Nu in de bioscoop (24 april)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.
Nu in de bioscoop (24 april) © Marvel Studios

Er verschijnt weer heel wet lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. de langverwachte Marvel-fantasyfilm 'Avengers: Endgame', het langspeeldebuut van Jonah Hill 'Mid90s', de Belgische thriller 'Duelles', een nieuwe biopic over Vincent van Gogh, enkele opmerkelijke animatiefilms en een documentaire over de Chileense coup van 1973. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favouriete film mee te pikken.


De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame © Marvel Studios

Na de verwoestende gebeurtenissen van Avengers: Infinity War (2018) ligt het universum in puin. Met hulp van de resterende bondgenoten komen de Avengers opnieuw bijeen om de acties van Thanos ongedaan te maken en de orde in het universum te herstellen.

Actie/fantasyfilm van Anthony en Joe Russo met Brie Larson, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Mark Ruffalo, Josh Brolin, Tom Holland, Paul Rudd en Karen Gillan

Bekijk ook:

Avengers Endgame: prachtig sluitstuk van een filmmonument
Brie Larson: Oscarwinnares en superheld

Mid90s

Mid90s © Tobin Yelland - A24

De 13-jarige Stevie heeft het gehad thuis: zijn moeder heeft een drankprobleem, zijn oudere broer slaat hem verrot en hij heeft niemand om mee te praten. Tot hij geadopteerd wordt door een groep coole skaters met kleurrijke namen als Fuckshit en Fourth Grade. Het langspeeldebuut van Jonah Hill is - niet onverwacht - doordrenkt met 90's nostalgie. Hou je klaar voor een soundtrack vol Beastie Boys en Wu-Tang Clan!

Dramatische komedie van Jonah Hill, met Sunny Suljic, Katherine Waterston en Lucas Hedges

IMDb-score: 7,4/10

Duelles

Duelles © Eternitease


Hun beheerste en schijnbaar perfecte leventjes kabbelen rustig voort tot het noodlot toeslaat: Maxime, het zoontje van Céline, valt uit een raam en is op slag dood. Alice was de enige getuige, maar zweert dat ze niets kon doen. Ze raakt bezeten door de gedachte dat Céline uit is op wraak. Raakt de charmante Alice het noorden kwijt, of schuilt er toch een manipulatief beestje in de rouwende Céline?

Drama/thriller van Olivier Masset-Depasse, met Veerle Baetens, Anne Coesens, Jules Lefebvres, Luan Adam en Arieh Worthalter

IMDb-score: 6,6/10


18 Belgische films om dit jaar naar uit te kijken

At Eternity's Gate

At Eternity's Gate © CBS Films

In Parijs kent Vincent van Gogh weinig succes bij de snobistische kunstelite. Enkel een charismatische en meeslepende Paul Gaugin kan zijn werk smaken. Gaugin moedigt hem dan ook aan om het grijze Parijs achter zich te laten en naar het zuiden te trekken. Wanneer van Gogh aankomt in de zonnige, kleurrijke Provence, lijkt hij eindelijk thuis te zijn.

Aan biopics over Vincent van Gogh geen gebrek: vorig jaar was er nog het spectaculair geanimeerde 'Loving Vincent', en in het lijstje met ondergewaardeerde topacteurs met karakterkoppen vertolkte ook Tim Roth de Nederlandse schilder in 'Vincent & Theo'. Maar voor het eerst creëert regisseur Julien Schabel een ervaring: twee kleine uurtjes lang verblijven we in het hoofd van van Gogh en zien we de wereld door zijn ogen, badend in zonlicht. Willem Dafoe portretteert Vincent van Gogh met een ongeziene vitaliteit in een Oscarwaardige performance. 

Regisseur Julien Schnabel - zelf ook schilder - gaat het cliché van de getormenteerde kunstenaar uit de weg en toont in plaats daarvan een van Gogh die zo verliefd is op de wereld dat hij het moeilijk heeft om de intensiteit van die schoonheid binnen zichzelf te reguleren.

Biografisch drama van Julian Schnabel, met Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac en Mads Mikkelsen

IMDb-score: 6,9/10

Victor et Célia

Victor et Célia © Claire Nicol 2017 / Apollo Films

Victor en Ben zijn twee dertigers. Ze dromen ervan een eigen kapsalon te openen. Wanneer de tijd begint te dringen om die droom te realiseren, overtuigt Victor Célia, die hij kende van toen hij nog op de kappersschool zat, om hem op het avontuur te volgen. Samen zullen ze moeten vechten om alle obstakels te overwinnen.

Dramatische komedie van Pierre Jolivet, met Arthur Dupont, Alice Belaïdi en Adrien Jolivet

L'Adieu à la Nuit

L'Adieu à la Nuit © Curiosa Films

Regisseur André Téchiné werkt voor de achtste keer samen met zijn getalenteerde muze Catherine Deneuve in dit gevoelige portret van twee jonge Syriëstrijders. De eerste lentedagen fleuren de kersenboomgaard van Muriel op met een voorzichtig zonnetje. Met de lente arriveert ook haar kleinzoon Alex, een laatste stop voor hij naar Canada reist met zijn jeugdliefde Lila. Alex is vriendelijk en attent genoeg, maar sinds de dood van zijn moeder, een lamentabel ongeluk waarvoor hij zijn vader de schuld geeft, voelt hij zich vooral kwaad en verlaten. Hoe kwaad precies ontdekt zijn grootmoeder in een afscheidsbrief waarin hij duidelijk maakt dat hij naar Syrië zal vertrekken om zich bij islamistische terreurgroep IS te voegen.

Drama van André Téchiné, met Catherine Deneuve, Kacey Mottet Klein en Oulaya Amamra

IMDb-score: 6,1/10

Santiago, Italia

Santiago, Italia © Sacher Film

In deze dramatische documentaire reconstrueert Nanni Moretti de Chileense coup van 1973. Na drie jaar van het socialistische Utopia van Salvador Allende naar de brutale dictatuur van Pinochet. Arbeiders, professoren, journalisten, diplomaten... allen komen aan bod binnen de narratieve flow van stemmen die gekoppeld worden aan archiefmateriaal. Ze vormen samen één rigoureus en levendig verhaal. Men herinnert zich hallucinante taferelen: bommenregens op het paleis en huizen van democratisch verkozen politici, mensonterende folterpraktijken en experimenten.

En dan komt de link naar het hedendaagse Italië. De angstige Chilenen die, kinderen eerst, de veiligheid van de Italiaanse ambassade opzoeken in Santiago, vertonen sterke gelijkenissen met de vluchtelingenstroom die Italië het laatste decennium te verwerken krijgt. De heldenverhalen van toen en de manier waarop oorlogsvluchtelingen ontvangen en geïntegreerd werden, staan in schril contrast met de hedendaagse perceptie. Toegegeven, de schaal en de ideologieën van toen en nu liggen ietwat anders, maar de menselijke boodschap komt toch binnengevlogen als een sloophamer door de open ruit waar jij net van je koffie nipte. Niet geschikt voor gevoelige extreemrechtse kijkers, of misschien net wel. (Bron: Europa Cinemas)

Documentaire van Nanni Moretti

IMDb-score: 7,3/10

Funan

Funan © Les Films d'Ici

Cambodja, 17 april 1975. Wat begint als een doodgewone dag voor het jonge ouderpaar Chou en Khuon en hun 4-jarige zooanh, neemt een dramatische wending wanneer de troepen van Pol Pot hun woonplaats Phnom Penh innemen. Miljoenen inwoners worden gedwongen de hoofdstad te verlaten en een lange voettocht te ondernemen naar het platteland, om er in werkkampen te verblijven. Onderweg raken de jonge ouders hun zoontje kwijt. Het ouderpaar doorstaat de grootste gruwelen om opnieuw herenigd te worden met hun zoon in regisseur Denis Do’s animatieprijsbeest over het Rode Khmer-regime in Cambodja.

Denis Do creëerde een krachtige kroniek over familie. We zien dappere ouders die er alles voor overhebben om hun zoon terug te vinden. Op deze manier eert Do zijn moeder, op wiens vlucht en verhalen deze film gebaseerd is. Als kers op de taart won Do de publieksprijs voor beste langspeelfilm op het afgelopen Anima Festival in Brussel.

Animatiefilm van Denis Do, met de stemmen van Bérénice Bejo, Louis Garrel en Colette Kieffer

IMDb-score: 7,3/10

Another Day of Life

Another Day of Life © Kanaki Films

Deze hybride film combineert een uitermate straf (en waargebeurd) verhaal met droomsequenties en documentairebeelden: geen gemakkelijke opdracht, maar tot de perfectie volbracht.

Een burgeroorlog in Angola is exact de plaats waar je de Poolse journalist Ryszard Kapuscinski (1932-2007) kan vinden. Als enige buitenlandse journalist ter plaatse heeft hij de scoop waar de wereldpers maar al te graag naar graait. Maar wanneer de oorlog muteert en Angola de arena wordt waar een stukje Koude Oorlog wordt uitgevochten, staat de journalist voor een onmogelijke keuze: zijn journalistieke integriteit behouden en Europa informeren of meer slachtoffers proberen te voorkomen.

Kapuscinski was een van de belangrijkste en kleurrijkste oorlogsverslaggevers van de twintigste eeuw. Zijn schrijfstijl is subjectief en soms zelfs surrealistisch. In deze geanimeerde verfilming komt zijn vorm van literaire reportage helemaal tot zijn recht. Hallucinante impressies van chaotische vuurgevechten worden neergezet in een stijl die doet denken aan graphic novels. De gruwelijke gevolgen van oorlog komen echter even hard aan.

Hybride animatiefilm van Raúl de la Fuente en Damian Nenow, met Miroslaw Haniszewski, Vergil J. Smith en Tomasz Zietek

IMDb-score: 7,4/10

Sakawa

Sakawa © Cinenews

Ondertussen hebben we allemaal al eens kennis gemaakt met een Nigeriaanse prins, maar ook jonge Ghanezen doen massaal aan internetfraude. Regisseur Ben Asamoah veroordeelt nooit en biedt een unieke inkijk in de wereld achter je spamfolder.

Internetfraudeur zijn lijkt helemaal niet zo moeilijk. Stap 1: graaf je een weg door de gigantische berg e-waste in Ghana en speur naar data. Oude computers liggen er immers bij de vleet. Stap 2: maak profielen aan op datingsites en overtuig naïeve westerse mannen of vrouwen dat je niet zonder hen kan. Stap 3: vraag geld - begin met €50 - voor een vliegticket en maak hen wijs dat je graag bij hen wil zijn.

Het zijn trouwens allesbehalve evil masterminds, die Ghanese fraudeurs. Het zijn gewoon jongeren die smachten naar een beter leven en een vrij toegankelijke manier gevonden hebben om bij te klussen. Soms is internetfraude de enige weg uit de armoede. En soms is het moeilijk om medelijden te hebben met de (wel zeer) goedgelovige slachtoffers van hun bedrog. Maar soms bedenk je je dat die blind vertrouwende mensen ook niet bepaald multimiljonairs zijn.

De Belgisch-Ghanese filmmaker Ben Asamoah keert terug naar zijn roots voor deze eerste langspeelfilm. Hij plaatst de relatief nieuwe wereld van de internetfraude naast de eeuwenoude Ghanese religieuze rituelen. Want als een bepaalde scam niet meteen blijkt aan slaan, schakelen de oplichters de hulp van voodoopriesters in.

'Sakawa' is een verbluffende en nuancerende documentaire die je stof tot nadenken geeft de volgende keer dat je online een vreemd vriendschapsverzoek ontvangt.

Documentaire van Ben Asamoah

IMDb-score: 6,9/10

Mitten

Mitten © Accattone films

'Mitten' volgt de laatste repetitieweken van 'Mitten wir im Leben sind', een voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, haar gezelschap Rosas en cellist Jean-Guihen Queyras op basis van de zes cellosuites van Johann Sebastian Bach. De film geeft een beeld van De Keersmaekers minutieuze werkwijze, waarbij een choreografisch universum wordt opgebouwd aan de hand van een studie van de muzikale schriftuur.

Dit intensieve creatieproces, het voortdurende herwerken en bijschaven, gekenmerkt door een onuitputtelijk verlangen naar precisie en detail, ziet zich weerspiegeld in de geduldige blik die de filmmakers werpen op het werk van choreografe, muzikant en dansers.

Documentaire van Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week © Walt Disney Pictures

1. Dumbo: Familiefilm van Tim Burton, met Eva Green, Colin Farrell, Danny DeVito en Michael Keaton / Vlaamse versie met de stemmen van o.a. Urbanus, Sven De Ridder, Ben Segers, Frances Lefebure en Sien Eggers
2. After: Romantisch drama van Jenny Gage, met Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford en Selma Blair
3. Shazam!: Komische fantasy/avonturenfilm van David F. Sandberg, met Zachary Levi, Mark Strong, Jack Dylan Grazer, Zachary Levi, Michelle Borth en Djimon Hounsou
4. Corgi: Animatiefilm van Ben Stassen en Vincent Kesteloot, met de stemmen van Julie Walters, Sheridan Smith en Ray Winstone (O.V.) / An Lemmens, Kobe Van Herwegen, Clara en Jelle Cleymans, Ivan Pecnik, Thomas Van Goethem, Wanda Joosten, Mieke Laureys en Ludo Hellinx (Vlaamse versie)
5. The Curse Of La Llorona: Horrorfilm van Michael Chaves, met Linda Cardellini, Raymond Cruz en Patricia Velasquez

Dumbo: Tim Burton brengt Disneymagie tot leven
De wondere wereld van Tim Burton
De meest memorabele rollen van Danny DeVito

De meest griezelige dieren uit de filmgeschiedenis
Let's go creepy: tien niet te missen horrorfilms bij Proximus TV!
Legendarische scream queens: niemand kan akeliger krijsen dan deze horroractrices
Sidder en beef met de beste Stephen King-verfilmingen

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

EDM… Drie letters die de pop en de elektronische muziek de laatste jaren helemaal op hun kop hebben gezet. De Electronic Dance Music slaat namelijk op het commerciële aandeel van de dance en de electro. EDM is zeker geen undergroundgenre en blijft dus ver weg van alle raveparty’s, maar wordt wel grijsgedraaid in nachtclubs, openluchtstadia en op festivals. Maar welke genres vallen nu eigenlijk onder deze noemer?

Compact Disk Dummies: beats of love!

Compact Disk Dummies: beats of love!

Waar was jij toen Compact Disk Dummies in 2012 HUMO's Rock Rally wonnen? Vlak voor het podium? Dan was je erbij toen er muziekgeschiedenis geschreven werd, want Compact Disk Dummies waren de eerste dance-act ooit die een Rock Rally op hun naam mochten schrijven.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

2018 was een uitstekend jaar voor de Belgische film, en die trend zet zich ook dit jaar voort. Er gingen al heel wat nieuwe Vlaamse en Waalse films in première tijdens de eerste helft van 2019. En het zit er nog niet op voor dit jaar, want aan het einde van deze zomer en in het najaar verschijnen er met o.a. 'De Patrick' (foto), 'The Best of Dorien B', 'Torpedo', 'Cleo' en 'Yummy' nog enkele parels van eigen bodem die je absoluut niet mag missen.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

De Belgische zomer staat niet altijd garant voor zonnige dagen en zwoele temperaturen. Maar niet getreurd. Je kan het zomergevoel zelf maken en je woonkamer vullen met zon door naar een vrolijke, zomerse film te kijken. Van muzikale komedies gefilmd op zonnige locaties tot films over zomerse romances… Check onze 10 favoriete films om de vakantie tot bij jou te brengen.

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

Wat is er de komende dagen de moeite waard om op tv te bekijken? Dat lees je hier!

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Lachen, gieren, brullen en stiekem gniffelen om de ‘volwassen’ mopjes die de kleinsten nog niet helemaal begrijpen. Wat is er leuker dan met het hele gezin naar een komediefilm kijken? Plan wat quality time in en kijk gezellig samen naar de grappigste (kinder)films. We geven onze suggesties: huilen van het lachen verzekerd!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

Bijna twee jaar na het succesvolle eerste seizoen komt David Fincher met nieuwe afleveringen van MINDHUNTER. Vanaf 16 augustus op Netflix!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Danny Fabry verloor twee tanden na een ongelukje, Kaye Styles moet een gevangenisstraf uitzitten, Hof Ter Smissen uit Thuis gaat gedeeltelijk tegen de vlakte en Evy Gruyaert brengt een boek uit over migraine. Lees hier wat er de afgelopen dagen reilde en zeilde in BV-land en Hollywood!

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Get moving: de meest sportieve films

Get moving: de meest sportieve films

Of het nu een warme zomeravond is of een regenachtige herfstdag, sporten is altijd gezond. Heb je je favoriete sport nog niet gevonden? Bekijk dan zeker deze 10 sportieve films en wie weet vind je een nieuwe hobby, van dans tot tennis, basketbal of zelfs boksen!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Goed nieuws voor liefhebbers van Spaanse series met een stevig vleugje zuiders drama: Las Chicas del Cable heeft er intussen een vierde seizoen bij.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Ongemeen spannende eindfase in LEC

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Dit weekend werden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de Summer Split in de LEC afgerond en met nog enkele teams die streden voor de laatste plekjes in de play-offs werd het ongemeen spannend.

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

De reguliere competitie van de Summer Split in de LEC nadert zijn conclusie. Het voorbije weekend was het voorlaatste voor de play-offs en de plekjes geraken stilaan ingevuld.

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

Alle deelnemers voor ESL One New York zijn bekend. OpTic was het laatste team dat zich kon plaatsen voor ESL One New York, nadat het zich de beste had getoond in de GG.BET New York Invitational.

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

We lieten onlangs al even vallen dat de prijzenpot van het Dota 2-toernooi The International 9 naar ongekende hoogtes was gestegen en een week voor de start van het toernooi blijft die prijzenpot maar groeien.

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One heeft woensdag de nieuwe truitjes voor het team gepresenteerd en heeft daarnaast de terugkeer van Eli 'Tafikay' Bonny gevierd. Die komt het team wel niet versterken als speler.

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Het voorbije weekend vond EVO 2019 plaats, de hoogmis voor alle esporters in fighting games. Ook België was vertegenwoordigd en er werden zelfs mooie resultaten opgetekend.

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux heeft zijn line-up voor zijn Rainbow Six-team voorgesteld. Het team zal bestaan uit vijf Nederlanders en één Finse wisselspeler.

Spanning loopt op in eindfase Summer Split LEC

Spanning loopt op in eindfase Summer Split LEC

We naderen stilaan de eindfase van de reguliere competitie voor de Summer Split in de LEC en de spanning begint zachtjes toe te nemen. Dat zagen we ook dit weekend met enkele verrassende uitslagen.

FIFA eWorld Cup: Nieuwe kampioen is gekend

FIFA eWorld Cup: Nieuwe kampioen is gekend

Dit weekend werd de FIFA eWorld Cup afgehaspeld in de O2 Arena in Londen. Met Stefano Pinna hadden we ook een ijzer in het vuur, maar hij slaagde er jammer genoeg niet in om zijn prestatie van vorig jaar te herhalen.

AVANGAR laat fitch vertrekken

AVANGAR laat fitch vertrekken

Het Kazachse AVANGAR heeft laten weten dat Bektiyar "fitch" Bahytov voortaan een free agent is. De speler stond al een tijdje op de transferlijst, maar mag nu dus gewoon vertrekken.

Top