Nieuwe gruwelijke zombieserie Black Summer op Netflix

De voorbije jaren konden we genieten van een hele resem zombiefilms en -series, maar nu steekt Netflix nog een tandje bij met de gloednieuwe eigen zombiereeks 'Black Summer'. Vanaf 11 april te bingewatchen via de streamingdienst!
Nieuwe gruwelijke zombieserie Black Summer op Netflix © Netflix

Netflix Original Black Summer
Vanaf 11 april kunnen we aan de slag met het eerste seizoen van 'Black Summer'. De achtdelige zombieserie is een Netflix Original en speelt zich af in hetzelfde universum dat we eerder zagen in 'Z Nation'. Tijdens de donkere dagen direct na een zombieapocalyps werken volslagen vreemden samen om de kracht te vinden om te overleven en terug te keren naar hun dierbaren.

Volop zombieseries op Netflix

Volop zombieseries op Netflix © Netflix

Fans van zombieseries kunnen inmiddels hun hart ophalen op Netflix. Onlangs werden acht seizoenen van 'The Walking Dead' toegevoegd aan het aanbod. Vier seizoenen van 'Z Nation' staan op Netflix en daar komt nu dus ook de prequel 'Black Summer' bij. Volgens kenners van het genre zou 'The Walking Dead' nog een vrolijke romantische komedie zijn in vergelijking met 'Black Summer'. Dat belooft!   

Prequel Z Nation

Prequel Z Nation © Netflix

'Black Summer' kan beschouwd worden als een prequel van de culthit 'Z Nation' en speelt zich dan ook af in datzelfde universum. In 'Z Nation' moet een team van speciale troepen een gevaarlijke missie volbrengen, namelijk een man die besmet is met een dodelijk zombievirus proberen te vervoeren in de hoop dat hij een vaccin kan helpen ontwikkelen. Er vindt echter geen kruisbestuiving plaats tussen 'Black Summer' en 'Z Nation', aangezien die laatste serie zich een flinke tijd na 'Black Summer' afspeelt. De Netflix Original 'Black Summer', overigens van dezelfde makers als 'Z Nation', zou wel de sarcastische ondertoon van de moederserie achterwege hebben gelaten en meer op ouderwets gore zombiehorror mikken.

Z Nation, 4 seizoenen te bekijken op Netflix

Bekijk hier de trailer van Z Nation

Black Summer

Black Summer © Netflix

'Black Summer' speelt zich af tijdens de eerste dagen van een zombie-apocalypse. Moeder Rose (Jaime King), ziet zichzelf gescheiden van haar dochter tijdens een evacuatie en moet op zoek naar haar. Samen met een kleine groep andere overlevenden moeten zij op zoek naar hun geliefden. In de nieuwe zombiewereld is dat knap lastig en moeten er zware beslissingen worden genomen tegen de zombies, maar ook tegen elkaar. En natuurlijk komen ze dan zombies tegen. Heel veel enge, bloeddorstige zombies. De trailer ziet er in elk geval al ontzettend spannend uit.

Black Summer, 1 seizoen, vanaf 11 april  te bekijken op Netflix

Let's go creepy: tien niet te missen horrorfilms bij Proximus TV!
Legendarische scream queens: niemand kan akeliger krijsen dan deze horroractrices


Gevoel voor Tumor en In Vlaamse Velden: twee nieuwe Vlaamse series op Netflix
Deze series komen in april naar Netflix

Start Netflix op Proximus TV via het menu 'op aanvraag' > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze film rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Top