×

Hoe bellen via 4G?

Dankzij de nieuwe VoLTE-technologie (Voice Over LTE) kunt u in België bellen via 4G. Tot voor kort kon dat enkel via het 2G of 3G-netwerk.

Wanneer u belt via 4G verbruikt u geen data, maar gewoon belminuten.

Om gebruik te kunnen maken van VoLTE, hebt u een compatibel toestel nodig en moet uw toestel beschikken over de meest recente software:

1. Een compatibel toestel
    Momenteel kunt u enkel bellen via 4G op deze toestellen:
    • Apple: iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus en iPhone X.
    • Huawei: P10, P20, P20 Lite, P20 Pro, P Smart en Mate 10 Pro.
    • Samsung: Galaxy S5, S6, S6 Edge, S6 Edge+, S7, S7 Edge, S8, S8+, S9 en S9+, A3 (2016 & 2017), A5 (2016 & 2017), A8 (2018), J3 (2017), J5 (2015 & 2017), J7 (2017), Xcover 4 en Note 8.
    • Sony: Xperia XZ1, XZ1 Compact, XZ2, XZ2 Compact, XA2 en L2.
    Andere toestellen volgen binnenkort.
  2. De juiste instellingen

Android:

• De meest recente software. Ga naar Instellingen > Toestel-info > Updates handmatig dowloaden om de meeste recente software-versie te downloaden op uw toestel.
    • Om VoLTE in of uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken> en beweegt u de slider naast Bellen via 4G naar rechts om de optie in de schakelen of naar links om deze uit te schakelen.

Apple:

• Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Schakel LTE in  en vink de optie Gesprekken en data aan of uit.
    • VoLTE wordt gradueel geactiveerd voor alle nummers. U ontvangt een sms wanneer VolTE voor uw nummer geactiveerd is.

Wilt u een VPN-applicatie gebruiken? Dan moet u in sommige gevallen VoLTE tijdelijk uitschakelen.