dat wat ze heeft met Vronsky, echte liefde is. 

A Christmas Prince

Kerstmis en een royaal huwelijk in één film: verwacht je aan een hoop romantiek. Amber is een gewone journaliste en komt terecht in het paleis van Aldovia. Ze gaat undercover om de waarheid te ontdekken achter de prins, die zogezegd troonsafstand zou doen. Maar ze wordt verliefd en start een populaire blog over haar ervaringen in het paleis.  

Coming to America

Een echte komische klassieker uit de jaren ’80 is 'Coming to America'. De hilarische Eddie Murphy speelt Akeem Joffer, de kroonprins van het fictieve land Zamunda. Hij reist naar Amerika om er de perfecte vrouw te vinden, maar de cultuurshock is toch even wat anders… Wat dacht je van een prins die burgers bakt bij een fastfoodketen of een vrouw zoekt in een travestietenclub? 

Enchanted

'Enchanted' is een mix tussen animatiefilm en muzikale romcom. De goedgelovige prinses Giselle (Amy Adams) komt door een vloek in het harde New York City terecht en transformeert van tekenfiguur naar ‘echte mens’. Ze verdwaalt in de onbekende wereld en wordt gevonden door de gescheiden Robert (Patrick Dempsey) en zijn dochter. Robert kan niet geloven waar hij in terecht gekomen is wanneer Giselle te pas en te onpas begint te zingen en dansen en de omstaanders lustig meedoen.  

The Princess Diaries

Stel je voor dat je plots te horen krijgt dat je troonopvolgster bent van een land waar je nog nooit van gehoord hebt. Dat overkomt de Amerikaanse tiener Mia Thermopolis (Anne Hathaway). Ze wordt overgevlogen naar Genovia – het fictieve land waarover ze zal regeren – en moet er alle regels en etiquettes onder de knie krijgen die een prinses moet volgen. Maar de klungelige meid met wilde haren wil niet altijd in de pas lopen. Bekijk zeker ook de tweede film, waarin Mia op zoek gaat naar een geschikte echtgenoot. 

Princess and the Frog

We sluiten af met een bekend koninklijk sprookje in een niet-traditioneel verhaal gegoten. Het is het sprookje van de prinses die een kikker kust, die op zijn beurt in een charmante prins verrandert. Maar in deze animatiefilm keert de vloek zich tegen het hoofdpersonage: omdat ze geen echte prinses is, verandert ze ook in een kikker.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top