VoWiFi: vanaf nu kan je binnenshuis bellen en sms’en via je wifi

Gepubliceerd op 11/03/2020 in Uit eerste hand

Met Proximus beschik je over een uitstekend netwerk, maar toch is op sommige plaatsen de dekking net iets minder goed. Dikke betonnen muren in huizen en kantoren, een uitstekende isolatie van je woning... blokkeren de signalen. Maar daar hebben we nu een extra oplossing voor: VoWiFi!

VoWiFi: vanaf nu kan je binnenshuis bellen en sms’en via je wifi
  • Voor alle Proximus-klanten
  • Geen extra kosten: je betaalt niet meer dan je normale gesprekken of sms'en, of je nu wifi gebruikt of het mobiele netwerk
  • Snelle activering: volg de stappen en start meteen

Vanaf nu ben je gemakkelijk bereikbaar op je smartphone, overal in België waar wifi beschikbaar is. Met VoWiFi (Voice over Wi-Fi), ook gekend als "Bellen via wifi", kan je bellen en gebeld worden, en natuurlijk ook sms'jes versturen en ontvangen via het wifi-netwerk!

Het is super eenvoudig: geen aparte app nodig, geen nieuwe contactlijst en je hoeft niet in te loggen! Je hebt enkel een compatibele smartphone nodig, met de VoWiFi op actief en verbonden zijn met een wifi-netwerk thuis of ergens anders.

1. Geen extra kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van Proximus VoWiFi.

  • VoWiFi-oproepen worden gefactureerd zoals mobiele telefoongesprekken op het Proximus-netwerk, afhankelijk van de toegestane minuten op jouw plan.
  • VoWiFi-oproepen naar het buitenland worden op dezelfde manier gefactureerd als oproepen naar het buitenland vanuit het mobiele netwerk.
  • Het versturen van sms'jes via wifi wordt geteld en gefactureerd zoals sms'jes op mobiele netwerken.

2. Welke smartphone heb je?

Je gebruikt een iPhone?

Je hebt een Samsung smartphone?

Check eerst en vooral of jouw type toestel in de lijst van ondersteunde toestellen staat. Volg dan enkele stappen om bellen via wifi te activeren op jouw toestel.

Bellen via wifi op jouw Samsung

Een ander merk?

Momenteel is bellen over wifi beschikbaar op bepaalde Apple, Samsung, OnePlus, OPPO, Xiaomi, Fairphone & Huawai toestellen. We zullen het binnenkort ook voor andere toestellen mogelijk maken.

3. Vragen over bellen over wifi?

Hoe werkt bellen over wifi?

Tijdens je telefoongesprek maakt je smartphone automatisch verbinding met het meest geschikte netwerk om je de best mogelijke belervaring te bieden. Als je mobiele dekking goed is, maak je gebruik van het 4G mobiele netwerk met een uitstekende gesprekskwaliteit. Maar als dit 4G-bereik zwak is, schakelt het toestel naadloos over naar wifi en gaat je telefoongesprek gewoon door. Bij het verlaten van de zone met verminderd bereik schakelt het toestel automatisch terug over en gaat je gesprek verder.

Raadpleeg onze FAQ

Katleen

Efficiënt zijn, da’s mijn dada. Verwacht je aan concrete tips, apps en diensten die het je gemakkelijk maken!

Andere artikels van Katleen