De Speedtest van Proximus : ideaal om je internetsnelheid te testen

Gepubliceerd op 31/05/2021 in Gouden tips van…

Een Speedtest doen is geen overbodige luxe. Je vraagt namelijk alsmaar meer van de wifi-verbinding in je woning. En gelijk heb je. Netflix-series bingewatchen of online gamen: er zijn maar weinig dingen die plezanter zijn dan dat. Door de internetsnelheid te testen ben je er zeker van dat alles vlot binnenstroomt.

De Speedtest van Proximus : ideaal om je internetsnelheid te testen

Heb je het gevoel dat de download- en uploadsnelheid momenteel te laag is? Met de Speedtest van Proximus krijg je hierover eenvoudig uitsluitsel. Of je nu surft via een netwerkkabel of het wifi-netwerk: in één klik krijg je bijzonder nauwkeurige resultaten over de internetsnelheid. Bovendien vergelijk je deze meteen ook met anderen in jouw buurt.

Hoe werkt de Speedtest van Proximus?

  1. Ga naar onze website.
  2. Klik op “Ga”. De Speedtest zoekt zelf naar de beste server, om zo de internetsnelheid te testen.
  3. Gedurende een halve minuut neemt Speedtest jouw internetverbinding onder de loep. Daarbij wordt zowel naar de download- en uploadsnelheid gekeken. Dit kan je volgen op de snelheidsmeter.
  4. Klaar! Je ziet meteen de gemiddelde internetsnelheid in Mbps, samen met de ping en jitter in milliseconden. Deze twee laatste zaken geven een idee over de kwaliteit van de verbinding.

Hoe zorg je voor betrouwbare resultaten?

Denk vooral aan deze zaken, voordat je de Speedtest start:

  • Controleer om te beginnen even of je toestel niet met virussen of spyware is besmet.
  • Sluit ook zoveel mogelijk programma’s af. Op die manier kan je processor zich helemaal op de test focussen.
  • Zorg ervoor dat niemand anders op het netwerk zit of digitale tv kijkt.
  • En tot slot: download niets tijdens de meting.

Wil je de snelheid van het internet testen op je wifi-netwerk? Zet je laptop, tablet of smartphone dan niet te ver van je router. De afstand bepaalt namelijk in belangrijke mate de maximale snelheid. Zeker wanneer je in huis surft.

Het beste is trouwens om meerdere Speedtests uit te voeren, gespreid over de dag. En dat op verschillende toestellen. Een oude desktop geeft namelijk vaak een vertekenend beeld, omdat deze niet meer mee is met de nieuwste technologieën. Net zoals een propvol of met virussen besmet toestel.

Tot slot: enkele tips om de internetsnelheid te verhogen

Haal je niet het maximale uit je verbinding? Hou er rekening mee dat heel wat verschillende oorzaken kunnen meespelen, naast de kabel die in je huis binnenkomt. Zo kan een verouderde modem al voor heel wat vertragingen zorgen. Zelfs de browser waarmee je surft maakt een verschil.

Vrij regelmatig zien wij echter dat de grote boosdoener het eigen wifi-netwerk bij klanten thuis is. Storingen van andere netwerken in de buurt, een verouderde kabel naar de modem of een gedateerde router zelf verlagen vaak de internetsnelheid. Deze en andere zaken op punt zetten lost vaak al heel wat problemen op. Doe daarom zeker ook een Speedtest via een netwerkkabel, rechtstreeks op de modem. En vergelijk de cijfers met de eerdere resultaten via het draadloze netwerk.

Wil je surfen, streamen én gamen, zonder je zorgen te maken over de internetsnelheid? En tegelijk helemaal klaar zijn voor de toekomst? Wel, dan is fiber tot in je woning de ideale oplossing. Check of het ook al beschikbaar is voor jou!

Ontdek alles over fiber tot in je woning

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik