Proximus steunt het Oekraïense volk en start nieuwe solidariteitsacties op

Gepubliceerd op 14/03/2022 in Service

Proximus steunt het Oekraïense volk en start nieuwe solidariteitsacties op

De huidige situatie in Oekraïne is overweldigend en laat niemand onverschillig. Daarom wil Proximus het Oekraïense volk steunen via verschillende nieuwe solidariteitsinitiatieven.

Sinds het begin van de oorlog bieden we onze Postpaid klanten gratis mobiele en vaste oproepen en sms'en aan van en naar Oekraïne. Dit blijft zeker zo tot eind juni. Klanten die zich in Oekraïne bevinden (roaming), kunnen ook gratis communiceren. Daarnaast ondersteunen we ngo's bij hun connectiviteitsbehoeften en bieden we hun gratis visibiliteit op de kanalen Pickx Live en Pickx.be. Om ondersteuning te vragen over dit onderwerp kunt u contact met ons opnemen via dit adres: support.ukraine@proximus.com

Veel Oekraïense gezinnen moesten hun land verlaten. Sommige komen weldra in België aan. We willen hen helpen, want we vinden het essentieel dat deze Oekraïense gezinnen contact kunnen houden met hun geliefden. Daarom zijn we gestart met de distributie van gratis prepaidkaarten met 10 GB/maand, onbeperkt bellen en sms'en in de Europese Unie. Vanaf 28/04 heeft Proximus de kosten voor zijn prepaidklanten voor communicaties naar Oekraïne verlaagd (0,20€/min en 0,12€/sms).

Om redenen waarover wij geen controle hebben, is de distributie van prepaid kaarten op de Heizel opgeschort. Vanaf 1 april vindt de distributie plaats via onze Proximus Shops. Het belangrijkste distributiepunt is de Proximus-shop in de buurt van het Noordstation (Koning Albert II-laan) met een speciale stand. Prepaid kaarten zullen echter in al onze winkels verkrijgbaar zijn.

Alle Oekraïense vluchtelingen kunnen een prepaid kaart krijgen als ze beschikken over:

  • een geldig internationaal Oekraïens paspoort
  • een 'attest van tijdelijke bescherming'

Vind de dichtstbijzijnde Proximus Shop

We zien ook dat veel gezinnen zich solidair tonen en vrijwillig aanbieden om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. We willen ervoor zorgen dat connectiviteit geen obstakel vormt wanneer gezinnen deze mensen bij hen thuis onderdak bieden. We schrappen daarom de downloadlimieten voor vast internet voor deze gezinnen en laten hen overschakelen op een aanbod met onbeperkt downloadvolume. (voor onze internetklanten die geen pack met onbeperkt internet hebben).

Bied jij onderdak aan Oekraïense vluchtelingen? Klik dan op onderstaande knop en vul het formulier in om onbeperkte wifi aan te vragen.

Vraag onbeperkte wifi aan

We zullen ook geleidelijk een aantal gebouwen ter beschikking stellen om er Oekraïense gezinnen te huisvesten. Het gaat meer bepaald om voormalige conciërgewoningen die zullen worden heringericht tot een gastvrij onderkomen met de nodige voorzieningen, waaronder ook telecommunicatieoplossingen. Op die manier willen we tegemoetkomen aan de basisbehoeften van gezinnen die alles hebben moeten achterlaten.

Deze acties bieden uiteraard geen antwoord op alle behoeften die de dramatische crisis in Oekraïne met zich meebrengt. Toch willen we de Oekraïense vluchtelingen en hun gezinnen steunen met de middelen die we ter beschikking hebben. We willen ook een sterk signaal van steun geven aan het Oekraïense volk. Daarom kunnen alle mobiele klanten van Proximus vanaf vandaag « Stop Invasion » op hun gsm zien in plaats van de traditionele naam van het netwerk en dat tot maandag 14/03.

Katleen

Efficiënt zijn, da’s mijn dada. Verwacht je aan concrete tips, apps en diensten die het je gemakkelijk maken!

Andere artikels van Katleen

Categorieën