Je internetsnelheid testen? Dat doe je met onze Speedtest!

Gepubliceerd op 05/09/2019 in Gouden tips van…

Je internetsnelheid testen? Dat doe je met onze Speedtest!

Je vraagt alsmaar meer van je wifi-verbinding in huis. En gelijk heb je. Netflix-series binchwatchen of online gamen: er zijn maar weinig dingen die plezanter zijn dan dat. Maar dan is het wel belangrijk dat alles vlot binnenstroomt, natuurlijk.

Heb je het gevoel dat de internetsnelheid in jouw woning vandaag te laag is? Dan kan je nu makkelijk zelf onderzoeken of de wifi-verbinding optimaal presteert. Maak kennis met de Speedtest van Proximus. Daarmee krijg je in één klik bijzonder nauwkeurige resultaten. En vergelijk je meteen ook met de internetsnelheid van anderen in jouw buurt.

Hoe doe je de Speedtest?

  1. Ga naar de website van onze Speedtest.
  2. Klik op “Begin test”. Speedtest zoekt zelf naar de beste server, om zo de internetsnelheid te testen.
  3. Gedurende een halve minuut neemt Speedtest jouw internetverbinding onder de loep. En dat zowel wat downloaden als uploaden betreft. Dit kan je volgen op de snelheidsmeter.
  4. Klaar! Je ziet meteen de gemiddelde internetsnelheid. En in heel wat gevallen krijg je tegelijk ook de nodige cijfers, over hoe snel anderen in de buurt surfen.

Belangrijk: zorg voor betrouwbare resultaten

Denk vooral aan deze zaken, voordat je de Speedtest start:

  • Controleer om te beginnen even of je toestel niet met virussen of spyware is besmet.
  • Sluit ook zoveel mogelijk programma’s af. Op die manier kan je processor zich helemaal op de test focussen. 
  • Zorg er ook voor dat niemand anders op je netwerk zit. Of digitale tv kijkt.
  • En tot slot: download niets tijdens de meting.

Test je de internetsnelheid van je wifi-verbinding? Zet je laptop, tablet of smartphone dan niet te ver van je router. De afstand bepaalt namelijk in belangrijke mate de snelheid. Zeker in huis. 

Het beste is trouwens om meerdere tests uit te voeren, gespreid over de dag. En dat op verschillende toestellen. Een oude desktop geeft namelijk vaak een vertekenend beeld, omdat deze niet meer mee is met de nieuwste technologieën. Net zoals een propvol of met virussen besmet toestel.

Je internetsnelheid verhogen? Dat doe je zo.

In heel wat gevallen hangt dit namelijk van heel wat meer zaken af, dan de kabel die in je huis binnenkomt. Zo kan een verouderde modem al voor heel wat vertragingen zorgen. Zelfs de browser waarmee je surft maakt een verschil. 

Vrij regelmatig zien wij dat de grote boosdoener het eigen wifi-netwerk bij klanten thuis is. Storingen van andere netwerken in de buurt, een verouderde kabel naar de modem of een gedateerde router zelf verlagen vaak de internetsnelheid. Deze en andere zaken op punt zetten, lost vaak al heel wat problemen op. Doe daarom ook zeker ook een Speedtest via een netwerkkabel, rechtstreeks op de modem. En vergelijk met de eerdere resultaten, via het draadloze netwerk.

Wil je surfen, streamen én gamen, zonder je zorgen te maken over de internetsnelheid? En tegelijk helemaal klaar zijn voor de toekomst? Wel, dan is fiber tot in je woning de ideale oplossing. Want daarmee haal je bijvoorbeeld in een dikke minuut een volledige film binnen. Check of het ook al beschikbaar is voor jou!

Ontdek alles over fiber tot in je woning

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: