Controlelampjes op uw modem

Wat betekenen de controlelampjes van uw modem? De verschillende ledlampjes branden afhankelijk van de diensten die bij u geactiveerd zijn: internet, tv, enz.

Brandt een van de lampjes niet? Meestal is dit te wijten aan een slecht aangesloten kabel. Controleer daarom eerst de kabels van uw modem.
Opgelet, sommige lampjes branden pas na een paar minuten. Hieronder vindt u de uitleg voor elk ledlampje.

B-box 3

B-box 3

Wat betekenen de ledlampjes op uw b-box 3?

Op uw b-box 3 staan verschillende controlelampjes. Van links naar rechts: Power, DSL, Internet, LAN, WPS en Wi-Fi.

Ledlampjes van een b-box 3

Ontdek de lampjes van uw modem

Wat betekenen de lampjes op mijn b-box 3 modem? Deze video stelt u in staat de status van uw b-box 3-modem na te gaan via de lampjes en het begrijpen van hun betekenis.

Power-ledlampjeVoeding

• Brandend lampje: de modem is ingeschakeld.
  • Gedoofd lampje: de modem is uitgeschakeld. Controleer of de voedingskabel goed aangesloten is en of de Power-knop achteraan de modem wel degelijk op On staat.

DSL-ledlampjeDSL-synchronisatie

• Permanent brandend lampje: de modem is gesynchroniseerd met het signaal van uw Proximus-lijn.
  • Knipperend lampje: de DSL-synchronisatie is bezig.
    • Is het de eerste keer dat er een Proximus-lijn bij u wordt aangesloten? Of hebt u nieuwe diensten besteld (internet, tv of een vaste lijn )? Het ledlampje van de DSL-synchronisatie zal blijven knipperen totdat de dienst geactiveerd is op de lijn.
    • Is het ook de eerste keer dat u uw b-box 3 aansluit? Het ledlampje van de DSL-synchronisatie zal gedurende max. 30 minuten blijven branden tijdens de configuratie en de update van de modem.
    • Zo niet, controleer de kabel tussen de wandcontactdoos en de blauwe DSL-poort achteraan de modem en wacht 3 minuten.

Internet-ledlampjeInternetverbinding

• Brandend lampje: er is internetverbinding. De login en het wachtwoord van uw internetverbinding werden automatisch in uw modem geconfigureerd.
  • Gedoofd lampje: er is geen internetverbinding. Koppel de voedingskabel los van de modem en sluit hem opnieuw aan. Wacht ongeveer 20 minuten.

LAN-ledlampjeLAN

• Brandend lampje: er is een toestel (computer, decoder, enz.) aangesloten op een van de gele LAN-poorten achteraan de modem.
  • Gedoofd lampje: er is geen enkel toestel aangesloten. Controleer de kabels die zijn aangesloten op de gele LAN-poorten.

WPS-ledlampjeWPS-synchronisatie

• Brandend lampje: de WPS-functie (Wi-Fi Protected Setup) is op uw modem geactiveerd.
    Als u een gsm, een tablet of een ander toestel met WPS-functie hebt, kunt u zich verbinden met het wifi-netwerk zonder het netwerkwachtwoord in te voeren. Activeer hiervoor de WPS op uw toestel en houd daarna de WPS-knop van uw modem gedurende 3 seconden ingedrukt.
  • Knipperend lampje: uw modem probeert een wifiverbinding met een ander toestel tot stand te brengen via de WPS.
    Lukt dit niet, controleer dan of de WPS-functie op uw toestel geactiveerd is en houd het toestel dichter bij de modem.
  • Gedoofd lampje: de WPS-functie is gedeactiveerd op uw modem.
    Om de WPS-functie te reactiveren, gaat u naar het configuratiemenu van uw modem en selecteert u het te gebruiken wifi-netwerk, bv. Draadloos 2,4 GHzp. Klik op Geavanceerde instellingen en activeer de WPS (in sommige gevallen hoeft u niet op Geavanceerde instellingen te klikken om de WPS-optie te zien verschijnen).

Wi-Fi-ledlampjeWi-Fi

• Permanent brandend lampje: uw wifi-netwerk is geactiveerd en klaar voor gebruik. Verbind uw toestel via WPS (zie WPS-synchronisatie bovenaan) of lees hoe verbinden met een wifi-netwerk.
  • Knipperend lampje: uw wifi-netwerk is geactiveerd en in gebruik.
  • Gedoofd lampje: uw wifi-netwerk is gedeactiveerd. Druk op de on/off-knop naast het wificontrolelampje om het draadloze netwerk te reactiveren.

B-box 2

B-box 2

Wat betekenen de ledlampjes op uw b-box 2?

Op uw b-box 2 ziet u verschillende controlelampjes. Van links naar rechts: USB, @ (internet), Wi-Fi, Phone2, Phone1, TV4, TV3, PC2, PC1, DSL, WPS en Power.

Ledlampjes van een b-box 2

Ledlampje in de vorm van een USB-kabelUSB-poort

Momenteel is de USB-poort op de b-box 2 gedeactiveerd. Het USB-ledlampje is altijd gedoofd.

@-ledlampjeInternetaansluiting

• Brandend lampje: er is internetverbinding. De login en het wachtwoord van uw internetverbinding werden automatisch in uw modem geconfigureerd.
  • Gedoofd lampje: er is geen internetverbinding. Koppel de voedingskabel los van de modem en sluit hem opnieuw aan. Wacht ongeveer 20 minuten. Als het lampje nog steeds niet gaat branden, maak dan handmatig verbinding met het internet.

Ledlampje in de vorm van een antenneWi-Fi

• Permanent brandend lampje: uw wifi-netwerk is geactiveerd en klaar voor gebruik. Verbind uw toestel via WPS (zie WPS-synchronisatie onderaan) of lees hoe verbinden met een wifi-netwerk.
  • Knipperend lampje: uw wifi-netwerk is geactiveerd en in gebruik.
  • Gedoofd lampje: uw wifi-netwerk is gedeactiveerd. Reactiveer het wifi-netwerk op uw modem.

Ledlampje in de vorm van een telefoonInternettelefonie

• Brandend lampje: uw vaste internettelefoonlijn is klaar voor gebruik.
  • Gedoofd lampje: uw vaste internettelefoonlijn is niet klaar voor gebruik. Controleer de kabels Controleer de kabels die zijn aangesloten op de groene telefoonpoorten achteraan de modem.

Ledlampje in de vorm van een tv-schermTelevisie

• Brandend lampje: er is een decoder of een toestel om draadloos tv te kijken aangesloten op een van de grijze tv-poorten aan de achterkant van de modem.
  • Gedoofd lampje: er is geen decoder of geen toestel om draadloos tv te kijken aangesloten. Controleer de kabels die zijn aangesloten op de grijze tv-poorten.

Ledlampje in de vorm van een computerInternetverbinding via kabel

• Brandend lampje: er is een computer aangesloten op een van de gele internetpoorten aan de achterkant van de modem.
  • Gedoofd lampje: er is geen computer aangesloten. Controleer de kabels die zijn aangesloten op de gele internetpoorten

DSL-ledlampjeDSL-synchronisatie

• Permanent brandend lampje: de modem is gesynchroniseerd met het signaal van uw Proximus-lijn.
  • Knipperend lampje: de DSL-synchronisatie is bezig.
    • Is het de eerste keer dat er een Proximus-lijn bij u wordt aangesloten? Of hebt u nieuwe diensten besteld (internet, tv of een vaste lijn)? Het ledlampje van de DSL-synchronisatie zal blijven knipperen totdat de dienst geactiveerd is op de lijn.
    • Is het ook de eerste keer dat u uw b-box 2 aansluit? Het ledlampje van de DSL-synchronisatie zal gedurende max. 60 minuten blijven knipperen tijdens de configuratie en de update van de modem.
    • Zo niet, controleer de kabels tussen de wandcontactdoos en de blauwe DSL-poort achteraan de modem en wacht 3 minuten.

WPS-ledlampjeWPS-synchronisatie

• Brandend lampje: de WPS-functie (Wi-Fi Protected Setup) is op uw modem geactiveerd.
    Als u een gsm, een tablet of een ander toestel met WPS-functie hebt, kunt u zich verbinden met een wifi-netwerk zonder het netwerkwachtwoord in te voeren. Activeer hiervoor de WPS op uw toestel en houd daarna de WPS-knop van uw modem gedurende 3 seconden ingedrukt.
  • Knipperend lampje: uw modem probeert een wifi-verbinding met een ander toestel tot stand te brengen via de WPS.
    Lukt dit niet, controleer dan of de WPS-functie op uw toestel geactiveerd is en houd het toestel dichter bij de modem.
  • Gedoofd lampje: de WPS-functie is gedeactiveerd op uw modem.
    Om de WPS-functie te reactiveren, gaat u naar het configuratiemenu van uw modem en klikt u op Advanced Settings > Wireless > WPS enabled.

Power-ledlampjeVoeding

• Brandend lampje: de modem is ingeschakeld.
  • Gedoofd lampje: de modem is uitgeschakeld. Controleer of de voedingskabel goed aangesloten is en of de Power-knop op de voorkant van de modem wel degelijk op On staat.