Wat is een pocket WiFi en hoe gebruik ik het ?

Gepubliceerd op 28/04/2021 in Gouden tips van…

Ben jij van plan binnenkort naar het buitenland te reizen en wil je dan reis in contact blijven met vrienden en familie? Dan heb je een pocket WiFi nodig! Ontdek hier wat dit gadget precies is en hoe je het gebruikt.

Wat is een pocket WiFi en hoe gebruik ik het ?

Een pocket WiFi is een praktisch gadget voor onderweg of op reis. Het is een klein apparaatje dat in de palm van je hand past, verbonden is met 4G en je een persoonlijk en veilig WiFi-netwerk biedt. Je bent dus altijd en overal verbonden met het internet.

Dat is vooral handig als je op reis bent, bijvoorbeeld om Google Maps te gebruiken of om een restaurant te vinden. Een pocket WiFi kan ook zeer praktisch zijn in gebieden die slecht gedekt worden door het traditionele bekabelde netwerk.

Wat zijn de voordelen van een pocket WiFi ?

Altijd WiFi op zak hebben, is een enorm gemak. Bovendien heeft een pocket WiFi op zich ook tal van voordelen:

  • Zijn formaat: de pocket WiFi is zeer klein en past zonder probleem in je handtas of rugzak.
  • Zijn levensduur: de pocket WiFi werkt op een batterij die gemakkelijk een hele dag meegaat. Je kan hem dus de hele dag gebruiken en 's avonds opladen.
  • Compatibel met meerdere apparaten: je kan meerdere apparaten aansluiten op de pocket WiFi, wat ideaal is als je met meerdere mensen reist.
  • Kostenbesparend: Met een pocket WiFi op zak hoef je geen roamingkosten te betalen in het buitenland. Als je Europa verlaat, vermijd je zo dat je enorme kosten moet betalen door verbinding te maken met 4G. In landen waar openbare hotspots en WiFi zeldzaam zijn, kan een pocket WiFi je dus veel geld besparen.

Hoe werkt een pocket WiFi ?

Je hebt twee opties als je een pocket WiFi wilt. Je kan er namelijk een kopen of een huren. Wij raden je aan eentje te huren als je op reis gaat. Als je een pocket WiFi huurt, krijg je er een prepaid SIM-kaart bij. Zonder deze SIM-kaart is de draagbare router onbruikbaar.

Als de hoeveelheid mobiele data op die SIM-kaart onvoldoende is, zal je moeten herladen. SIM-kaarten zijn geprogrammeerd om in specifieke geografische gebieden te werken. Let dus goed op dat je een SIM-kaart krijgt die werkt in het gebied waar je heen gaat. Zodra alles in orde is, activeer je je pocket WiFi en maak je verbinding met je smartphone of tablet, net zoals je verbinding zou maken met een gewoon WiFi-netwerk.


Waar koop ik een pocket WiFi ?

Er zijn heel wat bedrijven die je een pocket WiFi kunnen bezorgen. In de meeste gevallen kan je kiezen hoe lang je het toestel wil huren. Met een beetje online zoekwerk vind je meteen een tiental bedrijven die je een pocket WiFi kunnen verhuren.

Je reserveert je pocket WiFi op de website van het bedrijf en hij zal voor je klaarliggen op de luchthaven van je bestemming. Je hoeft hem alleen maar op te halen en hij is klaar voor gebruik. Vaak kan je hem ook ergens ophalen voor je vertrekt.


Om nooit meer te verdwalen in het buitenland, kan je nu kiezen uit onze verschillende roamingaanbiedingen. Kies de periode waarin je roaming nodig hebt en geniet van data, belminuten en sms'jes over de hele wereld.

Kies nu jouw roaming!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie