18 Belgische films om dit jaar naar uit te kijken

2018 was een uitstekend jaar voor de Belgische film. Successen als 'Girl' spreken natuurlijk voor zich, maar ook op het vlak van opkomend talent, internationale uitstraling en diversiteit deed ons land het uitzonderlijk goed. Die tendens lijkt zich in 2019 verder te zetten: opvallend veel debutanten stellen hun eerste langspeelfilm voor, de taalgrens vormt geen barrière meer en ook moeilijkere thema's worden niet uit de weg gegaan. En dan hebben we het nog niet eens over de aanstormende documentaires of kortfilms. 18 Belgische fictiefilms om dit jaar naar uit te kijken...
18 Belgische films om dit jaar naar uit te kijken

Vanaf 13 februari kun je in de bioscoop gaan kijken naar Trio, een komisch drama van en met Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vandenbroecke. Een paar jaar geleden stonden Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vandenbroecke op de planken met Hechten, een stuk van theatermaker en filosoof Stefaan van Brabandt. Het drietal besloot het stuk te verfilmen, richtte een eigen productiehuis Brutteo op en ging aan de slag. Het resultaat van die inspanningen heet Trio en komt op 13 februari in de Belgische zalen.

Maar dat is niet de enige Vlaamse of Belgische productie die je dit jaar in de bioscoop mag verwachten. Integendeel, 2019 belooft een uitstekend jaar te worden voor de Belgische film.

Trio

Trio

Het jaar wordt romantisch ingezet met Trio, de eerste film van het gloednieuwe productiehuisje van publiekslievelingen Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke. Trio volgt het verhaal van Wim, een boekhouder, neuroot en eenzaat die al een tijdje met een depressie worstelt. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Angelique, een grofgebekte escorte, maakt in Wim lang verloren gevoelens los. De depressie lijkt ver weg. Ze praten, lachen en dansen ... maar ze zijn niet alleen. Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende vrouw. De paringsdans begint, een onwaarschijnlijk trio ontstaat. Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers. Een uur lang is Lise van hen. En daarna is alles anders. Dat de film uitgerekend de dag voor Valentijn in de zalen komt, heet dan ook geen toeval.

Romantisch drama van en met Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vandenbroecke

Release: 13 februari

Urbanus, de vuilnisheld

Urbanus, de vuilnisheld

Urbanus wordt dit jaar 70, en dat zullen we geweten hebben. Naast een tentoonstelling en een reeks op de openbare omroep wordt hij gevierd met een nieuwe animatiefilm. Urbanus schreef zelf mee het scenario, en was gedurende het hele productieproces van dichtbij betrokken om te waarborgen dat alle grappen goed zitten. Onder zijn toeziend oog moest het een film worden die niet alleen kinderen aanspreekt, maar 35 jaar na de eerste stripverhalen ook volwassenen nog steeds van amusante, lichtjes politiek incorrecte humor bedient.

Het hoogtepunt van het Urbanus-jaar wordt dus de animatiefilm 'Urbanus: De vuilnisheld', die op 27 februari bij ons in de bioscoop komt. In dit gekke filmavontuur sluiten de volwassenen van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): gedurende een jaar mag Igor gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek en de inwoners zullen daarvoor grof betaald worden.  Urbanus ziet zo zijn kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy.  Maar uiteraard loopt alles in het honderd wanneer de kinderen in opstand komen tegen het plan van de volwassenen.

'Urbanus: De vuilnisheld' is een productie van van Eyeworks. De regie is in handen van Erik Verkerk, Joost Van den Bosch en Vincent Bal, het scenario werd geschreven door Urbanus en Jimmy Simons en de stemmencast bestaat uit een reeks Vlaamse topacteurs zoals Ben Segers, Sven De Ridder, Frances Lefebure, Sien Eggers, Ron Cornet, Ludo Hellinx, Pieter Embrechts, Dimitri Leue, Koen Van Impe, Tom Van Dyck, Tuur Verelst, Thijs Antonneau, Wout Verstappen, Mark Verstraete en Anke Helsen.

Release: 27 februari

2019 : Het jaar van Urbanus

Win tickets voor deze grappige animatiefilm!

Coureur

Coureur © IMDb

In maart is het met 'Coureur' tijd voor het betere dramawerk. Regisseur Kenneth Mercken verwerkte zijn eigen belevenissen als jonge belofte in zijn debuutfilm met veel drama, drugs & rock 'n roll. Koen De Graeve speelt met verve een gefrustreerde vader, coureur en debuterend acteur Niels Willaert speelt diens extreem ambitieuze zoon. De film is intussen al een dik jaar afgewerkt, maar komt na een passage op het filmfestival van Rotterdam nu eindelijk bij ons in de zalen.

Drama van Kenneth Mercken, met Niels Willaerts, Koen De Graeve, Karlijn Sileghem en Nicola Rignanese

Release: 13 maart


Hellhole

Hellhole © Film Fest Gent

Wie zich 'Violet' (2014) nog herinnert, de vorige film van Bas Devos, weet dat de Brusselse regisseur talent heeft voor fijngevoelige, haast poëtische films. Hellhole volgt drie sterk verschillende mensen in de maanden na de terroristische aanslagen in Brussel op 22 maart 2016. Een Vlaamse arts, wiens zoon een straaljagerpiloot is op een missie in het Midden-Oosten, wordt geconfronteerd met zijn eenzaamheid. Een jongeman van Algerijnse afkomst wordt door zijn broer gevraagd om een bedrieglijk eenvoudige gunst. Een Italiaanse vrouw, die in het hart van de Europese instellingen werkt, verliest langzaam de controle onder de druk van haar veeleisende leven. Dezelfde vraag die de stad lijkt te achtervolgen, overschaduwt hun leven: waar gaan we heen vanaf hier?

Hellhole ging op 8 februari in wereldpremière op het prestigieuze Filmfestival van Berlijn als onderdeel van de Panorama-sectie.

Drama van Bas Devos, met Hamsa Belarbi, Alba Rohrwacher, Willy Thomas en Lubna Azabal

Release: 20 maart

Binti

Binti © IMDb

Er moesten meer jeugdfilms komen, vond het VAF, en dat lijkt nog te lukken ook. Dé Vlaamse jeugdfilm van het jaar wordt 'Binti', het debuut van Frederike Migom. Voor de volwassen hoofdrollen strikte ze Joke Devynck en muzikant Baloji, een verrassende combinatie die toch wonderwel voor chemie zorgt. Al zijn het natuurlijk de kinderen die de show stelen: Bebel Tshiani maakt haar acteerdebuut, Mo Bakker zagen we al in 'Niet Schieten' als de jonge David en als Vic in de één-serie 'Zie mij graag'. Binti krijgt ook een bijzonder plekje op het JEF Festival, met nog een hele reeks nevenactiviteiten als bonus.

De 11-jarige Binti droomt van een carrière als bekende vlogger. Ze wil even beroemd worden als haar YouTube-idolen. Op een dag moet ze met haar papa Jovial vluchten voor de politie die hen het land wil uitzetten. Bij toeval ontmoet ze Elias en de twee worden vrienden. Binti belooft hem al vloggend te helpen met zijn Red de Okapi Club. Maar meteen rijpt er bij haar ook een 'geniaal' plan: haar papa moet trouwen met de mama van Elias.

Familiefilm van Frederike Migom, met Bebel Tshiani, Mo Bakker, Joke Devynck, Baloji, Caroline Stas en Tatyana Beloy

Release: 3 april

The Queen's Corgi

The Queen's Corgi © IMDb

The Queen's Corgi wordt het nieuwste product van Ben Stassen, de Vlaming achter het internationaal bekende animatie-productiehuis nWave Pictures. Het scenario is gebaseerd op de Britse koningin (Julie Walters) en haar liefde voor corgi's (het hondenras). De volledige productie is Belgisch, maar de film krijgt naar alle waarschijnlijkheid een release tot in China en India, en wordt voorgesteld op het Festival de la Comédie in l'Alpe d'Huez.

Wanneer de schattige puppy Rex zijn intrede maakt in Buckingham Palace, smelt het hart van de Engelse koningin. De onverbeterlijke deugniet wordt binnen de kortste keren de lievelingscorgi van het paleis. Tot grote afgunst van zijn beste vriend Charlie, die snode plannen smeedt om de plaats van favoriete corgi in te nemen. Hij lokt Rex het paleis uit, de gevaarlijke straten van Londen op, en uiteindelijk belandt Rex in een dierenasiel, ver weg van alle luxe. Daar wil hij natuurlijk zo snel mogelijk weg, maar het pad terug naar het paleis is er eentje vol hindernissen en nieuwe ontmoetingen.

Animatiefilm van Ben Stassen en Vincent Kesteloot, met de stemmen van Julie Walters, Sheridan Smith en Ray Winstone (O.V.)

IMDb-score: 7,6/10

Release: 3 april

Cleo

Cleo © Film Fest Gent

Heel wat regisseurs beginnen hun carrière met een bescheiden budgetfilm, maar dat geldt niet voor Eva Cools. Zo vindt de slotscène plaats tijdens een concert van groots symfonisch orkest onder leiding van Dirk Brossé. Ook de cast is indrukwekkend: Anna Franziska Jäger (de dochter van Anna Teresa De Keersmaeker) speelt een 17-jarig meisje wiens ouders verongelukken in een auto-ongeval dat ze zelf overleeft. Martha Canga Antonio ('Black') speelt haar beste vriendin. Verder behoren Natali Broods en de Franse Yolande Moreau en Lucie Debay tot haar entourage. Ook Brussel zelf speelt volgens Cools een hoofdrol, met onder andere de art deco cafés en het zwembad Victor Boin als belangrijke locaties.

Cleo volgt een 17-jarig meisje dat een traumatisch auto-ongeval overleeft. Haar ouders kwamen daarbij om. Na die fatale nacht begint ze zichzelf te verliezen in Brussel en zoekt ze haar toevlucht tot de oudere, mysterieuze Leos. Haar vader was een gerenommeerd concertpianist en ook zij speelt al van kinds af aan piano. Hoewel ze vaak luistert naar hedendaagse muziek, vervult de piano – en dan vooral het werk van Rachmaninov – een centrale plaats in Cleo's verwerkingsproces.

In 2016 werd Eva Cools bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs voor beste script, een prestigieuze scenarioprijs die door Nederlandse en Belgische experten wordt uitgereikt.
 
Drama van Eva Cools, met Anna Franziska Jäger, Roy Aernouts, Martha Canga Antonio, Natali Broods, Yolande Moreau, Ishaq El Akel en Lucie Debay

Verwacht in het voorjaar 2019

De Patrick

De Patrick © Charlie De Keersmaecker/Savage Film

'De Patrick' is het langspeeldebuut van regisseur Tim Mielants, ook bekend van 'Code 37', 'Cordon' en het volledige derde seizoen van de BBC-topreeks 'Peaky Blinders'. Het belooft een mooie, poëtische film te worden - Mielants neemt immers thema's als ambitie (of het gebrek daaraan) op de korrel.

Op de naturistencamping van zijn vader is Patrick de klusjesman. Hij voert getrouw de taken uit die de campinggasten van hem verlangen. De tijd die overblijft spendeert hij aan zijn hobby, het ontwerpen en maken van meubels. Wanneer Patrick op een dag zijn favoriete hamer kwijtraakt, begint hij aan een zoektocht die hem tot in de verste uithoeken van de camping brengt. Als Patricks vader plots sterft, wordt Patricks tocht zowaar een existentiële queeste.

Hoofdrolspeler Kevin Janssens onderging trouwens een ware metamorfose voor deze film. De Patrick is namelijk een personage dat erg ver van de leefwereld van Kevin Janssens ligt. Om toch wat voeling te krijgen met de rol, kwam de acteur maar liefst 17 kilo bij.

Tragikomedie van Tim Mielants, met Kevin Janssens, Jan Bijvoet, Hannah Hoekstra, Katelijne Damen, Josse De Pauw, Peter Gorissen en Tine Van den Wyngaert  

Verwacht in het voorjaar 2019

All of Us

All of Us © Frank Bahnmuller

Voor Willem Wallyn is het al van 1999 geleden dat hij nog een film ('Film 1') uitbracht, maar hij werkte intussen wel aan populaire tv-series als 'De Ridder', 'Aspe', 'Zone Stad' en de politieke fictiereeks 'De 16'. In 'All of us' snijdt hij echter een gevoeliger thema aan. De tragikomedie zoemt in op een zelfhulpgroep van terminale patiënten, die geleid wordt door een therapeute zonder ervaring die zelf in een midlifecrisis zit. Wallyn strikte indrukwekkende ensemblecast voor deze film : zowat half bekend Vlaanderen speelt erin mee.

'All of Us' is het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy, die nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminale patiënten die geleid wordt door therapeute Els, die zelf in volle midlifecrisis zit. Cathy beslist om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar heeft een plan. Ze wil dat haar jongere zus, na haar dood, haar rol in haar  gezin overneemt, als vrouw én als moeder. Maar haar zus ziet dat écht niet zitten.

Tragikomedie van Willem Wallyn, met Maaike Neuville, Tom Vermeir, Delfine Bafort, Gilles De Schryver, Barbara Sarafian, Wim Opbrouck, Bruno Vanden Broecke, Joke Devynck, Jan Hammenecker, Ella Leyers, Janne Desmet, Anne-Laure Vandeputte, Dominique Van Malder en Kris Cuppens. Een minder bekende naam die haar filmdebuut maakt is actrice Janelle Vanes (18), de dochter van zangeres Axelle Red.

Verwacht in het voorjaar 2019

Torpedo

Torpedo © IMDb

Kobe Van Steenberghe en Hendrik Verthé, de jonge producers van 'Patser',  maken van gedurfde projecten hun handelsmerk.  'Torpedo' wordt dan ook een avonturenfilm én een duikbootfilm, in de stijl van 'Indiana Jones' en met een Hollywoodiaanse productiekwaliteit. Het verhaal speelt zich af in 1943, in het Vlaamse verzetsmilieu. Een bende rebellen krijgt daar een geheime opdracht: ze moeten met een gekaapte Duitse U-Boot van Congo naar de Verenigde Staten varen. Aan boord van die duikboot: een cargo waarmee de geallieerden de oorlog wel eens zouden kunnen winnen. Koen De Bouw moest trouwens leren duiken voor deze film.

Actiefilm van Sven Huybrechts, met Koen De Bouw, Ella-June Henrard, Gilles De Schryver, Sven De Ridder en Vic De Wachter

Release: 23 oktober

Wees blij dat het regent

Wees blij dat het regent © Cinevox

Voor zijn vierde langspeelfilm werkte regisseur Gust Van den Berghe samen met Danny Ronaldo en Circus Ronaldo, het bekendste circus in Vlaanderen. Al sinds 1975 trekt Circus Ronaldo rond in België met hun bijzondere shows op het snijvlak van clownerie, acrobatie, poppenspel en melancholie.

Het verhaal van 'Wees blij dat het regent' begint op het einde van de 19de eeuw en draait om Lucien die bij zijn geboorte magnetisch blijkt te zijn. Het hele bestek kan aan hem blijven kleven. Maar zijn vader, Oktaaf, verbiedt Lucien om zijn uniek kunstje of talent aan iemand te laten zien. Als op een dag Rasmus, een muzikale bedelaar, langskomt, gehoorzaamt Lucien niet aan zijn vader. Rasmus moedigt hem aan om artiest te worden. Hij belandt bij toeval in het reizende theatergezelschap Malfait en wordt er naast artiest ook nog volwassen en verliefd. Na een tijd verlaat hij het circus om zijn oude leven terug op te nemen maar thuis is niets meer zoals voorheen.

Gust Van den Berghe maakte eerder al furore met zijn 'En waar de sterre bleef stille staan' (2010), 'Blue Bird' (2011) en 'Lucifer' (2014). Zijn eerste twee films gingen in première in de Quainzaine des Réalisateurs in Cannes.

Drama van Gust Van Den Berghe, met Danny Ronaldo, Isolda Dychauk, Bruno Vanden Broecke, Mieke Dobbels, Jan Bijvoet, Willeke Van Ammelrooy, Eric De Kuyper en George Christen

Verwacht in het najaar van 2019

The Best of Dorien B

The Best of Dorien B © IMDb

Het wordt nog tot september 2019 wachten op het speelfilmdebuut van Anke Blondé, maar dat wachten wordt het wel waard. 'The Best of Dorien B.' vertelt het herkenbare verhaal van een vrouw die alles in twijfel trekt nadat ze door een samenloop van omstandigheden in een soort midlifecrisis terechtkomt. Een gewone huis-tuin- en keukenfilm over de kleine dingen in het leven, die volgens actrice Katelijne Verbeke tegelijkertijd een mokerslag in je gezicht is. De film ging in januari in première op het Internationaal Filmfestival Rotterdam.

De 37-jarige Dorien heeft een goedlopende dierenartspraktijk, twee lieve kinderen en een succesvolle echtgenoot. Van buiten lijkt alles in orde. Toch is er iets mis. "Zwart gat van ongekende grootte", luidt de kop in de krant die ze openslaat. Het zou over haar leven kunnen gaan. Wanneer het precies is gebeurd, weet ze niet, maar ergens onderweg is het misgegaan. Slecht nieuws volgt op nog slechter nieuws in The Best of Dorien B., een afgewogen, warmbloedig en droogkomisch drama – of is het een dramatische komedie? – over de mogelijkheden die ontstaan wanneer dingen misgaan. De huwelijksproblemen van haar ouders, een oude affaire die nog altijd rondspookt en een akelig ziekenhuisbezoek zetten Doriens leven in een ander licht. Met de bedachtzame Dorien creëren filmmaker Anke Blondé en hoofdrolspeler Kim Snauwaert een herkenbare en sympathieke heldin. Ze is niet het type om overhaaste beslissingen te nemen. Maar dat er iets zal veranderen, staat vast.

Tragikomedie van Anke Blondé, met Kim Snauwaert, Dirk van Dijck, Katelijne Verbeke, Jelle De Beule, Peter De Graef en Robrecht Vanden Thoren

IMDb-score: 7,8/10

Verwacht in september 2019

Yummy

Yummy

Soms mag het ook al eens gewoon om te lachen zijn, vinden de jongens van productiehuis A Team Produtions. Daarom zetten ze hun schouders onder het project 'Yummy', een ongegeneerd kolderieke zombiefilm waarin een jong Vlaams koppel naar een goedkope Oost-Europese plastische chirurgiekliniek reist. Het blijkt een helse trip die ze beter niet hadden ondernomen. Tussen het bloed en de smurrie zijn de gezichten van Maaike Neuville, Bart Hollanders en Clara Cleymans te ontwaren. Ook de setting is een vermelding waard: bijna alle opnames gebeurden in het verlaten ziekenhuis van Maaseik. Dat wordt zonder twijfel een amusant, lichtjes griezelig einde van het jaar.

Horrorkomedie van Lars Damoiseaux, met Maaike Neuville, Bart Hollanders, Tom Audenaert en Clara Cleymans

Wordt verwacht in december

Continuer

Continuer © IMDb

Ook ten zuiden van de taalgrens valt er in 2019 van alles te beleven. Wij pikten er alvast enkele highlights uit die je ook als Vlaamse filmfan eigenlijk niet mag missen.

Te beginnen met 'Continuer', de langverwachte nieuwe film van Joachim Lafosse. 'Continuer' ging in première op het filmfestival van Venetië. Alleen al die fantastische landschappen maken deze film de moeite.

Sybille, een gescheiden moeder, weigert te aanvaarden dat haar 18-jarige zoon Samuel in de greep zit van het geweld. Terwijl ze zelf ten prooi is aan demonen uit het verleden en het heden, besluit ze een lange reis te maken met haar zoon in Kirzigië. In het gezelschap van twee paarden, wagen moeder en zoon zich aan een avontuur waarbij ze geconfronteerd zullen worden met tal van gevaren en met een spectaculaire natuur die het ene moment vijandig dan weer adembenemend is. Naast de ontmoetingen met de Kirgiezen, komt het ook tot een onvermijdelijke confrontatie tussen moeder en zoon.

Drama van Joachim Lafosse, met Virginie Efira, Kacey Mottet Klein en Diego Martín

IMDb-score: 6,1/10

Release: 30 januari

Seule à mon marriage

Seule à mon marriage © IMDb

De Vlaamse acteur Tom Vermeir ('Belgica', 'Salamander') maakt een franstalig uitstapje naar de eerste langspeelfilm van Marta Bergman, die ook in Cannes een selectie te pakken kreeg. De film gaat over de spontane en wilde Pamela, een Romameisje dat in een hut samenwoont met haar grootmoeder en haar tweejarig kind. Verstrikt in tradities en met een kind van twee, droomt Pamela van een vrij leven. Met drie woorden Frans ('Lapin', 'pizza', 'amour') begint Pamela haar zoektocht naar een huwelijk in de hoop om haar lot en dat van haar dochter te veranderen.

Drama van Marta Bergman, met Alina Ioana Serban, Tom Vermeir en Jonas Bloquet

IMDb-score: 7,1/10

Release: 6 februari

Etangs Noirs

Etangs Noirs © IMDb

In dit beeldgedicht van landgenoten Pieter Dumoulin en Timeau De Keyser wordt een verkeerd geleverd pakje de katalysator van een obsessie. Jimi ontvangt een pakketje dat bedoeld is voor een vrouw in het appartementsblok tegenover het zijne. Hij probeert het pakje keer op keer persoonlijk aan haar te overhandigen, maar ze lijkt nooit thuis te zijn. Ongewild krijgt hij een mysterie voorgeschoteld: wie is de vrouw wiens post hij maar niet kwijtraakt? Zijn zoektocht brengt hem bij de andere bewoners van het appartementsblok, en sleurt hem tenslotte de stad in. Wat begint als de daad van een goeie gebuur, groeit uit tot een oorverdovende dwanggedachte.

Dumoulin en De Keyser maakten een op en top Brusselse film: 'Etangs Noirs' speelt zich af in de Modelwijk, zet Brusselaars voor de camera en werd gefilmd in – en vernoemd naar - een Brussels metrostations.

Drama van Timeau De Keyser en Pieter Dumoulin, met Cédric Luvuezo, Rudy Mira en Makvala Pirtskhalava-Sakhelashvili

Release: 6 maart

Duelles

Duelles © IMDb

Ook Veerle Baetens maakte een uitstapje naar de andere kant van de taalgrens en liet zich daarvoor begeleiden door een taalcoach en volgde een etiquettecursus. Ze kruipt immers in de huid van een huisvrouw in de jaren '60, die in een verstikkende relatie terechtkomt met haar voormalige buurvrouw en beste vriendin (Anne Coesens), nadat diens zoontje uit het raam viel. Hun perfecte leventjes worden doordrongen van wantrouwen en jaloezie, en het is wachten tot de spectaculaire ontknoping om te weten waar dat naartoe leidt. Regisseur Olivier Masset-Depasse inspireerde zich op de thriller van Barbara Abel 'Derrière La Haine' voor het scenario, al was het zijn idee om het verhaal naar de jaren '60 te transporteren.

Drama van Olivier Masset-Depasse, met Jules Lefebvres, Luan Adam, Veerle Baetens en Anne Coesens

IMDb-score: 6,6/10

Release: 17 april

Ahmed

Ahmed © IMDb

Ook de broers Dardenne komen met een nieuwe film, na het schitterende 'La Fille Inconnue' uit 2016. Naar goede gewoonte is de thematiek ook nu weer geëngageerd en brandend actueel, want centraal staat een jonge Belgische moslimfundamentalist die het plan opvat om zijn professor af te maken. Met die film willen de broers het radicaliseringsproces blootleggen en het debat op gang brengen over wat bepaalde interpretaties van de Koran bij jonge mensen teweeg kunnen brengen. De film werd opnieuw in Luik opgenomen en zou naar verluidt in Cannes in wereldpremière gaan. Een nieuwe film van de broers Dardenne. Dat is gewoon een must see!

Drama van Jean-Pierre en Luc Dardenne

Releasedatum nog onbekend


De meeste films die in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus!

Top