Gevoel voor Tumor en In Vlaamse Velden: twee nieuwe Vlaamse series op Netflix

Netflix vliegt april binnen met forse aanbodexplosie. Op 14 april gaat er met de populaire Vlaamse crimeserie Code 37 voor het eerst een Vlaamse serie op de schop, maar op 1 april (en dat is geen aprilgrap) zijn er ook twee nieuwe Vlaamse series aan het aanbod toegevoegd: 'Gevoel voor Tumor' en 'In Vlaamse Velden'.
Gevoel voor Tumor en In Vlaamse Velden: twee nieuwe Vlaamse series op Netflix © één

Twee topproducties van de afgelopen jaren
In het epische familieverhaal 'In Vlaamse Velden' probeert het gezin Boesman tijdens de Eerste Wereldoorlog te overleven. 'Gevoel voor Tumor' is dan weer een knap gemaakt comedy over kanker, gebaseerd op de ervaringen van scenarist Leander Verdlevel. "We moeten er normaal mee omgaan. Dat is zo belangrijk."

1. In Vlaamse Velden

1. In Vlaamse Velden © één

'In Vlaamse Velden' vertelt in tien afleveringen het verhaal van de Gentse familie Boesman die probeert te overleven tijdens de Eerste Wereldoorlog. De focus ligt op de vijf familieleden die gedurende vier jaar elk hun eigen oorlog meemaken. Centraal in het verhaal staat de 15-jarige Marie (Lize Feryn), een naïeve puber die door haar ervaringen in de oorlog ontpopt tot een gelouterde, volwassen vrouw die gelooft in de toekomst.

Epische familieverhaal

Epische familieverhaal © één

De echte impact van de oorlog wordt voor de familie pas echt voelbaar wanneer de Duitsers hun huis bezetten. Vader Philippe (Wim Opbrouck), gynaecoloog, ziet zijn kans om professor te worden in de door de Duitse bezetter gesteunde Vlaamse universiteit. Moeder Virginie (Barbara Sarafian) probeert zo goed en zo kwaad als het kan haar gezin bijeen te houden, maar de oorlog drijft hen uit elkaar. Marie's oudste broer Vincent (Matthieu Sys) vecht mee aan het front, uit idealisme... en zal daarvoor een zware prijs betalen. Guillaume (Wietse Tanghe), haar andere broer, probeert te deserteren maar wordt soldaat tegen wil en dank. Marie droomt ervan om dokter te worden maar wordt verpleegster aan het front. Daar vindt ze uiteindelijk de kracht om op een genuanceerde manier naar de wereld en naar haar familie te kijken.

In de hoofdrollen zie je onder meer Lize Feryn, Wim Opbrouck, Barbara Sarafian, Matthieu Sys, Wietse Tanghe en vele anderen. De regie van Jan Matthys, de acteerprestaties en de muziek van Jef Neve leverden een puik resultaat op. De reeks scoort dan ook 7.3 op IMDb, bijzonder goed dus voor een Vlaamse serie.

In Vlaamse Velden is sinds 1 april te zien op Netflix

2. Gevoel voor Tumor

2. Gevoel voor Tumor © één

Ook 'Gevoel Voor Tumor' is sinds 1 april te zien op Netflix. De tragikomische serie liep begin vorig jaar op Eén, waar die heel wat kijkers trok. Het verhaal draait rond de 25-jarige Tristan, die zijn leven helemaal op orde heeft: zijn geneeskundestudies lopen van een leiden dakje, hij heeft goede vrienden en succes bij de vrouwen. En dan wordt er een agressieve tumor bij hem vastgesteld. Zijn leven wordt helemaal overhoop gehaald: ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende mix van emoties terecht, met humor en liefde als onverwacht neveneffect. De hoofdrollen zijn weggelegd voor onder meer Maarten Nulens, Els Dottermans en Barbara Sarafian.

Gedurfde comedy over een moeilijk onderwerp

Gedurfde comedy over een moeilijk onderwerp © één

'Gevoel voor tumor' is een gedurfde comedy over een moeilijk onderwerp waar veel mensen mee te maken krijgen. Daar zijn er niet veel van. Slechts een enkele seriemaker durft het aan grappig te doen over zoiets ernstigs. 'Gevoel voor tumor' laat gedetailleerd zien wat een patiënt doormaakt tijdens de emotionele achtbaan die de diagnose kanker veroorzaakt en gaat het monster met veel humor te lijf, zonder de harde realiteit weg te poetsen. Dat is een bijzondere prestatie, die werd bekroond met de Prix d'Europe voor beste tv-serie van 2018. De reeks scoort 8.4 op IMDb, wat uitzonderlijk veel is voor een Vlaamse serie.

Gevoel voor tumor is sinds 1 april te zien op Netflix

Deze series komen in april naar Netflix
Grote kuis op Netflix: ook Vlaamse crimi op de schop

Nederlandstalige series op Netflix
Nieuwe Vlaamse series op Netflix

Deze films en series staan in maart op het menu bij Netflix

Start Netflix op Proximus TV via het menu 'op aanvraag' > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze film rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Top