Snapchat foto’s terughalen: hoe doe je dat?

Gepubliceerd op 18/03/2024 in Apps

Snapchat is een geweldige app om foto’s te delen met vrienden en familie zonder dat ze je tot in de eeuwigheid blijven achtervolgen. Het vluchtige karakter van de beelden zorgen ervoor dat we zonder schroom foto’s durven delen. Maar wat als je een van je eigen beelden wil terughalen? Zo doe je dat.

Snapchat foto’s terughalen: hoe doe je dat?

Ze zeggen wel eens dat je bestanden nooit echt helemaal kan verwijderen, maar is dat ook zo? Iedereen die al eens een Word-document met een belangrijke taak per ongeluk gesloten heeft, weet dat bestanden soms echt kwijt zijn. Hoe zit het dan juist met beelden in Snapchat?

Snapchat verwijdert afbeeldingen meteen nadat je ze bekeken hebt, maar gooit de bestanden zelf eigenlijk niet weg. In feite wordt enkel de indexvermelding verwijderd en de afbeelding op zich blijft op het schijfgeheugen van je smartphone staan tot het door een nieuw bestand overschreven wordt. Pas verwijderde snaps kan je dus terughalen.


Hoe kan ik verwijderde foto’s en video’s in Snapchat terughalen?

Snapchat heeft een nogal verborgen functie toegevoegd waarmee je je foto's en video's kan terughalen. Het is wat omslachtig, maar je kan het rechtstreeks in de app doen, dus je hoeft geen andere software te downloaden. Volg deze stappen:

 • Open Snapchat en ga naar je profiel.
 • Open instellingen door op het tandwiel te klikken en ga dan naar het gedeelte "Privacy". Klik vervolgens op "Mijn gegevens". Om toegang te krijgen tot deze pagina moet je je Snapchat-gegevens invoeren.
 • Er wordt een pagina geopend met een overzicht van je beschikbare gegevens. Scroll tot onderaan de pagina en klik op "Verzend verzoek".
 • Je ontvangt dan een e-mail op het adres dat gekoppeld is aan je Snapchat-account. Klik in deze e-mail op de eerste hyperlink.
 • Je moet nu opnieuw inloggen en je wordt vervolgens doorgestuurd naar een nieuwe pagina met een link om je gegevens te downloaden. Download deze en open het bestand met je smartphone om al je foto's en video's te vinden.

Er bestaan echter nog verschillende andere manieren. We leggen ze hieronder uit.


Hoe herstel ik verwijderde foto's van Snapchat op Android?

Al je snaps worden normaal gezien bewaard op de harde schijf van je Android-smartphone in de volgende map: "com.snapchat.android > cache > received_image_snaps". Op een iPhone moet je echter handmatig door de mappen gaan die Snapchat op je smartphone heeft aangemaakt. Met een eenvoudig programma voor gegevensherstel kan je deze map daarna doorzoeken op verwijderde items en ze herstellen.

Op Android-smartphones kan je ook de applicatie Google Foto's gebruiken om je foto's terug te halen. Deze app is standaard geïnstalleerd op alle Android-smartphones en bewaart alle foto's die je met je smartphone maakt in de cloud, tenzij je deze optie vooraf hebt uitgeschakeld. Ga naar Google Foto's, en meer specifiek naar je bibliotheek. Open vervolgens de prullenbak en herstel alle foto's die je wil herstellen. Maar wacht niet te lang, want ze worden na 60 dagen definitief verwijderd.

Een voorbeeld van een ander gegevensherstelprogramma is EaseUS Data RecoveryNieuw venster . Download deze software op je computer (Windows of Mac) en koppel vervolgens je smartphone aan je computer. Afhankelijk van het type smartphone dat je gebruikt, kan dat via een usb-kabel of Bluetooth. Open de software en volg de gevraagde stappen om je smartphone te selecteren en de bestanden te scannen. Selecteer dan de afbeeldingen die je terug wil en herstel ze naar je smartphone of computer.


Hoe herstel ik verwijderde foto's van Snapchat op iOS?

Als je Snapchat op je iPhone of iPad gebruikt, zijn er ook manieren om je verwijderde foto's van het chatprogramma terug te halen. Daarvoor heb je iTunes nodig en moet je je foto's regelmatig synchroniseren. Sluit je iPhone of iPad met een USB-kabel aan op je computer en zoek je apparaat op in iTunes. Klik op het pictogram van je iPhone en klik vervolgens op 'Overzicht'. Klik dan op de grote knop "Back-up herstellen" en vergeet niet om de back-up te kiezen waar je Snapchat-foto's zijn opgeslagen.

Je kan natuurlijk iCloud gebruiken om al je foto's terug te halen. Maar dan moet je dus je iPhone van tevoren aan je iCloud hebben gekoppeld. Als je een back-up van verwijderde Snapchat-foto's op iCloud hebt, zijn dit de stappen:

 • Open de instellingen van je iPhone en ga naar het gedeelte 'Algemeen'.
 • Kies vervolgens 'Reset' en 'Wis inhoud en instellingen'.
 • Zo zet je je iPhone terug naar de fabrieksinstellingen, alsof hij gloednieuw is.
 • Start je iPhone opnieuw op en configureer hem zoals je de eerste keer deed toen je hem aanzette, klik dan op "Herstellen vanuit iCloud-back-up".
 • Kies de back-up met de foto's die je wil herstellen en hij wordt teruggezet op je iPhone.

Andere mogelijke softwareprogramma’s

Er bestaan tal van softwareprogramma’s om verwijderde bestanden terug te halen. Andere opties zijn bijvoorbeeld:

 1. Recoverit Data RecoveryNieuw venster
 2. CardrecoveryNieuw venster
 3. AnyrecoverNieuw venster
 4. Remo RecoverNieuw venster
 5. Undelete 360Nieuw venster
 6. Dr.fone for AndroidNieuw venster

Let er wel altijd op dat de software compatibel is met het merk van je smartphone én van je computer. Vaak bestaat er een verschillende versie voor Windows en Mac.


Om onbeperkt foto’s en video’s te versturen en te ontvangen, heb je ons Flex-pack nodig! Met dit abonnement op maat heb je altijd een onbeperkte internetverbinding met optimale wifi-ervaring, plus een mobiel abonnement naar keuze en toegang tot tv-zenders en de Pickx-applicatie.

Ontdek Flex nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie